VIDEO Juveții trudiră pentru revanșă

Cosmin STAICU, Marius ANGHEL 29 May. 2014, 00:06 Campionat

Orgoliul oltenilor a răbufnit pentru replica mult așteptată împotriva principalei rivale la promovare. Cei 10.000 de fani și persiflările lui Daniel Stanciu i-au motivat suficient pe băieții lui Balint, lipsiți în cel mai important meci de căpitanul Pleșan și internaționalul Vătăjelu. Nici Bumba sau Hora n-au putut juca, așa că lipsurile erau identice.

Chiar dacă nu și-au conturat un stil de joc pe măsura pretențiilor fanilor olteni, sacrificiul pe teren a fost de ajuns pentru o revanșă invocată de cei 10.000 de spectatori. A fost meciul în care Craiova și-a expus atacantul de rasă de care se vorbește de la transferul său din iarnă și care a explodat la momentul oportun.

Andrei Ivan a rezolvat meciul cu o acțiune de clasă în care l-a avut ca asistent pe Curelea, acesta coborând permanent la deviere pentru viteza puștiului de 17 ani. Stadionul a răsunat ca pe vremuri, iar Balint a lăsat deoparte calmul ardelenesc și s-a năpustit în colțul terenului pentru a-și felicita tânărul star. Acesta sărbătorea cu un salt de acrobat execuția magistrală cu șpițul care a adus Craiova atât de aproape de Liga I.

Mureșenii – mai periculoși, craiovenii – mai determinați

Varga deschisese scorul într-o perioadă în care Craiova se chinuia să-și creeze prima ocazie, iar oaspeții dădeau impresia că se pot impune din nou în Bănie. Decarul oltenilor a profitat de cadoul „înmânat” spre 11 metri de defensiva lui Falub, deloc ezitantă până atunci.

N”Doye și-a condus coechipierii spre ripostă și ocaziile n-au întârziat, una fiind oferită de Patriche ca recompensă parcă pentru faza penalty-ului. Brac a scos cu piciorul și n-avea să fie singura intervenție bună. Sârbul din poarta Craiovei, pentru ai cărui compatrioți loviți de viituri s-a desfășurat și o acțiune de întrajutorare la stadion, a fost providențial, iar singura dată când n-a avut replică, transversala a îndepărtat voleul superb al lui Huiban.

Alb-albaștrii și-au apărat avantajul în jurul propriului careu și s-au bucurat ca pentru o promovare alături de fani după ultimul gest al lui Hațegan. Dacă ar fi contat toate rezultatele cu Vâlcea din acest sezon, Craiova era din nou în Liga I. Însă cum doar „directele” din play-off contează, mai are nevoie de un punct pentru a sărbători.

„N-am mai așteptat așa o victorie de la meciul României cu Danemarca din 1989, când ne-am calificat la Mondialul din Italia. N-a fost un meci spectaculos, dar băieții au arătat adevăratul spirit, pe care-l așteaptă fanii olteni. Se naște o nouă echipă, al cărei botez a fost în seara aceasta. Am mare încredere în acest copil de 17 ani, Ivan. Am luat-o razna când a dat golul, mi-am sucit și genunchiul. Sperăm să încheiem socotelile la Reșița”, Gabi Balint, antrenor CS Universitatea Craiova.

„Am dominat clar prima repriză, dar am primit un gol stupid, dintr-o greșeală pe care nu ai voie să o faci într-un derby. Am avut 20 de ocazii cu Vâlcea și Craiova și nu am dat măcar un gol. Sperăm să batem Bistrița și să promovăm. Am fost nemulțumit arbitraj, am avut două penalty-uri clare”, Adrian Falub, antrenor ASA Târgu Mureș.

CS UNIVERSITATEA CRAIOVA
ASA TÂRGU MUREȘ
2-0

Varga 25 – pen., A. Ivan 73

Brac – Ljubinkovic, Patriche, Izvoranu, Velcovici – Pătrașcu, Vandelannoite – Ganea (Kitanovski 66), Curelea (Ferfelea 83), Varga – Ivan (Voinea 76). Antrenor: Gabi Balint

Stăncioiu – Al. Dan, Vârtic, Bejan, Sepsi – Onicaș (Buhăescu 46) – Amauri, N”Doye, Hanca (Candrea 75), Voiculeț – Verdeș (Huiban 54). Antrenor: Adrian Falub.

Stadion: Ion Oblemenco, spectatori: 10.000
Arbitri: Ovidiu Hațegan (Arad) – Vasile Marinescu Vasile (București), Gheorghe Bogdan (București).
Jucătorul meciului: Andrei Ivan.

Articol scris de Cosmin STAICU
Foto: CS Universitatea Craiova

Cosmin STAICU, Marius ANGHEL 29 May. 2014, 00:06 Campionat
Pe aceeași temă