VIDEO Craiova a sărbătorit promovarea cu gândul la Roland Garros

Cosmin STAICU, Marius ANGHEL 07 Jun. 2014, 22:29 Campionat

Sărbătoarea Craiovei a fost în cadru restrâns, meciul fără miză cu Vâlcea, desfășurat și într-o căldură sufocantă, concurând finala Simonei Halep. Cei 3.000 de fani care au renunțat la evenimentul istoric de la Paris au primit totuși satisfacția unei victorii concludente de adio pentru Liga a 2-a. Una care o plasează meritat pe CS Universitatea în fruntea seriei pe care o câștigase net și după sezonul regulat.

Promovarea a fost serbată cu scandările celebre „Știința, Știința”, dar cele mai multe ovații le-a cules gloria alb-albaștră, Gică Craioveanu. Acesta a recuperat și „leul” de la Mititelu, deocamdată simbolic, un steag imens cu simbolul Craiovei fiind predat suporterilor de fostul golgheter.

În teren, băieții lui Balint au retezat speranțele vâlcenilor mai rapid decât căldura. Chiar dacă Brac, Pleșan, Izvoranu, Ganea, Vandelannoite și Curelea au primit vacanță prematur, echipa încropită pentru ultimul meci din „B” s-a impus practic după primul sfert de oră și fanii și-au putut concentra atențiile spre veștile de la Roland Garros. Și pe teren s-a trăit pentru titlul râvnit de Halep, iar Varga și-a celebrat golul cu o dedicație pe tricou pentru campioana noastră: „Simona, România te iubește!” Vătăjelu a avut permis doar pentru prima „banderolă”, nu și să-și execute penalty-ul, decarul Craiovei transformând la fel de sigur ca în derby-ul cu ASA.

Nici crainicul coborât pe pista arenei, pe stilul napoletan, n-a ratat prilejul unei încurajări de moment pentru Simona. Asta și pentru că pe teren conturile erau rezolvate de mult. Sin și Valskis făcuseră diferența la început după două faze atractive. Sin l-a făcut mândru pe Ivan de faza construită, finalizând-o la colțul lung, iar lituanianul a fructifica din șpagat lansarea lui Ferfelea.

Vâlcea se putea simți jenată de pretențiile de promovare la „comisii”, după o primă repriză în care putea încasa mai consistent, dar Sin, Ivan și Ferfelea au fost mai relaxați decât se impunea.

Partea a doua s-a consumat parcă între reprizele de hidratare, la care întrebările vizau neapărat scorul de pe „Philippe Chatrier”. Cârstoiu n-a mai rezistat departe de monitor și l-a obligat pe arbitru să-i dea permisul spre cabine, din două avertismente. Sărbătoarea a fost rapidă, Ciry Mayer, îmbrăcat în tricoul legendarului Ion Oblemenco interpretând „Cântec pentru Oltenia” tocmai când Simona câștiga tie-break-ul.

Craiova revine după 3 ani în Liga I, iar FRF trebuie să-i acorde și pe hârtie acest drept săptămâna viitoare. „Într-un fotbal tot mai sărac, atât ca bugete, dar și ca orașe de tradiție, ar fi incredibil să nu fim lăsați să promovăm. Pe teren am fost primii, licența ne-am luat-o, nu văd ce probleme ar mai fi. Nu am mai trăit o asemenea bucurie de pe vremea când eram la Villarreal, dar aceasta este și mai intensă” a fost concluzia zilei și i-a aparținut lui Gică Craioveanu.

CS UNIVERSITATEA CRAIOVA
CSM RÂMNICU VÂLCEA
3-0

Sin ”14, Vlaskis ”16, Varga ”74 – pen.

Irimia – Cârjă, Patriche, Ljubinkovic, Vătăjelu (cpt.) – Fl. Pătrașcu (Armășelu ”83) – Varga (I. Șerban ”75), Valskis (Precup ”67), Ferfelea, Sin – A. Ivan
Antrenor: Gabi Balint

Matache – Samson, Pârvulescu, Ed. Stoica, Cucui – Cârstoiu, I. Stoica (cpt.), Todea (Ad. Popa ”60), Codin (Ov. Mihai ”46) – A. Crețu (Deaconescu ”71), N”Kongue
Antrenor: Erik Lincar
Eliminat: Cârstoiu ”68 (cumul de galbene)

Articol scris de Cosmin STAICU
Foto: Alexandru HOJDA

Cosmin STAICU, Marius ANGHEL 07 Jun. 2014, 22:29 Campionat
Pe aceeași temă