Victorie la scor de neprezentare sau jocul de-a vacanța!

Liga2.ro 31 May. 2013, 14:25 Campionat
Victorie la scor de neprezentare sau jocul de-a vacanța!

Extrem de puțini spectatori (aproximativ 300!) au venit miercuri după amiază în tribunele stadionului Municipal din Brăila pentru a vedea la fața locului ultima reprezentație fotbalistică pe teren propriu din acest campionat pentru CF Brăila. Adversara grupării antrenate de Alin Pânzaru a fost satelitul „câinilor roșii”, care s-a prezentat la Brăila cu o echipă alcătuită în mare parte din niște iluștri necunoscuți, dar și foarte tineri!

Din meciul celor două formații a reieșit un simplu joc de-a vacanța care nu avea implicări în congurația finală a clasamentului pentru niciuna dintre echipe, ambele fără obiectiv, ba chiar mai mult Dinamo II București fiind deja retrogradată în liga a III-a! Cu toate acestea, brăilenii au avut momente în care puteau să marcheze mai multe goluri decât au făcut-o, dar scorul de numai 3-0 (2-0) se datorează în primul rând și portarului bucureștean Iordan, care a avut câteva intervenții de-a dreptul fenomenale pe tot parcursul partidei.

Brăilenii s-au instalat în jumătatea de teren a oaspeților încă din debutul partidei, și chiar în minutul 5 CF Brăila ar fi putut deschide scorul: Pungă a șutat de la 35 de metri foarte puternic, iordan a reușit să respingă mingea în lateral, a urmat apoi o centrare perfectă a lui Câmpeanu, dar lovitura de cap a lui Ivan din 6 metri a șters bara transversală! Peste numai șase minute (min. 11), gazdele au reușit să deschidă scorul: Necoară a executat perfect o lovitură de colț în careul bucureștean, iar Câmpeanu a reluat imparabil cu capul: 1-0. Peste numai trei minute, a venit rândul lui Voicu să centreze în careul advers iar același Câmpeanu și-a pus capul la treabă marcând golul secund: 2-0.

Până la pauză, ca de altfel până la finalul meciului am asistat la un meci foarte slab al celor două formații împăcate cu soarta finală din actualul campionat, dar „cățelușii” au avut și câteva execuții de-a dreptul hilare care fi putut fi premiate ca fiind cele mai penibile șuturi ale ultimilor 10 ani!

Spre exemplu nu dăm decât șutul lui Radu, din minutul 86, cel care aflat singur-singurel în careul brăilean la numai 14 metri în poziție centrală, a expediat un șut demn de cascadorii râsului și mingea s-a dus la cel puțin 30 de metri pe lângă poarta apărată de Bunduc!

De partea cealaltă, CF Brăila nu a mai înscris decât o singură dată in partea secundă, prin Bosoi, cel care a reluat cu capul în plasă o lovitură de colț executată de Pungă în minutul 46: 3-0. Portarul oaspeților Iordan s-a opus însă magistral la șuturile lui Ciocâlteu (min. 67), Pungă (min. 68) și iar Ciocâlteu (min. 84) și astfel CF Brăila a câștigat numai la scor de neprezentare un meci în care ambele combatante au fost cu gândul la vacanța ce va urma.

Singurul lucru notabil al acestei partide a fost faptul că jucătorii de la Dinamo II București au reușit rara performanță de a nu expedia niciun șut pe spațiul porții apărate de Bunduc pe tot parcursul meciului, așa că după evoluția mai mult penibilă decât de la Brăila gruparea antrenată de Lucian Mezei merită cu prisosință să joace în liga a III-a cel puțin un sezon! Dar nici CF Brăila nu merita cu prisosință o promovare în prima ligă pe care nu știm dacă o va mai putea obține în următorii (cel puțin ) 50 de ani!

CF BRĂ‚ILA
DINAMO II BUCUREȘTI
3-0

Ad. Câmpeanu ”11, ”14; Bosoi ”47

Bunduc – Bosoi, D. Ignat, L. Ivan (cpt.), Necoară – M. Voicu, Ndigwe (D. Spiridon ”66), R. Neagoe, Pungă (M. Dima ”73) – Ciocâlteu, Ad. Câmpeanu (B. Rusu ”57)
Antrenor: Alin Pânzaru

Iordan – Dobrosavlevici, Lică, Vartanian, A. Radu – R. Radu, Nedelcearu, Mihalache (Al. Ene ”85), Cr. Ciobanu (Cr. Manea ”61) – Stavilă (Oprescu ”68), Buia (cpt.)
Antrenor Lucian Mezei

Au arbitrat ireproșabil o partidă care nu le-au pus absolut nicio problemă: Cristina Dorcioman (Argeș) și asistenții Ovidiu Arușoaie (Neamț), Adrian Vornicu (Botoșani).

Articol scris de Marcel Sânpetru

Liga2.ro 31 May. 2013, 14:25 Campionat
Pe aceeași temă