Victorie chinuită venită la capătul unui meci anost!

Marius ANGHEL 05 Nov. 2012, 17:24 Campionat
Victorie chinuită** venită la capătul unui meci anost!

Cei aproximativ 300 de spectatori brăileni veniți la stadionul „Municipal” din Brăila au trebuit să aștepte 94 de minute pentru ca echipa lor favorită, CF Brăila, să câștige un meci care a fost unul total plictisitor din toate punctele de vedere! La ultima fază de poartă a partidei, Ciocâlteu a prins un șut norocos din 6-7 metri și l-a învins pe portarul sucevean Pascal, care nu a avut până atunci absolut nicio emoție: 1-0! Dar ce a fost până în acel moment este foarte greu de redat prin cuvinte datorită faptului că ambele echipe au prestat un joc numai bun de campionat județean!

Nu de alta, dar a fost o primă repriză în care niciuna dintre echipe nu și-a creeat absolut nicio fază care să semene cumva cu un meci de fotbal, cel mai mult având de muncă arbitrii asistenți care au semnalizat nenumărate poziții de ofsaid! Singurul care a vrut ceva a fost brăileanul Rusu, cel care în minutul 40 a încercat o execuție mult prea grea pentru liga secundă, și drept recompensă a fost aplaudat ironic de spectatorii aflați în tribună. Ca să nu mai vorbim de faptul că cei prezenți la meci și-au huiduit copios favoriții pentru modul execrabil în care au evoluat. Dar nici Rapid CFR Suceava nu și-a depășit absolut niciun moment statutul de echipă nou promovată, chiar dacă CF Brăila a fost o echipă de bătut la scor sever, după modul în care a evoluat, adică penibil!

După pauză brăilenii au continuat jocul haotic fără claritate și fără orizont, un exemplu elocvent fiind faza din minutul 62, atunci când Voicu s-a încurcat în…minge la 10-11 metri de poarta adversă nejenat de nimeni! A trebuit apoi ca Sânmărtean să se accidenteze (min. 66) iar apoi în locul acestuia a intrat Ciocâlteu, acesta fiind momentul culminant al meciului! Aăa a fost să fie! Dar dacă sucevenii au avut câteva cornere pe parcursul primei reprize, prima lovitură de colț pentru brăileni a venit abia în minutul 68, dar a fost executată prin spatele porții de către Pungă! Cea mare ocazie de gol (de până atuci) a meciului a aparținut oaspeților, în minutul 70, dar Bălan, singur-singurel a tras peste poartă din 6-7 metri, după o pasă excelentă venită de la Căinari. Brăilenii încearcă câte ceva dar nu le iese mai nimic, iar în minutul 78 Ciocâlteu trimite puțin peste poartă o minge primită de la Bălțoi.

Moldovenii încep să tragă de timp în speranța (deșartă) că tabela va rămâne neschimbată până la final, dar nu avea să fie așa. Jucărorii de CF Brăila aruncă nenumărate mingi spre Câmpeanu, iar în minutul 86, acesta reia puternic de la 16 metri și mingea s-a dus la încheetura barelor ieșind apoi afară! După ce Pungă pasează practic portarului sucevean de la marginea careului, din poziție destul de bună, spectatorii brăileni își pierd definitiv răbdarea și huiduie copios echipa favorită. Dar cum meciul se termină atunci când fluieră arbitrul, a venit faza din minutul 94 când Coicâlteu a marcat din șase metri și acesta a devenit idolul Brăilei! Spectatorii au uitat că în urmă cu câteva momente și-au huiduit favoriții, luându-l la mișto chiar și pe antrenorul Alin Pânzaru, și au aplaudat în picioare reușita de trei puncte a lui Ciocâlteu!

Una peste alta, CF Brăila a câștigat trei puncte fără să aibă vreo ocazie clară de a marca, salvând astfel scaunul antrenorului principal, de vreo eventuală demitere, iar după această victorie norocoasă brăilenii sunt pe locul șase cu 13 puncte, la două punte în spatele echipei FC Botoșani, care este pe cinci cu 15 puncte. În etapa viitoare, a XII-a, gruparea antrenată de Alin Pânzaru se va deplasa la Galați pentru partida cu Dunărea din localitate, dar acum să vedem diferența de scor la care vor pierde. Nu de alta dar CF Brăila pare a fi echipa cu care mai toate adversarele întâlnite în deplasare ți-au rotunjit golaverajul!

CF Brăila: Bunduc – Bosoi, Ignat, Ivan, Sânmărtean (min. 66: Ciocâlteu) – Braha (min. 30: Voicu), Pușcașu, Ochia, Pungă – Câmpeanu, Rusu (min. 58: Bălțoi). Antrenor Alin Pânzaru.

Rapid CFR Suceava: Pascal – Bălan, F. Plămadă, Lozneanu, Bosancu – Velescu, Sumanariu (min. 93: Sava), I. Plămadă – Spătar (min. 84 Homneac), Marinkovic (min. 61: Gheorghiu). Antrenor: Ovidiu Murariu.

Articol scris de Marcel Sânpetru

Marius ANGHEL 05 Nov. 2012, 17:24 Campionat
Pe aceeași temă