VIDEO | Brăila a dat impresia că pierde cu Clinceniul, însă a făcut ce a vrut din echipa ilfoveană. Cum să câștigă de la 0-2 în minutul 8 cu 5-2

Marius ANGHEL 23 Apr. 2018, 11:38 Campionat

Dacia Unirea a reușit, în etapa a 30-a a Ligii 2, o victorie importantă pe teren propriu, chiar la scor, 5-2, după ce a fost condusă cu 2-0, încă din minutul 8, de Academica Clinceni. Un succes care, pentru moment, o scoate din zona retrogradării pe echipa lui Alin Pânzaru.

Meciul nu a început însă sub cele mai bune auspicii pentru gruparea de la Dunăre. Academica Clinceni a deschis scorul rapid, chiar în minutul 4 prin Tiberiu Petriș, iar patru minute mai târziu oaspeții și-au dublat avantajul, grație reușitei lui Florin Achim.

Însă formația brăileană a preluat inițiativa și, în minutul 18, după un corner, Stănciulescu a reluat mingea, cu capul, spre poartă, Vâlceanu a respins-o în față, iar Marius Dima a înscris primul gol al gazdelor. Dacia Unirea a trecut pe lângă egalare în minutul 21, când Manea i-a pasat lui Alexandru Pop, însă atent, Răuță a trimis mingea în corner. Patru minute mai târziu, brăilenii au egalat, 2-2, Bucur a întors mingea pentru Alexandru Pop, iar acesta a trimis-o lângă bara din dreapta a porții oaspeților.

Academica Clinceni putea intra în avantaj la cabine după prima repriză, însă Târșa (44) a trimis mingea, din lovitură liberă, pe lângă poarta apărată de Botaș.

Dobrescu (46) de la oaspeți și Dima (52) de la gazde, au irosit primele faze de poartă ale părții secunde, iar zece minute mai târziu Dacia Unirea a preluat conducerea. Pop a centrat în careul oaspeților, Banyoi a luftat la marginea careului mic, însă Manea a pus latul și a trimis mingea în plasă.

Formația brăileană a continuat să atace careul advers și a reușit să înscrie încă de două ori prin Banyoi în minutele 74 și 91 și să se impună cu 5-2.

O victorie importantă, de moral, pentru gruparea antrenată de Alin Pânzaru, în perspectiva următoarelor partide care au mai rămas de disputant din această ediție de campionat, în care brăilenii doresc să continue seria rezultatelor pozitive, pentru a se menține în acest eșalon fotbalistic.

După acest rezultat, Dacia Unirea a acumulat 31 de puncte și a urcat pe locul 15, în timp ce Academica Clinceni a rămas cu 50 de puncte și a coborât pe poziția a 6-a. În intermediara din această săptămână, brăilenii joacă miercuri, de la ora 17:00, la Mioveni, în timp ce ilfovenii întâlnesc pe teren propriu, marți, de la ora 17:00, pe FC Argeș.

DACIA UNIREA BRĂ‚ILA – ACADEMICA CLINCENI    5-2
Marius Dima 18′, Alexandru Pop 25′, Alin Manea 62′, Andrei Banyoi 72′, 90+1′ / Tiberiu Petriș 4′, Florin Achim 8′

Botaș – Gab. Niță, Gîț, Ghiocel (Covaciu 46′), Nicola – M. Dima, Stănciulescu (cpt.) – Alin Manea, Ol. Bucur (Banyoi 61′), Cubleșan (Vitan 46′) – Al. Pop
Rezerve neutilizate: Olaru – Puia, S. Sima, Dushkaj
Antrenor: Alin Pânzaru

Oct. Vâlceanu – Fl. Achim, Hreniuc (Găină 65′), Andr. Răuță, Dobrescu – Petriș (S. Moldovan 71′), Bg. Barbu (cpt.) – Al. Popescu, Vl. Mihalcea (C. Gheorghe 65′), Târșa – Gliga
Rezerve neutilizate: Ureche – Mih. Șandru, Gal, Blejdea
Antrenor: Ilie Poenaru

Stadion: Municipal (Brăila); Arbitru: Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea); Asistenți: Marius Badea (Râmnicu Vâlcea) și Florin Liviu Burlacu (Urziceni).

Articol scris de Costel FILIP
Foto: Sorin PANĂ‚ (Sportul Ilustrat)

Marius ANGHEL 23 Apr. 2018, 11:38 Campionat
Pe aceeași temă