Victoria, cuvântul de ordine la Miroslava. Știința trebuie să câștige meciul cu Metaloglobus pentru a ieși din zona retrogradării. „Sunt o echipă de același calibru cu noi”

Victoria, cuvântul de ordine la Miroslava.** Știința trebuie să câștige meciul cu Metaloglobus pentru a ieși din zona retrogradării.

Știința Miroslava este obligată să câștige meciul de pe teren propriu cu Metaloglobus București, din etapa a 5-a a returului Ligii a 2-a, programat sâmbătă, la Uricani, de la ora 11:00, pentru a nu pierde contactul cu echipele situate deasupra liniei „roșii”. Echipa lui Adrian Kerezsy a coborât pe loc de retrogradare după eșecul cu FC Argeș, din prima etapă a anului, dar poate reveni mai sus de locul 16, în cazul unui succes, în condițiile în care echipele din față au meciuri dificile pe teren propriu.

Kerezsy a subliniat importanța partidei cu Metaloglobus și a afirmat că elevii săi trebuie neapărat să obțină cele trei puncte în fața unui adversar aflat în luptă directă pentru evitarea retrogradării.

„Ne așteaptă un meci foarte important, cu o echipă de același calibru cu noi, cu obiectiv de menținere în Liga a 2-a. Aceste meciuri sunt cele mai importante și trebuie să le câștigăm. Și ei au mare nevoie de puncte, dar noi avem avantajul terenului propriu, jucăm acasă și trebuie să obținem cele trei puncte”, a declarat antrenorul Științei, Adrian Kerezsy.

Terenul a fost menajat

Echipa ieșeană nu s-a antrenat deloc în ultimele zile pe terenul de la Uricani, suprafața de joc fiind menajată. Tehnicianul speră ca la ora partidei terenul să fie bun de joc, după o perioadă în care a fost înghețat. „Nu știu cum va fi terenul, sper să fie bun la ora jocului. Se fac eforturi mari pentru ca suprafața de joc să se prezinte în cele mai bune condiții. Vremea s-a încălzit, se anunță vreme frumoasă în următoarele zile, dar terenul probabil va fi moale. Nu am intrat pe el, l-am menajat, ne-am antrenat pe unde am putut, în speranța de a-l menține cât de cât bun de joc la ora partidei cu Metaloglobus”, a adăugat Kerezsy.

Prima victorie a Științei în Liga 2, cu Metaloglobus

Jucătorii Științei au amintiri plăcute cu Metaloglobus. În tur, în etapa a 5-a, Miroslava a câștigat primul meci în liga a doua chiar pe terenul lui Metaloglobus, la București, cu scorul de 2-1, prin golurile marcate de Taciuc și Buhăcianu.

În acest an, ambele formații au debutat cu eșecuri la limită. Știința a cedat pe teren propriu cu 2-3 în fața lui FC Argeș, dar pe fondul unui joc bun, în timp ce Metaloglobus a fost învinsă cu 0-1 pe terenul lui Pandurii Târgu Jiu. De altfel, formația bucureșteană nu traversează deloc o perioadă fastă, în ultimele șapte etape obținând doar patru puncte, trei la „masa verde” cu Satu Mare și unul pe teren propriu cu UTA, în ultima etapă de anul trecut.

De cealaltă parte, echipa lui Adrian Kerezsy a avut un final de an 2017 fabulos, cu 10 puncte din 12 posibile, iar în primul meci din acest an a cedat pe propriul teren cu FC Argeș (2-3), după un meci în care a ratat marile ocazii, între care și două bare.

După 22 de etape (etapa a 23-a a fost amânată), Știința ocupă locul 16, cu 22 de puncte, în timp ce Metaloglobus se află două poziții mai sus, având un punct în plus.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Pe aceeași temă