Victoria își reintră în ritm

05 Sep. 2011, 20:34 Campionat

Victoria Brănești a câștigat la pas, fără să forțeze prea mult, partida de sâmbătă cu CF Brăila, spre marea dezamăgire a lui Viorel Ion, antrenorul oaspeților având speranțe într-un rezultat bun, după victoria categorică cu FC Snagov din etapa precedentă.

Încă din primele minute, ilfovenii și-au impus jocul și au căutat în permanență să pună sub presiune poarta lui Budur. Plusul de experiență, căpătat de formația din Brănești în Liga 1, și-a spus cuvântul în multe situații, iar în minutul 25 Vasilescu a lovit decisiv cu capul din 6 metri, fiind găsit complet demarcat de centrarea lui Bogdan Oprea.

După deschiderea scorului, brăilenii au încercat să dea o replica mai consistentă, însă nu și-au creat decât o singură ocazie cu adevărat periculoasă la poarta lui Bordeanu. Pălimaru a luat o acțiune pe cont propriu, l-a depășit pe Marincău, apoi l-a culcat și pe goalkeeperul gazdelor, dar a intrat prea mult în unghi și a fost nevoit să întoarcă mingea în centrul careului, de unde Gabriel Ion (30) a șutat slab într-un fundaș.

În prelungirile primei reprize, Victoria a reușit să își majoreze avantajul, după o fază identică cu cea de la primul gol, finalizată de această dată de Vali Alexandru și a intrat la vestiare cu ecuația jocului, practic, rezolvată.

Registrul tactic al reprizei secunde s-a schimbat complet. Gazdele s-au mulțumit să conserve rezultatul și le-au permis brăilenilor să construiască mai mult, dar acțiunile acestora nu l-au indispus prea mult pe Bordeanu. În schimb, contrele ilfovene au creat destul de multă panică, mai ales după intrarea pe teren a lui Zuluf.

Rezultatul final a fost stabilit în al doilea minut de prelungire, la capătul unei acțiuni prelungite de atac a Victoriei, încheiată cu o scenă de cascadorii râsului. Budur a apărat două șuturi consecutive extrem de grele, dar în momentul în care se pregătea să rețină, coțofana i-a jucat o festă și s-a strecurat în plasă, chiar dacă portarul a încercat disperat să își repare greșeala.

În urma victoriei cu 3-0, Victoria Brănești urcă pe podium, pe treapta a treia, în timp ce echipa lui Viorel Ion rămâne cu punctele câștigate în etapa a doua și coboară pe poziția a zecea.

â–ºVictoria: A. Bordeanu – Bg. Crăciun, Marincău, Lorincz, Isac – V. Alexandru, Todoran, Ispir, Cip. Stanciu (77 C. Herea) – Bg. Oprea (cpt.) (83 Nicodim), A. Vasilescu (59 Zuluf)
Antrenor: Ciprian Urican

â–ºBrăila: Budur – Bosoi (cpt.), C. Marin, L. Ivan, Necoară – V. Stan (37 Ndigwe), M. Ion, Otvoș, G. Pungă (46 Moise) – Pălimaru (75 M. Voicu), Borbely
Antrenor: Viorel Ion

Eliminat: C. Marin (89)

articol și foto de Florin ALBOIU

05 Sep. 2011, 20:34 Campionat
Pe aceeași temă