Găzarii au stins Flacăra! Petrolul câștigă și la Moreni, își consolidează poziția de lider și continuă parcursul fără eșec către Liga 2

Marius ANGHEL 31 Mar. 2018, 09:57 Stiri

Petrolul și-a atins obiectivul pentru deplasarea de la Moreni, acolo unde, sâmbătă, a câștigat cu scorul de 2-0 la capătul unei partide pe care a controlat-o în întregime. Ploieștenii au tranșat lucrurile încă din prima repriză, după golurile lui Arnăutu (18) și Ciocâlteu (20), și își mențin, astfel, poziția de lideri în ierarhia Seriei a 3-a.

„Lupii” au trecut cu bine peste testul de la Moreni, unul pe care au știut cum să și-l facă ușor și să-l „închidă”, practic, fără mari emoții. Totul s-a lămurit încă din startul confruntării, adică după ce trupa lui Romulus Ciobanu a reușit să puncteze, în interval de doar 120 de secunde, de două ori, obținând, rapid, un avantaj pe care a știut, mai apoi, cum să-l gestioneze până la final.

Golurile au venit după faze identice, ambele avându-l la serviciu pe Georgian Păun, cel care a pus indigoul peste două centrări perfecte, expediate de pe banda stângă, pentru loviturile de cap, decisive, ale lui Sergiu Arnăutu (18) și Alexandru Ciocâlteu (20).

Apoi, jocul cu Flacăra a curs către un deznodământ firesc, cu o echipă ploieșteană ce a știut să anuleze din fașă orice eventuală tentativă a amfitrionilor de a reintra în joc. Iar diferența putea fi mai mare dacă, după pauză, Lambru (49), Catană (84) sau Ciocâlteu (89) ar fi fost un pic mai inspirați la finalizare, din poziții favorabile de gol.

S-a terminat, astfel, 2-0, la capătul unui joc al cărui singur minus l-a reprezentat accidentarea lui Claudiu Tudor, „căpitanul” fiind nevoit să părăsească terenul după doar un sfert de oră de la startul întâlnirii, din cauza unei contracturi musculare.

Petroliștii au obținut trei puncte importante, înaintea unei săptămâni în care îi așteaptă două confruntări pe „Ilie Oană”. Prima se va desfășura marți, de la ora 19:00, cu CS Tunari, iar cea de-a doua vineri, de la ora 16:00, cu Concordia Chiajna 2, partide din care „galben-albaștrii” trebuie să scoată maximum posibil pentru a aborda, astfel, cu liniștea necesară duelul cu AFCM Alexandria, posibil hotărâtor în ceea ce privește soarta promovării.

FLACĂ‚RA MORENI – PETROLUL PLOIEȘTI 0-2
Sergiu Arnăutu 18′, Alexandru Ciocâlteu 20′

Curchi – Parghel, Costache, Matei, Cernea (Roman 70′) – Plăcintă – Neacșu (Rosciugă 79′), Tocan, Negrea – Drăgan, Neguț
Antrenor: Gabriel Paraschiv
Eliminați: Plăcintă 88′, Drăgan 88′

Bolboașă – Antochi, Ichim, Olaru – Lambru (Țicu 70′), M. Chindriș, Cl. Tudor (cpt.)(Andor 15′), Velisar – Ciocâlteu, Arnăutu (N. Popescu 63′), G. Păun (Catană 70′)
Antrenor: Romulus Ciobanu

Arbitru: Dragoș Istrate (București); Asistenți: Marius Badea și Alexandru Mihăilă (ambii din Râmnicu Vâlcea).
Observatori: Ioan Filip (Slatina) și Andrei Simion (București).

Text: FC Petrolul
Foto: FC Petrolul / Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

Marius ANGHEL 31 Mar. 2018, 09:57 Stiri
Pe aceeași temă