Victorie in extremis pentru Luceafărul! Bihorenii au învins „lanterna” cu două goluri în prelungiri

Marius ANGHEL 18 May. 2013, 17:15 Campionat

La capătul unui meci foarte disputat, echipa bihoreană de fotbal Luceafărul Oradea s-a impus sâmbătă pe teren propriu, la Baza Sportivă Luceafărul din Sânmartin, cu scorul de 3-2 în fața formației ALRO Slatina și în mare măsură și-a asigurat un loc în eșalonul secund și în ediția următoare de campionat.

Conștienți că-și joacă ultima șansă pentru supraviețuire, oaspeți au venit la Sânmartin cu gândul victoriei și au început bine partida, reușind să deschidă scorul în minutul 12, prin Daniel Ene, care din poziție centrală, de la 14 metri l-a învins pe portarul Sălăjan, cu un șut puternic în stânga acestuia.

În minutul 28 George Bogdan a fost faultat în careu de Chircan, iar arbitrul Robert Dumitru din Brașov a dictat penalti pentru Luceafărul. Lovitura de la 11 metri a fost executată de Constantin Roșu, care a marcat, cu toate că mai întâi portarul oaspeților, Bordea, a respins în bară.

În partea a doua, oaspeții au început mai bine și, la 5 minute de la reluare, în minutul 50, Cuedan a prins un șut formidabil de la 22 de metri, la vinclul porți gazdelor, aducându-și din nou echipa în avantaj, 2-1 pentru ALRO.

După primirea golului al doilea, elevii antrenorului Florin Fărcaș au ieșit dezinvolt la atac, au pus presiune pe adversar, care a fost masat în jumătatea proprie, și-a creat câteva ocazii clare, cele mai multe dintre ele ratate însă de Gh. Popescu.

Introdus în partea a doua, veteranul Zeno Bundea a adus un plus de limpezime la construcție, iar când meciul se îndrepta către un succes al oaspeților, în minutul 90, Gh. Popescu a egalat, cu o lovitură de cap din 7 metri, în urma unei lovituri libere, executate de pe dreapta de Ianc. În minutul 90+3, Zeno Bundea a dat lovitura de grație și a înscris cu un șut pe jos din interiorul careului în dreapta portarului Bordea.

Formația Luceafărul a obținut, astfel, una dintre cele mai frumoase victorii din actuala ediție de campionat, care-i conferă și o anumită liniște pe final de sezon, fiind greu de crezut că în ultimele trei etape mai poate fi ajunsă din urmă de adversarul de sâmbătă, ALRO Slatina.

VEZI mai multe POZE de la meci

„Țin să mulțumesc celor care au crezut în această victorie. Am ascuns faptul că avem un meci foarte greu, pentru că n-am vrut să creez presiune pe jucători. Au simțit-o cu certitudine și băieții, chiar în seara premergătoare meciului, dar până la urmă suntem bucuroși că am luat cele trei puncte mari chiar dacă am avut și puțină șansă”, a declarat, la final, tehnicianul gazdelor, Florin Fărcaș.

„Când conduci aproape tot meciul și pierzi în minutele de prelungire este foarte frustrant. Din păcate același lucru s-a întâmplat și la meciurile anterioare, cu Poli Timișoara, când am fost egalați în ultima secundă din prelungiri. Astăzi, în prelungiri, două goluri. Suferim datorită lipsei de experiență”, a spus, la rândul său, la final, tehnicianul oaspeților, Daniel Oprescu.

Luceafărul: Sălăjan – Cura, A. Achim, I. Neaga (min. 46 Z. Bundea), O. Ghilea (54 Gh. Popescu), Haș, Ianc, Letan, D. Muntean (min. 64 Svarczkopf), C. Roșu, Bogdan. Antrenor: Florin Farcaș

ALRO: Bordea – Anghelina, Chircan (min. 33 Irimescu, min. 40 Ilinca), Crușoveanu, Giurcă, Rioșanu, Cosic, Cuedan, Bancu, D. Ene, Al. Marin (min. 29 Al. Sălăjan). Antrenor: Daniel Oprescu

Text și foto: eBihoreanul

Marius ANGHEL 18 May. 2013, 17:15 Campionat
Pe aceeași temă