Victoria in extremis obținută cu Daco-Getica o readuce pe Aerostar în lupta pentru evitarea retrogradării. Florin Bratu: „Începem un alt campionat odată cu acest succes”

Marius ANGHEL 15 Apr. 2019, 14:58 Campionat
Victoria in extremis obținută cu Daco-Getica o readuce pe Aerostar în lupta pentru evitarea retrogradării.** Florin Bratu:

Aerostar și-a întrerupt seria neagră la momentul potrivit. După cinci înfrângeri consecutive, echipa băcăuană antrenată de Florin Bratu s-a impus in extremis cu 2-1 în meciul cu Daco-Getica București, sâmbăta trecută, și își menține vii șansele de a se salva de la retrogradare.

Valentin Buhăescu (2′) a deschis scorul contra bucureștenilor încă din startul partidei, însă Daco-Getica a reușit să egaleze destul de repede. Philippe Nsiah (19′) a înscris cu capul din 8 metri, după o centrare a lui Mușat. Băcăuanii au irosit o serie de ocazii la poarta lui Gavrilaș, portar care avea să apere în minutul 56 și penalty-ul bătut de Cătălin Vraciu, după ce tot el l-a faultat în careu pe Buhăcianu. Atacantul avea însă să decidă soarta meciului în ultimul minut de joc, în 90+3. După un contraatac, Valentin Buhăcianu a pornit din propria jumătate în flancul stâng, a driblat toți adversarii ieșiți în cale, a ajuns în marginea careului, a trecut de alți doi jucători și a înscris cu un șut la colțul lung.

Cu acest succes, Aerostar a reintrat în lupta pentru menținerea în Liga 2, apropiindu-se la un punct de Daco-Getica și la patru de SSC Farul și Energeticianul, primele două echipe aflate deasupra zonei retrogradabile. În etapa următoare, băcăuanii joacă chiar la Constanța.

Florin Bratu consideră acest succes un nou start pentru Aerostar. „O victorie foarte importantă, din care ne vom hrăni pentru a reuși un rezultat bun și la Constanța. Practic, începem un nou campionat, odată cu acest succes. Mă bucur că jucătorii au înțeles mesajul meu și au luptat fantastic în acest meci. I-am zis lui Vali (n.r. – Valentin Buhăcianu) la ședința tehnică dinaintea partidei: «Vreau să arăți ca nu întâmplător ești unul dintre golgheterii campionatului». Mă bucur că reușitele sale ne-au ajutat să câștigăm acest meci. Cel puțin golul de 2-1 este unul de generic. Țin să-i felicit pe toți băieții pentru dăruire”, a spus, citat de Deșteptarea, Florin Bratu, după succesul dramatic cu Daco-Getica.

Cu 29 de puncte, Aerostar se află pe poziția a 17-a, a doua retrogradabilă din Liga 2. La finalul săptămânii joacă la Constanța cu SSC Farul, una dintre contracandidatele în lupta pentru menținerea în eșalonul secund.
 

 

Marius ANGHEL 15 Apr. 2019, 14:58 Campionat
Pe aceeași temă