Victorie pentru istorie! Unirea a răpus liderul!

Mihai Andries 20 Oct. 2013, 16:46 Campionat

De un sfert de secol arena slobozeană n-a mai cunoscut o asemenea afluență de public. Pe atunci actualul președinte, Constantin Prepeliță, era fotbalist la Unirea, iar antrenorul Adrian Mihalcea abia se apuca de fotbal.

Stadionul s-a umplut înainte de primul fluier al arbitrului, iar fondul sonor a fost asigurat de cei 1.000 de suporteri rapidiști prezenți la meci. Din fosta echipă a lui Copos au mai rămas doar frumoasa nebunie a suporterilor și entuziasmul unui antrenor încă la început de carieră: Viorel Moldovan. Fotbaliștii sunt departe de ceea ce ar trebui să le impună tricoul alb-vișiniu, iar spectacolul din terenul de la Slobozia a fost mult sub cel din tribune.

Primul sfert de ocazie a fost șutul lui Pancu din lovitură liberă de la 30 metri (22), dar mingea s-a odihnit fără probleme în brațele lui Leo Dobre. Apoi, Virgil Drăghia (33) a „încercat să mai anime” un pic partida și l-a faultat în careu pe Florea în poziție de 1 la 1. Galben pentru rapidist, 11 metri pentru Slobozia. Transformă Liviu Mihai și tribunele erup!

Galeria giuleșteană continuă nestingherită să cânte și îl poartă pe Lukanovic către careul Unirii. Darko scapă singur cu Dobre, dar în loc de minge, piciorul atacantului lovește capul portarului. Leo dă frisoane alor săi pentru 2 minute, dar își revine și continuă făcând un joc fără greșeală. Ce-i drept, nici nu prea a mai avut ocazia, pentru că jocul până la final a fost unul cenușiu în care Slobozia a reușit cu brio să-și conserve avantajul, iar echipa de tranzit a Rapidului s-a dovedit neputincioasă în a găsi soluții de spargere a blocadei adverse.

În evidență a ieșit doar arbitru Iulian Dima care a „îngălbenit” nouă jucători. S- a terminat așadar 1-0 pentru gazde, iar până la noi confruntări, Rapidul rămâne lider, în vreme ce Unirea este pe 4, la un punct de podium.

UNIREA SLOBOZIA – RAPID BUCUREȘTI 1-0
Marcator: L. Mihai ”33 – pen.

L. Dobre (cpt.) – S. Stan, G. Lazăr, Fl. Tudorache, C. Toma – Macare, Ivașcă (D. Gheorghe ”80) – Ibrian, L. Mihai, M. Florea (R. Soare ”85) – E. Nanu (M. Jianu ”76). Antrenor: Adrian Mihalcea

Drăghia – Wallace (M. Martin ”46), Tânc, D. Lung, N. Vasile – Selagea, V. Negru (Doman ”46) – Al. Coman, Pancu (cpt.), A. Ioniță II – Lukanovic (Ciolacu ”61). Antrenor: Viorel Moldovan
 

 

Articol scris de Daniel GHEORGHE
Foto de Alexandru HOJDA

 

Mihai Andries 20 Oct. 2013, 16:46 Campionat
Pe aceeași temă