Victorie smulsă cu forcepsul! ASU Politehnica s-a chinuit un meci întreg să o bată pe retrogradata CS Balotești

Anda DELIU, Marius ANGHEL 18 May. 2019, 23:57 Campionat
  • ASU Politehnica a câștigat, sâmbătă, pe teren propriu, cu 4-3 întâlnirea cu CS Balotești, deja retrogradată matematic, după un meci nebun pentru un spectator neutru și îngrijorător pentru un suporter al echipei. Pentru trupa antrenată de Cosmin Petruescu au marcat cei mai experimentați jucători, Alin Ignea, de două ori, Ioan Mera și Cristian Scutaru. Tânăra formație a Baloteștiului a pus probleme cu apărarea cu cinci fundași și a marcat prin Alexandru Stoica, Ovidiu Marin și Marian Neagu, care i-au ținut în fribrilații pe alb-violetă.

 

Jocul desfășurat pe stadionul Știința a fost unul spectaculos pe toată durata sa, cu un număr mare de ocazii. Alin Manea, Alin Ignea și Cristian Dros au început meciul cu ocazii la poarta lui Iordan, pe care nu l-au putut învinge. În minutul 21, același Iordan a respins un șut al lui Ursu, din stânga, dar nu a mai putut face nimic la reluarea lui Ignea, de la 15 metri. După minute de dominare, în minutul 32, Baloteștiul a reușit să egaleze. Faza a pornit de la o pasă a lui Cocîrlă, iar Alexandru Stoica a înscris pe contraatac.

Accente tragi-comice în scorul pauzei

După egalare, raportul de forțe s-a mai domolit. Ignea a avut un șut pe lângă poartă, iar în minutul 37 spectatorii de pe Știința au amuțit câteva clipe, șocați. Ovidiu Marin a prins un șut foarte bun, de la 20 de metri, după o centrare a lui Stoica. Iordan a continuat să aibă o evoluție bună între buturi și a respins și un șut periculos al lui Manea. Banca bănățenilor a reclamat un fault în careu la Mera la finalul primei reprize, dar nu s-a dictat nimic.

De trei ori Ioan Mera: stoper, căpitan și golgheter

La pauză, Cosmin Petruescu a mutat cu Plămadă, iar ocaziile irosite au continuat. Dros, Manea, dar și mai ales Ursu și Minai Ene au ratat șanse bune de a înscrie. Banca gazdelor a plusat și cu Bedea, iar asaltul a continuat. În minutul 65, Mera a fost dărâmat în careu de Florian Niculae și s-a dictat penalty. Alin Ignea a transformat sigur, pentru 2-2. Același Mera, fundașul central golgheter al echipei bănățene a mai irosit o ocazie, la fel ca și Bedea. Până la urmă, în minutul 69, Mera a marcat pentru 3-2, după ce Iordan a respins un prim șut al Mihai Ene.

Scutaru, demon și înger. În ordinea aceasta

Meciul era însă departe de a fi încheiat. În minutul 76, după o altă ocazie irosită de Ursu, Scutaru a alunecat pe teren, iar Marian Neagu a interceptat balonul, cu care s-a dus singur, rămas doar cu Murariu adversar, spre poartă, și a marcat. Ioan Mera a continuat să fie atacant și l-a pus la muncă pe Iordan, care însă i-a respins o altă reluare spre poartă. În minutul 89, Scutaru a marcta după o centrare din dreapta și și-a reparat greșeala.

S-a terminat 4-3, iar alb-violeții au respirat ușurați. Cu 45 de puncte, ASU Politehnica a urcat, momentan, pe locul 11. Runda viitoare se va deplasa la Târgu Jiu, pentru un meci cu Pandurii, foarte important pentru ambele echipe în lupta pentru evitarea retrogradării. CS Balotești rămâne cu 24 de puncte, pe locul 19 , iar runda viitoare primește vizita Universității Cluj.

ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA – CS BALOTEȘTI       4-3
Alin Ignea 21′, 66′ – pen., Ioan Mera 69′, Cristian Scutaru 89′ / Alexandru Stoica 32′, Ovidiu Marin 37′, Marian Neagu 76′

Murariu – Motreanu, Scutaru, Mera (cpt.), Cherecheș (I. Plămadă 46′) – Bg. Vasile (Bedea 57′), Dros – Alin Manea, Ignea, Mih. Ene – Oct. Ursu (Coadă 90+2′)
Rezerve neutilizate: Borbei – Cr. Ene, Dr. Cojocaru, F. Trip
Antrenor: Cosmin Petruescu

Iordan (cpt.) – Fl. Niculae, Flămânzeanu, M. Ghiță, P. Capotă, Mih. Badea – Al. Stoica (R. Mihai 71′), Ov. Marin (M. Neagu 62′), Clătinici, Cocîrlă – F. Paraschiv (Bunea 80′)
Rezerve neutilizate: Fulga – Marciuc, M. Ciobanu
Antrenor: Ciprian Niță

Stadion: Știința (Baza) (Timișoara – Timiș); Spectatori: 600; Arbitru: Dorin Petru Voina (Reșița); Asistenți: Florin Pucheanu (Ulmi) și Răzvan Constantin Nistoran (Reșița); Rezervă: Alexandru Dan Gornic (Arad); Observatori: Mircea Ciglenean (Cluj-Napoca) și George Constantinescu (Slatina).

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU și Leczki JOZSI / Mediafax Foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 18 May. 2019, 23:57 Campionat
Pe aceeași temă