Valeriu Răchită și optimismul incorigibil, deși are lotul decimat înaintea meciului cu Aerostar: „Merge să ne respectăm blazonul, brandul Poli”. Doi jucători, excluși din lot

Anda DELIU, Marius ANGHEL 10 May. 2019, 14:03 Campionat
Valeriu Răchită și optimismul incorigibil, deși are lotul decimat înaintea meciului cu Aerostar:

ACS Poli este la 12 puncte de salvarea de la retrogradare, când în joc mai sunt 15 „boabe”. Ultima șansă, și așa mică, se referă la meciul de sâmbătă de la Aerostar Bacău, formație „abandonată” de Florin Bratu, și, foarte important, aflată la șase puncte în față, deci are ceva șanse mai mari să evite retrogradarea. Valeriu Răchită luptă până la capăt, deși are cinci suspendați pentru acest meci și a mai și dat afară doi jucători din lot!

Nu au drept de joc Dinu Moldovan, Codrea, Golda, Buzan și Bădăuță. Olteanu e accidentat, la fel ca Rogoveanu, dar antrenorul spune că a găsit soluții pentru această deplasare. „Am terminat antrenamentul de astăzi și, din fericire, am găsit un «11» bun, competitiv și fiți siguri că vom merge la Băcau să ne respectăm blazonul, brandul Poli, să ne respectăm suporterii. Sunt convins că după meci vom avea ce să spunem și ne vom întoarce cu un rezultat pozitiv și să ne revedem cu suporterii noștri miercuri, la ora 18, la meciul cu Argeș și să ne aplaudăm unii pe alții. Chiar dacă avem suspendați, cinci și două accidentări, cei care vor intra sâmbătă, la ora 11, cu Aerostar, vor fi determinați, vor fi pregătiți să facă un rezultat pozitiv. Există o vorbă, că după ce se schimbă antrenorul echipa reacționează pozitiv, dar nu mereu. I-am văzut la meciul cu Ripensia. Sunt o echipă cu jucători puternici, care au multe meciuri în Liga a 2-a. Unii chiar în Liga 1 și mă așțept la o replică dârză. Probabil că rămâne antrenorul secund al lui Bratu. Din punct de vedere tehnic-tactic, nu se pot schimba foarte mult”, a declarat Valeriu Răchită.

„Sperăm ca oamenii în negru, arbitrii, să ne lase să jucăm”

Deși șansele la salvarea de la retrogradare, în caz că nu se retrag echipe, sunt foarte mici, antrenorul spune că echipa va rămâne profesionistă. „Mai sunt 15 puncte puse în joc, suntem la 12 puncte de linia roșie. Noi încercăm să câștigăm toate punctele puse în joc, dar sunt factori colaterali, ca la meciul cu U Cluj, când am început de la 1-0, practic, dintr-un penalty inventat. Sperăm ca oamenii în negru, arbitrii, să ne lase să jucăm. N-am cerut decât respect și corectitudine. Vă promit că ne vom bate pentru fiecare punct. Sperăm la sfârșit să știm ce avem de făcut la reluarea campioantului. Sunt probleme la toate echipele și vom vedea. Băieții sunt profesioniști. Trebuie să joace până la 1 iunie”, a precizat Răchită.

David Pop și Cosmin Bîrnoi, oficial excluși din lot

Răchită a admis că, oficial, până la final de sezon, nu se va mai baza pe timișorenii Pop și Bîrnoi, care, oricum, erau trași pe linie moartă.

„Pentru mine, important este vestiarul, nu că un jucător sau altul au fost anumite lucruri neconforme cu vestiarul unui club profesionist și s-a decis ca cei doi să se antreneze separat până la sfârșitul campionatului”, a recunoscut Răchită.

Înaintea meciului direct, Aerostar Bacău e pe locul 17, cu 32 de puncte, iar ACS Poli e pe 18, cu 26 de puncte. Meciul are loc sâmbătă, de la ora 11:00. În tur, Aerostar s-a impus cu 2-1 la Timișoara. Octavian Drăghici (7) a deschis scorul dintr-un penalty, iar Cătălin Vraciu, fost jucător la alb-violeți, a reușit dubla tot din lovituri de pedeapsă, în minutele 60 și 80.

Partida de pe stadionul Aerostar va fi arbitrată de centralul Dan Florin Dreve (Cluj-Napoca) și asistenții Petrică Ionuț Cîmpeanu (Cluj-Napoca) și Constantin Mihai Cantemir (Făgăraș). Rezervă este Cosmin Apetrei (Roznov – Neamț), iar observatori au fost delegați Bogdan Zanfirescu (Botoșani) și Ciprian Anton (Suceava).

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI (Mediafax foto)

Anda DELIU, Marius ANGHEL 10 May. 2019, 14:03 Campionat
Pe aceeași temă