Victorie de palmares. Dacă Olimpia nu cade în play-out, punctele câștigate de Mioveni nu vor conta

Marius ANGHEL, Silviu MIHAI 07 Apr. 2014, 17:31 Campionat
Victorie de palmares.** Dacă Olimpia nu cade în play-out, punctele câștigate de Mioveni nu vor conta

CS Mioveni a câștigat și meciul de sâmbătă, de pe propriul teren, cu Olimpia Satu Mare, însă par­ti­da ar putea să nu fie decât una pentru pal­mares. Galben-verzii au încheiat cu acest 2-0 sezonul regulat pe propriul teren și acum aș­teaptă destul de liniștite play-out-ul.

Elevii lui Marius Stoica au făcut o partidă bună, oaspeții nereușind să se ridice la nivelul pretențiilor pe care le au, și anu­me acelea de a intra în play-off. De fapt, Olimpia a ajuns în a­ceas­tă situație la masa verde și nu în urma rezultatelor de pe teren, cele două puncte obținute în plus după retragerea Craiovei contând foarte mult. Sâmbătă, pe un vânt puternic, care a fost pe rând adversar, câte o repriză celor două echipe, argeșenii au dominat și au făcut o partidă, destul de bună, remarcile fiind valabile mai mult pentru repriza a doua.

După o primă repriză modestă de ambele părți, gazdele au reușit să deschidă scorul prin Ayza, care a finalizat cu un șut plasat de la marginea careului. Tot în prima repriză, Năstăsie a ratat o ocazie imensă, singur cu poarta goală nereușind să controleze cum trebuie balonul. După pauză, jocul s-a mai deschis, oaspeții au încercat să ia­să la joc și au început să apară și o­caziile. Mai mult de partea Mioveniului, care a avut inițiativa și care a controlat ostilitățile. În afară de go­lul lui Alin Popa, galben-verzii s-au jucat cu ocaziile, Năstăsie și Ayza ratând câteva bune oportunități de a înscrie.

Meciul cu Olimpia nu a avut o miză mare, rezultatul devenind impor­tant doar dacă sătmărenii nu reușesc să acceadă în play-off și ră­mân în play-out, atunci luându-se în considerare și aceste trei puncte.

Stoica: „Cel mai bun joc de acasă”

Marius Stoica a fost, la finalul partidei cu Olimpia Satu Mare, un antrenor pe jumătate fericit, principa­lul galben-verzilor bucu­rân­du-se de victoria echi­pei, dar fiind trist că Mio­veniul nu a reușit să prindă play-off-ul.

„Mi-a fost teamă de acest joc, pentru că veneam după o partidă nereușită la ASA Târgu Mureș. Mi-a fost teamă de jucători, pentru că avem o echipă tânără la mijloc. Dar astăzi, evoluțiile lui Năstăsie și Ayza au făcut diferența. Îi felicit pe toți jucătorii pentru evoluție! Am avut și câteva execuții de efect în acest meci. A fost cel mai bun joc al nostru, acasă, din acest retur. Meciul a avut miză și pentru ei, și pentru noi. Dacă ei nu intră în play-off, contează punctele luate, iar dacă ei băteau, se duceau în play-off. Le mulțumesc jucătorilor că au înțeles să accepte schimbările în echipă de la etapă la etapă. Încercăm să îl recuperăm și pe Galan până la următorul meci, dar caut să găsesc soluții cu ce am în lot. Ne-a ajutat foarte mult acest rezultat și pentru viitor. Suntem o echipă care se descurcă foarte bine în jocurile de acasă, suntem chiar între primele trei echipe în clasamentul jocurilor de pe propriul teren. E frustrant și suntem supărați că nu am putut ajunge în play-off, dar ne-a dat înapoi și retragerea Universității Craiova, pentru că unii au profitat de acest lucru”, spunea Stoica.

Csik: „Victorie meritată”

Antrenorul oaspeților, Tiberiu Csik, a recunoscut, la final, superioritatea adversarului: „Felicit echipa-gazdă! Victoria e meritată, fără discuție. Din păcate, noi nu reușim să confirmăm poziția în clasament. Sîmbătă, însă, o să arătăm care este adevărata față a Olimpiei, în meciul cu Bistrița. Am pierdut, dar nu suntem disperați. O să arătăm ce putem. Obiectivul este play-off-ul și o să vedeți că vom fi între primele șase”.

