Victorie de moral în derby-ul Ilfovului cu Clinceni! CS Afumați încheie turul pe locul 4 și urmează meciul din optimile Cupei cu CSU Craiova

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 26 Nov. 2017, 10:35 Campionat

În ultima etapă a turului, cele mai bine clasate echipe ilfovene din Liga 2, CS Afumați, respectiv Academica Clinceni, s-au întâlnit la Afumați, miza jocului fiind o poziționare pe locul 4, imediat sub podiumul care conferă promovarea sau participarea la barajul pentru accederea în Liga 1.

Derby-ul Ilfovului din Liga 2 a fost decis în primele minute ale întâlnirii, după golul lui Răzvan Patriche. Reușita de 1-0 a fundașului căpitan al echipei galben-albastre din minutul 19 a asigurat victoria și a readus pe locul 4, acolo unde s-a mai situat pe parcursul acestui tur, pe CS Afumați. Cu cele 34 de puncte acumulate în 19 etape, trupa lui Vasile Neagu confirmă că locul 7 ocupat la finalul campionatului trecut, la prima participare în eșalonul secund, nu a fost una întâmplătoare.

Punctul în minus pe care îl aveau în fața Clinceniului înainte meciului de sâmbătă i-a ambiționat și mai mult pe Patriche și compania. Afumățenii și-au creat două mari ocazii de gol în debutul partidei prin Mugurel Dedu și Ștefan Vasile, însă au punctat pe tabela de marcaj „abia” în minutul 19, prin căpitanul Răzvan Patriche, care a trimis din alunecare în poartă mingea centrată de Vlad Tudorache.

Mai mult, elevii lui Neagu au avut șansa desprinderii atât în finalul primei reprize, prin Robert Buduroi (42), cât și în debutul părții secunde, prin Vasile Olariu (51), însă ambii au ratat de puțin ținta. Lucru care ar fi putut să-i coste în ultimele minute de joc. Clinceniul lui Erik Lincar a trecut de două ori pe lângă egalare, prin același Mihai Ion (76 și 78), însă intervențiile excelente ale fostului rapidist Andrei Marinescu au păstrat intactă poarta Afumațiului și a asigurat succesul la limită.

În urma acestui rezultat, CS Afumați a urcat pe locul 4, cu 34 de puncte, în timp ce Academica Clinceni a încheiat turul pe locul 6, cu 32 de puncte. Afumățenii sunt la cinci puncte de locul ce duce la barajul pentru promovare.

Forma bună a echipei lui Vasile Neagu este confirmată și în Cupa României, acolo unde CS Afumați urmează să joace marți, de la ora 18:00, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești, contra prim-divizionarei CS U Craiova. Apoi începe returul, când la Afumați vine CS Mioveni. De partea cealaltă, Academica Clinceni joacă tot în deplasare, la Dunărea Călărași, pe terenul echipei de pe locul 2.

CS AFUMAȚI – ACADEMICA CLINCENI    1-0
Răzvan Patriche 19′

Marinescu – Onea, Robicek, Patriche (cpt.), Perju – Vas. Olariu, Rz. Avram – Vl. Tudorache, Buduroi, Șt. Vasile – Mug. Dedu
Rezerve: Mișa – Buzea, Ispir, D. Burlacu, Al. Mitu, Vlada, Mir. Manole
Antrenor: Vasile Neagu

Niga (cpt.) – Samson, Găină, Bg. Matei, Balgiu – Bg. Barbu, Gab. Simion, St. Drăghici, Gliga – Mih. Șandru, Mih. Ion
Rezerve: Ed. Ispas – Vl. Mihalcea, Groza, Pulhac, Gal, M. Constantinescu, Blejdea
Antrenor: Erik Lincar

Stadion: Comunal (Afumați – Ilfov); Arbitru: Cristian Georgescu (București); Asistenți: Adrian Mărginean (Aiud) și Cosmin Vătămanu (București).

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 26 Nov. 2017, 10:35 Campionat
Pe aceeași temă