Victorie de pomană: Clinceni încheie sub Iași și Rapid

Mihai Andries 01 Jun. 2014, 11:26 Campionat

FC Clinceni trebuia să câștige meciul cu Slobozia pentru a mai avea de doi bani speranță că va reuși să prindă unul dintre două locuri promovabile sportiv din seria Est. Apăsate de miza celor trei puncte gazdele au început timid și au trecut prin mari emoții, mai întâi în minutul 5 la reluarea din 6 metri a lui Jianu la o palmă de bară și zece minute mai târziu, la primul corner al oaspeților căpitanul Soare trimițând puțin pe lângă vinclu.

Jucătorii de la Clinceni înțeleg că Unirea nu a venit să se plimbe și devin mai insistenți în duelurile directe, presiune ce avea să le aducă prima ocazie de a înscrie la mijlocul reprizei, dar la mingea trimisă cu capul în poartă de Nițu golul este anulat corect pe motiv de fault în atac asupra lui Stan. Ofensiva gazdelor le aduce satisfacție celor 300 de suporteri zgribuliți în minutul 37, corner executat inteligent în spate, centrare precisă Nițu și Rusu reia din centrul careului în dreapta portarului, profitând de marcajul prea larg al lui Tudorache.

În loc de 2 la 2 a fost 3 la 1

Adrian Mihalcea simte că jocul echipei sale nu merge de la mijloc în sus și îi trimite imediat după pauză în teren pe atacantul Nanu și pe mijlocașul ofensiv Ibrian. Mutarea aduce mingea mai des în careul lui Lungu, dar centrările sunt imprecise, singura ocazie mai importantă fiind cea din minutul 61, șut în diagonală al lui Florea, respins cu greu în față de portar. Banca gazdelor înțelege pericolul și în teren este trimis Karamyan care are nevoie de doar cinci minute pentru a centra perfect în fața porții Unirii, mingea fiind trimisă cu latul în poartă de omniprezentul Rusu.

Cu avantaj de două goluri pe tabelă Clinceni face greșeala de a considera meciul câștigat și cedează mijlocul terenului, invitându-și adversarii să atace. Atitudine ce avea să-i coste în minutul 72, centrare Drăguț de pe stânga și Ibrian, nemarcat la 8 metri, trimite cu capul în vinclu în ciuda plonjonului disperat al lui Lungu. Impulsionați de golul marcat, fotbaliștii Unirii atacă și trec pe lângă egalare în minutul 83 dar Jianu, servit excelent în careu de Nanu, se pierde cu firea și mai mult pasează la portar decât șutează la poartă, ratând șansa unei egalări meritate. Și cum fotbalul te sancționează, în ultimul minut al meciului, Kone insistă la o minge ce părea pierdută, îl păcălește pe Tudorache, trimite mingea la Roșu care, altruist, prelungește la Karamyan pentru execuția simplă cu poarta goală, stabilind scorul final la 3 la 1 pentru Clinceni, la fel ca în meciul din sezonul regulat disputat pe terenul ilfovenilor.

FC CLINCENI – UNIREA SLOBOZIA 3-1 (1-0) Vl. Rusu ”37, ”66, Karamyan 89” / Ibrian ”72

FC Clinceni: C. Lungu – St. Stancu, A. Nițu (cpt.), Vițelaru, Al. David – B. Pătrașcu, Pușcaș (Roșu ”69) – Vențer (Karamyan ”59), Olariu, C. Dedu – Vl. Rusu (Kone ”83). Antrenor: Florentin Rădulescu.

Unirea Slobozia: R. Oprea – S. Stan, Fl. Tudorache, R. Soare (cpt.), C. Toma – Macare, Coconașu – O. Ursu (Ibrian ”46), Bolat (Nanu ”46), M. Florea (Drăguț ”65) – Jianu. Antrenor: Adrian Mihalcea.

 

Articol și foto de Petronel TUDOR

Mihai Andries 01 Jun. 2014, 11:26 Campionat
Pe aceeași temă