Victorie la pas a Olimpiei în debutul Ligii 2. Sătmărenii au trecut cu 5-0 de Metalul Reșița, echipă care s-a mutat la Snagov

Marius ANGHEL 08 Aug. 2016, 14:55 Campionat
Victorie la pas a Olimpiei în debutul Ligii 2.** Sătmărenii au trecut cu 5-0 de Metalul Reșița, echipă care s-a mutat la Snagov

Olimpia a obținut o victorie confortabilă în etapa de debut a Ligii a II-a la fotbal, 5-0 cu Metalul Reșița. O victorie care nu spune însă prea mult pentru că a fost obținută în fața unei echipe alcătuită în cea mai mare parte din juniori și cadeți (cu 5 jucători în teren născuți în 1999). În plus, echipa oaspete, a ajuns la Satu Mare, cu numai 11 jucători, în  noaptea meciului, în jurul orei 3. Jucătorii echipei sătmărene au meritele lor, la fel și antrenorul Bogdan Andone.

Meciul a început în nota de dominare a formației sătmărene, care a ratat o bună ocazie în minutul 2 prin Faur. A urmat apoi o ocazie mare a aceluiași Faur (min. 18) după care Vasile Pop a șutat în transversală (min. 28). Mitru Muntean a deschis scorul în minutul 35 după o acțiune personală finalizată cu un șut din careu. Patru minute mai târziu, Ciul a centrat de pe partea dreaptă, balonul a ajuns la Muntean care a marcat cu un șut sec expediat din mijlocul careului.

După pauză ritmul jocului a scăzut, oaspeții au abandonat, în timp ce jucătorii Olimpiei au evoluat cu gândul la berea de după meci. Totuși, s-au mai marcat trei goluri, unul foarte spectaculos, în minutul 67 când Vasile Pop a catapultat balonul la vinclu după un șut de la 25 de metri. În minutul 69 Faur și-a trecut numele pe lista marcatorilor după un șut din 10 metri în poarta goală. Scorul final a fost stabilit de Takacs care a săltat balonul peste portarul ieșit în întâmpinare (min. 76).

OLIMPIA SATU MARE – METALUL REȘIȚA  5-0
D. Muntean ’35, ’39, V. Pop ’67, Bg. Faur ’69, Takacs ’76

Anca-Trip – Ciul, Mureșan, Onicaș, Iuhas (cpt.), Muntean (Villand ’76), Rus (Heil ’65), Krausz, V. Pop, Faur, Kanaloș (Takacs ’46)
Rezerve neutilizate: Preda, Nanou, Erdei și Bura
Antrenor: Bogdan Andone

Radu – Matei, Anghel, Nedelcu, Ciobanu, Buduroi, Ghimiș, Ilie, Iorga, Buzdugan, Chira
Antrenor: George Dumitru

Bogdan Andone: „Vreau mai multă agresivitate, un ritm de joc mai rapid”

După cum se vede, Bogdan Andone a trimis în teren opt jucători care au evoluat pentru Olimpia și în sezonul trecut. Noutățile s-au numit Anca-Trip, Vasile Pop (care revin de fapt la Olimpia) și Krausz. Surprinzătoare totuși titularizarea lui Toni Kanaloș, jucător care a ratat pregătirea de vară fiind mai multă vreme accidentat.

După meciul Olimpia – Reșița s-a organizat tradiționala conferință de presă. Au ajuns cei doi antrenori, ambii mulțumiți într-un fel de joc, dar și de rezultat. Bogdan Andone s-a aflat la primul meci oficial la Olimpia și recunoaște că jucătorii săi mai au mult de muncit.

„Sper să rămână 20 de echipe, să conteze toate meciurile. Sunt mulțumit de atitudinea băieților, una bună, pozitivă. Încearcă să respecte ceea ce discutăm, ceea ce le cer. Mai avem nevoie de câțiva jucători care să ne dea puțină calitate, puțină liniște. Am jucat cu o echipă adunată în ultima clipă, dar am avut niște trasee, am avut o ideea de joc, am creat câteva faze foarte plăcute, dar când am ajuns la momentul finalizării ne-a lipsit acea calitate, acea valoare. Un Alibec, un Budescu, un Nicușor Stanciu, dar a fost astăzi Muntean. A fost greu, o căldură mare. I-am încărcat săptămâna aceasta cu antrenamente, nu erau obișnuiți cu stilul meu de lucru. Vreau mai multă agresivitate, un ritm de joc mai rapid, mult mai bun. E greu, ei au fost obișnuiți, doar nu ei neapărat, în Liga a II-a e un nivel de confort, dar eu îmi doresc să facem pasul spre un ritm mai apropiat de Liga 1. Va fi greu, foarte dificil, e un consum mare de efort, e alt nivel și va fi foarte mult de muncă. În concluzie, mi-a plăcut atitudinea și preocuparea, dar avem foarte mult de muncit”, a declarat Bogdan Andone.

Dumitru George: „În două zile nu am putut face miniuni”

De partea cealaltă, antrenorul echipei care a rămas doar cu numele de Metalul Reșița, deoarece de evoluat în Liga 2 o va face la Snagov, a spus că e mulțumit de rezultat, având în vedere că o altă colegă de campionat a încasat 16 goluri. Dumitru George spune că altfel se va prezenta echipa din etapele următoare, după ce pe lângă jucătorii de la Voința Snagov vor mai fi legitimați și alții.

Antrenorul de sâmbătă al Metalului a fost sunat joi seară de Cătălin Rufă pentru a-i spune să caute jucători, să-i legitimeze și să facă deplasarea cu echipa la Satu Mare. Ultimele legitimări s-au făcut vineri după-amiază.

„A trebuit să facem contracte noi, până joi eram la Divizia C, iar lucrurile s-au întâmplat foarte repede și vineri am plecat foarte târziu, a trebuit să facem anumite formalități, să legitimăm jucători fără contracte. Astăzi am jucat cu opt copii de la juniorii republicani, era foarte greu. Am încercat să nu luăm cât mai multe goluri, așa cum a luat Șoimii Pâncota, am înțeles. Felicit echipa gazdă. Dar veți vedea cum vom arăta peste două săptămâni, vom arăta mult mai bine. În două zile nu am putut face miniuni. Echipa va juca meciurile de acasă pe terenul de la Snagov, eu practic sunt antrenor intermiar, sunt prieten cu patronul și m-a rugat pentru acest meci să-i dau o mână de ajutor. Probabil voi rămâne secund, vom vedea. Dar din iarnă echipa va avea altă față, vor veni jucători de top. Săptămâna aceasta vom legitima cel puțin zece jucători”.

Articol scris de Constantin DEMIAN (Informația Zilei)

Marius ANGHEL 08 Aug. 2016, 14:55 Campionat
Pe aceeași temă