VIDEO | ASU Poli a plecat cu un punct de pe Areni. Brîndescu spune că alb-violeții ar fi meritat victoria: „Au fost destule momente în care am fost superiori”

Marius ANGHEL 26 Feb. 2017, 14:01 Campionat

Foresta Suceava și ASU Politehnica Timișoara au remizat, sâmbătă, pe stadionul Areni, scor 2-2, cu toate goluri înscrise în repriza secundă, după ce fiecare a condus câte o dată. Bănățenii au lovit în acest joc de trei ori barele, în decurs de doar patru minute.

După o primă repriză în care cele două echipe au jucat precum doi boxeri, fără gardă, însă nu au reușit să lovească niciodată decisiv, partea a doua a jocului a adus și patru goluri. Înainte de înscrierea primul gol al jocului, timișorenii au luat la țintă barele. Mai întâi Motreanu (47) a șutat violent de la 25 de metri, la colțul lung, însă mingea a lovit stâlpul barei, apoi Teuț (49) a trimis și el la rădăcina barei colțului lung, ca Blănaru (51) să îi imite și el după ce a scăpat singur cu portarul Niga. Birău (54) a avut o țintă mult mai bună și a deschis scorul cu un voleu spectaculos de la 22 de metri, la semiînălțime.

Avantajul oaspeților n-a rezistat însă mult, deoarece Stănescu (65), la chiar prima atingere de balon, a șutat splendid în vinclu, din prima, din afara careului, și a restabilit egalitate. În continuare s-a jucat pe contre, iar cei care au și finalizat au fost gazdele. Rusu i-a pasat perfect lui Dumitriu (77), care a preluat la 16 metri și a înscris cu un șut plasat, peste portar.

Și de această dată tabela nu a putut fi oprită, iar alb-violeții au punctat pentru ultima dată în acest meci prin Bădăuță (85), care a preluat în careu și a trimis calm, la colțul lung, pe lângă Niga.

VEZI o GALERIE FOTO a meciului de la Suceava

Brîndescu: „Suntem triști pentru că nu mergem acasă cu trei puncte”

La finalul jocului, antrenorul Politehnicii, Sorin Brîndescu, a rămas cu regretul că echipa sa ar fi putut obține mai mult, date fiind numeroasele ocazii create de jucătorii săi. „Am jucat cu o echipă bună a campionatului, am jucat de la egal la egal cu ei, dar au fost destule momente în care am fost superiori. Chiar i-am felicitat pe băieți după joc pentru efortul depus, au muncit foarte bine. În același timp, suntem triști pentru că nu mergem acasă cu trei puncte. Să joci în deplasare, să ai patru bare, alte câteva ocazii mari, să marchezi două goluri și totuși să nu câștigi, e destul de supărător. Dar asta e, mergem înainte și ne gândim deja la meciul cu Brăila. Terenul chiar s-a prezentat în condiții foarte bune, gazdele l-au îngrijit, nu au intrat deloc pe el. La ora la care a început jocul era bun, după care a început să se spargă, pentru că era destul de moale. Dar în principal, a rezistat suprafața până la final, s-a putut juca”, a declarat, citat de druckeria.ro, Sorin Brîndescu.

„Am jucat bine și în prima repriză, iar la pauză le-am spus băieților că trebuie să avem mai mult curaj în atac, să punem mai multe probleme. Am jucat cu mai mult curaj și cu mai multă încredere. Nu putem trage concluzii după o etapă sau să ne mințim singuri, pentru că și în turul campionatului am luptat, nu pot să le reproșez băieților că nu au vrut. Au luptat și astăzi, dar puteam să și pierdem la cum s-a întors rezultatul, însă nu era corect. E îmbucurător că și după ce am egalat, în minutul 90, am mai avut două situații, una chiar mare de tot, cu Bădăuță singur cu portarul, care a tras peste poartă. Cu siguranță, dacă ies rezultatele, vom avea mai multă încredere. Depindem de acest aspect. Mera a jucat foarte bine, la fel și Nicolescu, atâta vreme cât a fost în teren. El a făcut o întindere și a trebuit să îl scot în repriza a doua. Gorovei e deocamdată timid. Așteptăm mai mult de la el, pentru că are calitate. Ar fi putut schimba fața jocului în momentul intrării sale, avea la dispoziție spații mari, adversarii erau deja obosiți, iar el are o viteză foarte bună și se putea folosi mai mult de această calitate”, a mai spus Brîndescu.

FORESTA SUCEAVA – ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA    2-2
Vl. Stănescu 65′, Dumitriu 77′ / Birău 54′, Bădăuță 85′

Niga – D. Bălan (cpt.), D. Lung, Asanache (A. Mutu 64′), Drugă – Cerlincă, Dumitriu, Dănilă (Vl. Stănescu 64′), Căinari – Bg. Rusu, Vraciu
Rezerve neutilizate: Hînțăscu – C. Buziuc, Aerioaiei, Mihălăchioaie, Al. Ivan
Antrenor: Cristian Popovici

Gakos – Motreanu, Bilia, Mera, Cr. Galan (cpt.), Ghinescu – Birău (Țugui 84′), Măd. Stancu, Nicolescu (Gorovei 70′), Teuț – Șt. Blănaru (Bădăuță 62′)
Rezerve neutilizate: Gîrlea – Telescu, Vucea, Bîte
Antrenor: Sorin Brîndescu

Stadion: Areni (Suceava); Spectatori: 1.200; Arbitru: Ovidiu Petru Oprea (Ploiești); Asistenți: Ovidiu Arusoaiei și Florin Mihai Cosma (ambii din Piatra Neamț).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Emanuel Titus ILIEȘI (Druckeria):
Video: Gazeta SV

Marius ANGHEL 26 Feb. 2017, 14:01 Campionat
Pe aceeași temă