În atenția DNA. Hogea și Meregiu sunt implicați într-un prejudiciu de 500 de mii de lei

Marius ANGHEL 28 Oct. 2014, 12:07 Special
  • Un prejudiciu de 500.000 de lei este în atenția procurorilor anticorupție din județul Tulcea anunță Ziarul de Tulcea. Banii publici alocați clubului Delta Tulcea în perioada martie-iunie 2014 printr-un proiect inițiat și semnat de primarul orașului, Constantin Hogea, au rămas în conturile echipei dispărute la scurt timp, deși, conform clauzelor din contract, ar fi trebuit înapoiați municipiului.

 

În martie 2013 primarul orașului Tulcea, Constantin Hogea, a inițiat un proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 500.000 de lei din bugetul local al municipiului în vederea susținerii activității desfășurate de Asociația Sportivă Fotbal Club Delta Tulcea în perioada martie-iunie 2014.

Contractul de finanțare a fost semnat în calitate de finanțator de către primarul Tulcei, iar ca beneficiar de Haralambe Meregiu, președinte al Consiliului director al asociației sportive Delta.

Prin acest contract, Asociația Delta, la punctual 5.2.3., s-a obligat să utilizeze suma de bani alocată „numai în scopul realizării obiectivelor prevăzute la Anexă 1a a contractului, în caz contrar suma alocată va fi restituita bugetului local”.


Anexa 1a prevede negru pe alb ca obiective următoarele: „- crearea unei echipe competitive care în următorii doi ani să acceadă în Campionatul Național Liga 1” și „promovarea spre marea performanta prin intermediul echipei de fotbal a Asociației Sportive Fotbal Club Delta Tulcea a jucătorilor de fotbal autohtoni, descoperiți și pregătiți în cadrul structurilor sportive de specialitate din municipiul Tulcea”.


După semnarea acestui contract și cheltuirea banilor publici, conducerea clubului Delta nu a mai înscris pur și simplu echipa în ediția următoare a campionatului, renunțând de bună voie la îndeplinirea obiectivelor din contract, moment din care ar fi trebuit să înapoieze banii publici. Mai mult, au aprobat dizolvarea clubului pentru a sterge urmele. Culmea, jucătorii au rămas neplătiți! Deci banii nu au ajuns la ei…

Mai mult, promovarea spre performanță a jucătorilor autohtoni nu a mai avut loc, juniorii fiind preluați printr-un artificiu tocmai de către fosta conducere a clubului, transferați pe un nou club privat, Delta Aegyssus Tulcea, condus tot de persoane din conducerea fostului club Delta.

În aceste condiții, prejudicial de 500.000 de lei ar fi trebuit recuperate de finanțator, care nu a făcut demersuri în acest sens, urmând să răspundă anchetatorilor vizavi de aceste aspect.

Un caz similar este anchetat de săptămâna trecută la Timișoara, acolo unde procurorii D.N.A. au trecut deja la percheziții.

Sursa: Ziarul de Tulcea

Marius ANGHEL 28 Oct. 2014, 12:07 Special
Pe aceeași temă