Victorie in extremis pentru FC Bihor!

Marius ANGHEL 08 Sep. 2013, 00:56 Campionat

FC Bihor a debutat cu dreptul în noua ediție de campionat, după ce sâmbătă, la Stadionul Municipal „Iuliu Bodola” a învins cu scorul de 2-1 echipa arădeană UTA. Victoria „roș-albaștrilor” a fost obținută in-extremis, după ce în minutul 90+3 Răzvan Lupu a marcat cu o lovitură de cap din interiorul careului.

După un început de joc mai echilibrat, în minutul 21, Sebastian Sfârlea a reușit să deschidă scorul, tot cu o lovitură de cap, din 8 metri, în urma unei centrări, venite de pe partea dreaptă de la S. Ianc.

La scorul de 1-0, FC Bihor și-a mai creat alte două ocazii clare prin Raymond Lukacs, dar, deși acesta s-a aflat singur cu portarul în față, nu a reușit să înscrie.

A urmai apoi un declin în jocul orădenilor, jucătorii de la UTA insistând mai mult în atac, iar în minutul 37, la o lovitură de colț executată de Firțulescu, Al. Sălăjan a reluat cu capul din colțul careului mic în dreapta portarului Smaranda, restabilind egalitatea pe tabela de marcaj.

Până la pauză s-a mai produs un eveniment important în joc, în minutul 43, când jucătorul arădean a văzut al doilea cartonaș galben, implicit și pe cel roșu, în urma unui fault dur la centrul terenului.

După pauză, având și superioritate numerică, elevii antrenorului Gheorghe Ghiț au atacat mai mult, au dominat jocul, dar în mare parte au făcut-o tern, oaspeții mizând doar pe cartea contraatacului.

În cel de-al treilea minut al prelungirilor, când nu se mai aștepta aproape nimeni, gazdele au reușit să dea lovitura și să înscrie prin lovitura de cap a lui R. Lupu.

Astfel, orădenii au obținut trei puncte importante la debutul în noul sezon, dar și la debutul unui nou proiect al clubului.

VEZI mai multe POZE de la meci

Antrenorul Gheorghe Ghiț nu i-a putut utiliza în acest meci pe fundașul D. Mihuț și atacantul Fl. Pop, ambii accidentați, lucru care s-a și văzut, de altfel, în jocul echipei.

„Era păcat dacă astăzi pierdeam. La scorul de 1-0 ne-am creat două ocazii, Raymond Lukacs, singur cu portarul. Am avut om în plus în repriza a doua și pe sfârșit am reușit să marcăm. Felicit echipa pentru dăruire. Lucru cel mai important astăzi a fost cele trei puncte. Am avut doi jucători care au lipsit din primul 11. Cred că dacă i-am fi avut în teren reușeam poate mai mult”, a declarat, după joc, antrenorul principal al orădenilor Gheorghe Ghiț.

„Ce pot să mai zic după un asemenea meci, când iei gol în ultima secundă? E cel mai dureros lucru care i-se poate întâmpla unui antrenor. Dă-mi al doilea gol în minutul 60 sau 70, dar nu mi-l da în minutul 94. Asta a fost să fie. Îmi felicit băieții, au jucat admirabil, s-au autodepășit. Dacă avem atitudinea asta la fiecare meci, eu zic că nu vom avea nici un fel de probleme în a câștiga meciuri”, a declarat, la rândul său, antrenorul arădenilor, Eugen Trică.

Pentru FC Bihor au evoluat în acest joc: Smaranda – Letan, Fl. Lazăr (cpt), Țoca, Lupu – M. Popa, Bic (min. 77 Haș), Sfârlea – S. Ianc, R. Lukacs (min. 57 Hadăr) și Ov. Popa (min. 46 A. Achim).

Echipa trimisă de Eugen Trică la UTA în teren a fost însă cu: Oberhauser – Neagu, Tabără, Roman, Oltean – Popescu, Al. Marcu (eliminat în min. 43), Firțulescu (min. 82 Surugiu), Bârză (min. 88 Zaluschi) – Monac și Al. Sălăjan (min. 71 Apostu).

Sursa: eBihoreanul

Marius ANGHEL 08 Sep. 2013, 00:56 Campionat
Pe aceeași temă