Victorie și atât. Boștină și Lemac au rezolvat meciul cu două duble

Mihai Andries 08 May. 2014, 12:11 Campionat
Victorie și atât.** Boștină și Lemac au rezolvat meciul cu două duble

Olimpia a învins ieri după amiază cu 4-0 o trupă de puști ce a purtat echipamentul de joc al celor de la UTA. Boștină și Lemac au reușit să înscrie două duble în partea secundă și galben-albaștrii și-au trecut în cont trei puncte lejere cu care rămân pe primul loc în play-off.

Practic, meciul dintre Olimpia și UTA s-a încheiat înainte să înceapă… Patronul arădenilor, Adrian Marțian, le-a interzis seniorilor să intre pe teren și a trimis la Satu Mare o grupă de juniori republicani de la club. Iar puștii de 16-18 ani de la Arad abia coborâți din microbuz la 16,45 au intrat în joc fără încălzire și în prima repriză au reușit să țină tabela nemodificată.

Treziți la realitate după pauză, jucătorii Olimpiei încep să joace fotbal, iar Boștină în minutul 50 a și reușit să deschidă scorul. S-a jucat la o singură poartă, iar abia intrat în teren Lemac a dublat diferența în minutul 64 cu un semivole la colțul lung. Același Boștină (min 74) și Lemac (min 82) aveau să mărească decisiv diferența după o repriză secundă în care arădenii n-au reușit să ajungă decât de două ori în preajma careului lui Anca Trip.

Culmea e că seniorii de la UTA au venit pe banii lor la Satu Mare și au urmărit meciul de lângă tribuna oficială. Căpitanul arădenilor, George Neagu s-a prezentat la începutul meciului cu o listă de jucători și a informat observatorul de joc că cei de la club nu le-au adus legitimațiile.

De remarcat fair-play-ul celor 3-400 de spectatori care la final i-au aplaudat pe puștii arădeni cu un plus de felicitări pentru portarul de nici 16 ani Răzvan Stanciu.

La conferința de presă secundul Mircea Bolba s-a limitat în a spune: „Îi felicit pe băieți pentru rezultat, dar trebuie să uităm rapid acest meci. Am făcut o primă repriză slabă din cauza lipsei de concentrare. E greu să te motivezi când ai în față o trupă de puști”.

OLIMPIA SATU MARE – UTA ARAD 4-0
Marcatori:
Boștină ”54, ”77, D. Lemac ”73, ”85

Anca-Trip – D. Muntean, Fl. Mureșan (C. Ene ”16), Bălău, Iuhas (cpt.) – Gavrilescu, Svarczkopf, R. Rus, Zsiga (D. Lemac ”61) – Bujor (Feier ”68), Al. Boștină
Antrenor: Tiberiu Csik

R. Stanciu – Bocșa, Fl. Ardelean, Opirlescu, N. Oltean – A. Lazăr (D. Ardelean ”67), D. Dan, A. Simion, Denuț (C. Farcaș ”61) – Macovei (Dolga ”80) – Trabalka
Antrenor: Alexandru Gaica

Stadion: Olimpia (Satu Mare); Spectatori: 1.000; Arbitru: Sergiu Popa (Aiud); Asistenți: Bogdan Gheorghioiu (Timișoara) și Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj); Jucătorul meciului: Denis Lemac

Sursa: Gazeta de Nord-Vest

 

Mihai Andries 08 May. 2014, 12:11 Campionat
Pe aceeași temă