Victorie cu forcepsul pentru Ripensia, în minutul 90. Debut nefast pentru Ștefan Nofitovici pe banca Baloteștiului

Anda DELIU, Marius ANGHEL 15 Sep. 2018, 14:44 Campionat
Victorie cu forcepsul pentru Ripensia, în minutul 90.** Debut nefast pentru Ștefan Nofitovici pe banca Baloteștiului

Ripensia s-a impus cu greu, sâmbătă, pe teren propriu, cu 2-1 cu CS Balotești, după ce ilfovenii erau cât pe ce să scoată un punct la Timișoara. Roș-galbenii au marcat primul gol după multe ratări, după o execuție din lovitură liberă a lui Claudiu Apro. Egalarea a venit din piciorul lui Cornel Predescu și meciul părea să meargă spre un egal. Până la urmă, Andrei Dumiter a adus golul succesului în ultimul minut, după un meci chinuit, jucat în fața a maximum 100 de spectatori.

Cu noul antrenor, Ștefan Nofitovici, Baloteștiul a avut momente în care a arătat că are jucători tehnici, dar a suferit la finalizare. O fază de acest gen s-a petrecut în debutul meciului, când Vasile Mihai și Cornel Predescu, doi foști jucători ai lui ASU Poli, au întors cum au vrut doi adversari, dar cam atât. Ripensia a dominat jocul, însă a ratat nepermis. Vârful Andrei Dumiter a avut un balon trimis cu capul peste poartă, pentru ca, la faza următoare, când era cu mingea la picior, Fulga să îl blocheze. Gazdele au atacat în valuri în anumite momente, cu majoritatea fazelor ofensive pornite din centrările lu Bădăuță de pe stânga. De cele mai multe ori însă, apărarea Baloteștiului s-a grupat bine și a făcut ca acțiunile să nu aibă rezultat.

Ripensia a ratat și de la distanță, și cu acțiuni din careu

Oaspeții au mai avut două ocazii, cu un șut de la marginea careului al lui Vasile Mihai, care nu a prins însă spațiul porții, dar și cu un balon respins în corner de portarul Rădulescu, după un șut bun al lui Marian Neagu. Cei de la Ripesia au încercat să fie periculoși și prin două șuturi de la distanță, dar nici Monea, nici Apro, nu au avut succes. Roș-galbenii au avut o mare ocazie în minutul 36, când Anghelina a trimis o pasă în adâncime. Bădăuță a fost blocat de Fulga, dar a reușit să țină de minge și să recencetreze la Popa, care din poziție ideală, a tras greșit. Până la pauză, Dumiter a mai trimis un balon pe lângă poartă.

Execuție de clasă pentru Claudiu Apro. Debut pentru Popovici

Până la urmă, deși nu a schimbat mare lucru, Ripensia  a marcat în minutul 51. Claudiu Apro a tras dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, direct în plasa porții, peste zid, la o fază la care Fulga era spectator. Replica oaspeților a fost șutul lui Vasile Mihai, dar Rădulescu a fost pe fază și respins. Bădăuță a avut și el două ocazii periculoase, cu un șut de distanță peste poartă și un balon trimis cu capul pe lângă buturi. O fază periculoasă a fost și în minutul 67, când Fulga a respins în corner un balon trimis de Dumiter din centrul careului. Din minutul 70, Alex Popovici a debutat la ripensiști.

Predescu a „taxat” la gafa defensivă, Dumiter a salvat situația

Ripensa a irosit o mare ocazie în minutul 74, când George Monea a tras pe lângă poartă din poziție ideală. Ratarea s-a răzbunat în minutul următor, când, după o centrare de pe dreaptă, apărarea timișoreană a fost surprinsă pe picior greșit, iar Cornel Predescu a marcat cu un șut pe jos.

Pe teren a fost trimis și Mansour, care mai întâi a reluat cu capul pe lângă poartă, iar apoi s-a „ferit” din calea lui Fulga, care a prins de la picioarele sale. Chiar în minutul 90, Ripensia a scăpat de o mare rușine, după ce Dumiter a marcat cu capul, după o centrare a lui Anghelina.

RIPENSIA TIMIȘOARA – CS BALOTEȘTI     2-1
Claudiu Apro 51′, Andrei Dumiter 90′ / Cornel Predescu 75′

Iul. Rădulescu – Ad. Popa (Barîcă 82′), M. Toma, Apro, C. Toma (cpt.) – Burdeț, Anghelina, Zaluschi, Monea (Mansour 82′) – Dumiter, Bădăuță (Al. Popovici 70′)
Rezerve neutilizate: Păduraru – Hecsko, Cluci, Mih. Lemnaru
Director sportiv: Radu Suciu

Fulga – C-tin Dedu, M. Neagu, Flămânzeanu, Marciuc (cpt.) – Vas. Mihai (N. Filip 88′), Val. Niculae, F. Paraschiv (Al. Stoica 54′), M. Ghiță – C. Predescu, C. Mihai
Rezerve neutilizate: Iordan – R. Mihai, Ov. Marin
Antrenor: Ștefan Nofitovici

Stadion: „Dan Păltinișanu” (Timișoara – Timiș); Spectatori: 100; Arbitru: Cristian Codrea; Asistenți: Radu Despa și Cristian Nicolae Lucaci (toți din Baia Mare).

După această victorie, Ripensa a ajuns la 8 puncte și e pe locul 12, iar etapa viitoare are meci în deplasare la Pandurii. CS Balotești rămâne pe locul 19, cu 2 puncte. Etapa viitoare primește vizita celor de la ACS Poli.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU (Mediafax foto)

Anda DELIU, Marius ANGHEL 15 Sep. 2018, 14:44 Campionat
Pe aceeași temă