Victorie obținută cu mari emoții! FC Argeș s-a chinuit cu Brăila și s-a urcat pe locul 5

Marius ANGHEL 01 Apr. 2018, 18:03 Campionat
Victorie obținută cu mari emoții!** FC Argeș s-a chinuit cu Brăila și s-a urcat pe locul 5

FC Argeș a obținut în această după-amiază o victorie muncită, cu 1-0, în confruntarea de pe propriul teren cu Dacia Unirea Brăila, una dintre formațiile care se luptă pentru evitarea retrogradării. Unicul gol al partidei desfășurate pe stadionul „Nicolae Dobrin”, contând pentru etapa a 27-a, a fost marcat de Vasile Buhăescu în minutul 82.

Confruntarea dintre argeșeni și brăileni a fost una destul de echilibrată. Oaspeții au venit în Trivale cu gândul să obțină măcar un punct, având în vedere că aveau nevoie de rezultate pozitive ca de aer pentru a părăsi ultimul loc al Ligii 2. Încă din startul partidei, alb-violeții au pus presiune pe adversar și puteau deschide scorul după doar 8 minute, însă centralul partidei a considerat că Andrei Nilă a simulat în careu la căderea după duelul cu Țăranu, astfel că s-a ales și cu cartonaș galben.

În ciuda avântului Argeșului, cei care puteau marca primii au fost totuși brăilenii. Puțin mai devreme, în minutul 6, Niță a scapat singur în dreapta careului după o pasă filtrantă trimisă din centru, Popescu i-a ieșit în întâmpinare și a reușit să-l blocheze salvator cu piciorul la 10 metri. La această fază s-a văzut că Niță e fundaș reprofilat, fiindcă s-a mișcat greu în atac, a vrut să fenteze portarul în dreapta în loc să șuteze din prima din postura de unu la unu, irosind o mare o ocazie de gol, și singura care a fost pe parcursul primei părți.

După revenirea de la cabine, produsă pe o ploaie torențială cu grindină, FC Argeș a forțat desprinderea pe tabelă. Jucătorii lui Emil Săndoi, certați la vestiare de fostul selecționer al naționalei de tinere, au ratat mari ocazii prin Oancea (51), care a tras din interiorul careului, însă goalkeperul brăilean a respins în corner, iar apoi prin Nilă (52), care din 2 metri a trimis în portar.

Cu zece minute înainte de ultimul fluier al centralului, nou-intratul Cătălin Barbu a rămas și el singur cu Botaș însă a tras în acesta. Golul izbăvitor a fost înscris în minutul 82 de către Vasile Buhăescu. În urma unei centrări de pe stânga a lui Stan, vârful Argeșului a pus latul și a trimis în plasă, din fața porții.

În urma acestui rezultat, FC Argeș a acumulat 46 de puncte și a urcat pe locul 5 al clasamentului, depășind-o la golaveraj pe Academica Clinceni. Dacia Unirea a rămas cu 22 de puncte și e ultima clasată dintre echipele rămase active.

FC ARGEȘ – DACIA UNIREA BRĂ‚ILA    1-0
Vasile Buhăescu 82′

Oct. Popescu – I. Mihăescu, Vișa, Șerbănică, Ct. Stan – D. Oancea (Ct. Barbu 74′), I. Șerban, R. Costin (cpt.)(Andr. Panait 86′), Buhăescu – I. Năstăsie – Nilă (Tăbăcariu 89′)
Rezerve neutilizate: N. Grecu – Tofan, Ciucă, D. Andrei
Antrenor: Emil Săndoi

Botaș – Gîț (Vitan 76′), Țăranu, Ghiocel, Nicola – Stănciulescu (cpt.), Anghelina – Al. Niță, Dushkaj (Ov. Covaciu 46′), Ciucureanu (AlinManea 55′) – Al. Pop
Rezerve neutilizate: Bg. Olaru – M. Dima, Cubleșan, Banyoi
Antrenor: Alin Pânzaru

Stadion: „Nicolae Dobrin” (Pitești – Argeș); Arbitru: Florin Mihai Marcu (Oradea); Asistenți: Iulian Szekely (Cluj-Napoca) și Marius Bălan (Dej).

Etapa viitoare, FC Argeș joacă în deplasare, joi, 5 aprilie, de la ora 17:00, la Sportul Snagov, în timp ce Dacia Unirea Brăila o întâlnește tot atunci, pe teren propriu, pe Chindia Târgoviște.

Marius ANGHEL 01 Apr. 2018, 18:03 Campionat
Pe aceeași temă