VIDEO! Evitarea promovării, obiectiv atins!

Marius ANGHEL 20 May. 2013, 13:00 Campionat

După înfrângerea de la Năvodari numai un miracol mai păstra Delta în lupta pentru locul secund ce duce în Liga I, însă rușinea de la Otopeni a pus capăt visului.

Ieri, într-un meci televizat, la Otopeni, FC Delta Tulcea și-a jucat practic ultima carte în lupta pentru promovare, un meci capital pentru elevii antrenorului Erik Lincar în condițiile în care numai o victorie le-ar fi dat speranța într-un miracol în ultimele trei etape ale Ligii a II-a. Tulcenii au început foarte bine meciul de la Otopeni și au arătat din primele minute că au venit să câștige, bara lui Nanu din minutul 10, chiar dacă mai mult din nimereală, fiind primul semnal de alarmă la poarta lui Oltean.

Dealtfel, prima jumătate de oră avea să fie una dominată autoritar de Câju și compania, însă împotriva cursului jocului, în minutul 35, gazdele aveau să deschidă scorul. După o lovitură de la colțul terenului apărarea tulcenilor a greșit flagrant și l-a scăpat din marcaj pe golgeterul Pălimaru care, de nicăieri parcă venit, a împins mingea în plasă de la un metru de poartă.

Coșmarul din defensiva tulcenilor a fost total în minutul 40 atunci când Iacob, inexplicabil titularizat în centrul defensivei după gafa de la Năvodari, a pasat neglijent în picioarele lui Dedu care singur cu Stoicescu l-a executat cu o scăriță de manual.

Cu speranța că 2-0 este cel mai periculos scor, tulcenii au revenit de la vestiare hotărâți să întoarcă rezultatul însă în minutul 50 avea să fie deja 3-0 după ce Sin l-a faultat în careu pe autorul golului doi iar Pălimaru a executat precis lovitura de la 11 metri dictată de arbitrul Mircea Feșnic din Cluj. Același arbitru avea să dicteze lovitură de pedeapsă și pentru Delta în minutul 55 la un contact în careu între Florea și Dobrescu, iar „Gică Fentă” avea să îl păcălească pe Oltean de la punctul cu var, reușind primul gol pentru Delta în meciul de la Otopeni. Golul doi a picat repede, în minutul 59, atunci când același Florea i-a trimis o pasă la întâlnire lui Câju, iar căpitanul Deltei, după ce l-a lobat elegant pe Oltean, a înscris cu capul de pe linia porții.

Cu moralul ridicat după două goluri înscrise rapid, tulcenii au atacat în valuri până în minutul 77 atunci când Sorin Pană l-a executat pe Stoicescu cu un șut din afara careului care l-a lăsat la propriu spectator pe titularul din poarta Deltei. Ultimele minute n-au mai adus nicio schimbare pe tabela de marcaj astfel încât CS Otopeni și-a luat punctele care o fac să spere că poate reveni în Liga I după patru ani.

Pentru Delta în schimb, s-a atins din nou obișnuitul obiectiv: evitarea promovării. Bine, matematic mai sunt șanse, dar să fim serioși: ar trebui ca tot universul să comploteze pentru Delta Tulcea să se întâmple un miracol în ultimele trei etape din care tulcenilor le-a mai rămas de jucat doar un meci. Rămâne totuși un mister de ce nu au jucat Marincău și Mișilericu la Năvodari și Otopeni.

CS OTOPENI
DELTA TULCEA
4-2

Pălimaru ”35, ”50 – pen., Mug. Dedu ”40, S. Pană ”77 / D. Florea ”56 – pen., Câju ”59

M. Oltean – Ct. Vlaicu (L. Pârvu ”46, M. Roman ”55), C. Marin, Vătavu, Bg. Dumitru – Bardu, Cl. Dumitrescu, S. Pană, M. Dobrescu (Cocîrlă ”68) – Mug. Dedu, Pălimaru (cpt.)
Antrenor: Ion Viorel

Cr. Stoicescu – V. Crețu, Al. Iacob, Scarlat, Mansur (Ursu ”75) – Câju (cpt.), Ad. Ionescu (Cl. Dragu ”71), N. Crețu, Sin – E. Nanu (C. Neagu ”59), D. Florea
Antrenor: Erik Lincar

Sursa: Tulcea Sport
Foto: Laurențiu Mich (Mediafax)

Marius ANGHEL 20 May. 2013, 13:00 Campionat
Pe aceeași temă