VIDEO | Arădenii cred că arbitrul le-a refuzat egalul în Zăvoi: „Și de pe Lună s-a văzut că Sălăjan a fost faultat în careu”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 11 Nov. 2014, 15:16 Actualizat: 13 Nov. 2014, 12:35 Campionat
VIDEO | Arădenii cred că arbitrul le-a refuzat egalul în Zăvoi:  „Și de pe Lună s-a văzut că Sălăjan a fost faultat în careu”

Șoimii Pâncota a rămas și după prima etapă a returului Ligii a 2-a fără vreun punct câștigat în meciurile din deplasare. La Râmnicu Vâlcea, arădenii s-au văzut conduși din prima repriză după golul superb al lui Cătălin Pîrvulescu (39), au dominat în a doua parte a jocului, însă nu au putut reveni pe tabelă.

Eforturile jucătorilor pregătiți de Dan Cuedan s-ar fi putut concretiza în ultimele minute ale partidei din Zăvoi, însă centralul Ionuț Iugulescu din Târgoviște nu a acordat penalty la presupusul fault al lui Rareș Cucui asupra lui Alexandru Sălăjan (foto). Totuși, dacă centralul ar fi putut dicta lovitură de pedeapsă pentru Șoimii, la fel ar fi putut face și la faza imediat următoare, atunci când Enache Câju, scăpat singur cu portarul Cristian Irimia, cade după duelul cu acesta, însă arbitrul a lasat la fel jocul să continue.

„Mi-a ieșit foarte bine preluarea, aveam prim planul, însă când mă pregăteam să trag am fost busculat, împins, placat. Faultul a fost atât de clar încât nici nu-mi imaginam că nu se va fluiera 11 metri. Dar arbitrul a lăsat jocul să continue, s-a și îndepăratat repede de acolo, urmărind contraatacul gazdelor care erau să marcheze al doilea gol. Dacă era vorba despre o altă formație, nu cred că arbitrii își permiteau să greșească, dar fiindcă Pâncota e considerată încă o echipă mică nu ne-au dat ce ni se cuvenea. Păcat, căci după aspectul jocului din repriza a doua am fi meritat un punct, iar vâlcenii nu aveau ce comenta”, a spus, pentru sportarad.ro, atacantul Pâncotei, Sălăjan.

Piroș: „Din teren, din tribună și cred că și de pe Lună s-a văzut că Sălăjan a fost faultat în careu”

Deși nu a asistat la meciul de la Râmnicu Vâlcea, președintele „șoimilor” are încredere în relatările alor săi. „Având încă în minte unele arbitraje de pe teren propriu sunt convins că afară suntem cam victime sigure. Sigur, avem vina noastră pentru rezultatele slabe, adică principala vină, dar nu cerem decât să fim fluierați corect. Din teren, din tribună și cred că și de pe Lună s-a văzut că Sălăjan a fost faultat în careu, însă și de data aceasta am fost refuzați. Nu mai știu ce să cred, a fost rea intenție, a fost ghinion, cert este că am fost privați de câștigarea unui prim punct în deplasare ce ar fi contat în clasament, dar mai ales pentru moralul băieților. Simțim cu toții frustrare, mai ales că după aspectul jocului remiza era normal”, a declarat și Pavel Piroș, care mai crede că arbitri se străduie uneori să fie actorii principali ai meciurilor, oferind exemplul disputei dintre FC Olt și Tărlungeni, încheiată cu două eliminări și nouă cartonașe galbene.

Cuedan: „Sălăjan trebuia să finalizeze mai rapid”

Dan Cuedan, antrenorul echipei arădene, a ales să fie diplomat și să nu dea vina pe arbitraj, poate și din cauza ultimelor decizii luate de Comisia de Disciplină a FRF împotriva oficialilor care au îndrăznit să își spună oful. A ales în schimb să dea vina pe atacantul său, care putea să tragă mai repede spre poartă. „Sălăjan a făcut o preluare extraordinară după pasa lui Cuedan, dar putea să penduleze mai repede. Am dat vina pe el, trebuia să finalizeze mai rapid, să nu mai fie discuția asta, dacă a fost sau nu penalty. Eu nu am văzut de pe bancă ce a fost. Oricum, ne lovim de o anumită aroganță, antenori suspendați aiurea, pentru ce? Chiar m-am gândit la Lincar, la Bona, îți e frică să mai zici ceva”, a punctat tehnicianul „șoimilor” pentru sportarad.ro.

Ambele faze controversate ale meciului dintre CSM și Șoimii pot fi urmărite în rezumatul de mai jos, începând cu minutul 2:09.

După înfrângerea de la Râmnicu Vâlcea, Șoimii Pâncota a rămas cu 7 puncte acumulate în 12 etape și se află pe locul 9 în clasamentul Seriei a II-a.

Video: Paul Mocanu-Vâlcea 1

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 11 Nov. 2014, 15:16 Actualizat: 13 Nov. 2014, 12:35 Campionat
Pe aceeași temă