Faur a plecat direct la spital

Partida de sâmbătă a fost una cu ghinion pentru jucătorul oaspeților Bogdan Faur. Jucătorul Under 21 al sătmărenilor a intrat pe teren în minutul 59 în locul lui Micaș, iar 11 minute mai târziu a părăsit gazonul accidentat. Faur a avut între timp și cea mai mare ocazie de gol a oaspeților, scăpând singur cu portarul, însă nereușind să-l învingă. Fotbalistul Olimpiei s-a accidentat grav în minutul 70, el căzând în tușă la un duel cu un adversar și dislocându-și urmărul. Faur s-a speriat destul de rău, simțind durerile la umărul drept, și pe teren a venit și medicul Mioveniului, Viorel Nicola, oaspeții neavând cu ei decât un asistent medical.

Inițial s-a crezut că accidentarea nu este chiar așa de gravă, asistența medicală reușind să-l facă pe jucător să-și miște brațul, însă acesta a acuzat din nou dureri puternice și s-a îndreptat spre banca de rezerve. Aici a fost chemat și medicul de pe ambulanță, care după acordarea primului ajutor a decis că jucătorul trebuie transportat la spital de urgență, pentru a i se pune umărul în gips, deoarece nu îl mai putea mișca. Faur a fost cărat apoi pe brațe la salvare, după care echipajul venit la meci a solicitat o altă mașină de salvare, care a sosit după 5 minute și l-a transportat pe jucător la spital.

„Lui Faur cred că i-a ieșit umărul, din păcate. A fost dus, după cum ați văzut, la spital și vom vedea ce diagnostic i se va pune”, a declarat după meci antrenorul oaspeților, Tiberiu Csik.

Olimpia, sub așteptări

Olimpia Satu Mare nu a arătat nimic la Mioveni, părând o echipă debusolată, incapabilă să joace ceva. Astfel că locul pe care îl ocupa înaintea etapei – poziția a treia a clasamentului – este unul mincinos, sătmărenii profitând mai mult de retragerea Universității Craiova din campionat și primind două puncte neașteptate, cu care au sărit din play-out în play-off, fiind propulsați în prima parte a clasamentului și încurcând Mioveniul, care mai avea o șansă de a ajunge ea în play-off, dacă adversarul de sâmbătă nu primea cele două puncte.

VEZI o GALERIE FOTO de la meci

CS Mioveni – Olimpia Satu Mare 2-0 (1-0)
Ayza (45+1), Alin Popa (65)

Ciucă – Cotigă (78 Zaharia), Bg. Stoica, Pasăre, Ct. Stan – A. Popa (77 Mazilu), Răuță, Biceanu, Galan (52 Chețan) – Ayza, Năstăsie. Antrenor: Marius Stoica

Anca-Trip – Mureșan, Bălău, C. Ene, Iuhas – Villand – Feier, Micaș (59 Faur), Muntean, Roghină (46 Zsiga) – Boștină (66 P. Dragoș). Antrenor: Tiberiu Csik

Arbitru: Andrei Chivulete (București)
Cartonașe galbene: Pasăre (39), Mazilu (80) / Iuhas (23), Boștină (449, Băllău (54)
Stadion Nicolae Dobrin, Pitești. Spectatori: 200

Cum s-au marcat golurile:

# 1-0, min. 45+1: corner de pe stânga pentru Mioveni, mingea este respinsă de fundașii adverși până la 16 m, de unde Ayza, din demivole, șutează la semiînălțime, plasat, mingea poposind în plasa laterală
# 2-0, min. 65: Ayza are o acțiune pe stânga, îi pasează în centru lui Năstăsie, acesta pătrunde în careu, pasează mai departe în dreapta pentru Alin Popa, care îl învinge pe portar cu un șut-bombă

La Craiova, sâmbătă, la ora 16

În ultima etapă a sezonului regulat, CS Mioveni va juca în deplasare la Craiova, pe stadionul Ion Oblemenco, cu CS U Craiova. Meciul nu mai contează nici pentru o echipă, nici pentru alta, deoarece oltenii sunt pe primul loc al clasamentului, deci în play-off, iar Mioveniul este în play-out.

Partida poate deveni însă interesantă dacă gazdele vor decide să menajeze jucătorii pentru meciurile importante din play-off, dar și dacă Federația va decide că Universitatea Olguței nu are drept de promovare și o va trimite să se lupte în play-out.

Articol scris de Silviu MIHAI

Marius ANGHEL, Silviu MIHAI 07 Apr. 2014, 17:31 Campionat
Pe aceeași temă