Vali i-a scos din foame!

02 Apr. 2012, 17:00 Campionat

De fapt, Vali nu este doar prenumele celui care a marcat o nebunie de gol ieri, la prânz, ci și numele de cod al victoriei, pe bancă aflându-se doar secundul lui Eugen Baștină, Vali Stan. Fără aceste puncte, Dunărea ar fi trebuit să-și angajeze deja bocitoare.

FCM Dunărea a „fumat” vremuri și mai frumoase, implicarea în lupta pentru supraviețuire venindu-i un pic peste mână trupei locale. S-a demonstrat și ieri din plin această ipoteză. Cu o trupă subțire în față, gălățenii s-au chinuit ca într-o operațiune de salvare de la înec a unui elefant. N-au putut scăpa de transpirația rece decât prin minutul 85 încolo, lipsa de sincronizare din defensivă și ratările de poveste din avanposturi îngreunându-le inutil misiunea. Când unul dintre fundașii centrali ai Astrei II se numește Daniel Bănaru, pe a cărui carte de muncă scrie atacant, te aștepți ca anumite coloane vertebrale să pârâie în apărarea giurgiuveană, dar proverbul cu pomul lăudat n-a fost inventat degeaba. Dunărea a marcat însă destul de devreme pentru a rumega cu o brumă de liniște obținerea victoriei, o torpilă a lui Cristea, de la 18 metri, „rupând” mănușile goalkeeperului Gavrilaș (27′). Oaspeții, nemaiavând ce conserva, s-au aruncat în atac și puțin a lipsit ca a doua formație a Galațiului s-o pățească. Măstăcan a ieșit periculos la marginea propriului careu, arbitrul a dictat lovitură liberă și șutul lui Rotaru a pupat transversala (44′), pentru ca Bănaru, venit în celălalt careu la un corner, să trimită alături spre stupefacția tuturor (71′).

Stan a mutat, Munteanu a punctat

Eugen Baștină, tehnicianul dunărenilor, n-a fost la meci din cauza unor probleme de sănătate, iar pe bancă a stat secundul Vali Stan. Junele antrenor a avut astfel ocazia de a se remarca: a făcut o schimbare-beton în minutul 59. L-a scos pe Enache, palid ieri, și l-a trimis în iarbă pe Bârlădeanu, urcându-l pe fâșnețul Vali Munteanu în centrul ofensivei. Viteza de pe flancuri – și folosirea lui Dan Popescu ca mijlocaș stânga a fost un mare plus – și-a găsit corespondent și în zona dintre stoperii astrali, iar fazele de gol au curs ca prin conductă: V. Munteanu (76′), Bârlădeanu (77′, 87′) și Cucu (88′). Una dintre ele avea să fie fructificată de cel poreclit Schijă, Munteanu șutând fără preluare în vinclu de la 17 metri (84′). Astfel, Dunărea iese din foamea de puncte și începe să respire normal.

FCM DUNĂ‚REA GALAȚI – ASTRA II GIURGIU 2-0 (1-0)
Cristea (27), V. Munteanu (84)
Stadionul „Dunărea” – 100 de spectatori;

Măstăcan – Cristescu, Marin (90′ Căldăraru), D. Florea, Ghiocel – V. Munteanu, Cioinac, Cristea (74′ Cucu), D. Popescu – Cârjan, Enache (59′ Bârlădeanu). Antrenor: Valentin Stan.

Gavrilaș – C. Gheorghe, Șanțmare, Bănaru, M. Florea – Ochia, Rotaru (68′ Burlacu) – Achim, Tigoianu (30′ Hoprich), Fertea – D. Gafița (78′ V. Dinu I). Antrenor: Ioan Tătăran.

Arbitri: Ionel Ivan – Costin Florescu, Bogdan Velicu.

Articol scris de Dănuț LUNGU

02 Apr. 2012, 17:00 Campionat
Pe aceeași temă