Florin Bratu a plecat de la Aerostar Bacău, cu cinci etape înainte de finalul sezonului! „Le țin pumnii să se salveze”

Florin Bratu a plecat de la Aerostar Bacău, cu cinci etape înainte de finalul sezonului!**
  • Florin Bratu (39 de ani) a decis să plece de la Aerostar Bacău, cu cinci etape înainte de finalul campionatului. Nou-promovata a ajuns cu un picior în Liga 3, după eșecul din ultima etapă, 1-0 cu Ripensia la Timișoara. Conform site-ului băcăuan Deșteptarea, până la numirea unui nou antrenor, interimatul va fi asigurat de „secundul” Andrei Vatră.

 

Bratu s-a despărțit pe cale amiabilă de Aerostar, echipă cu care avea contract până la finalul sezonului. După eșecul de la Timișoara cu Ripensia, Bratu anunțase că nu va mai rămâne la echipă și în Liga 3. Până la finalul sezonului, fostul secund al lui Bratu, Andrei Vatră, va fi antrenorul principal.

„Știți ce se spune în astfel de momente, că s-ar produce un șoc. Mi-aș dori ca echipa să se salveze, le țin pumnii jucătorilor”, a afirmat Florin Bratu, potrivit DigiSport, după ce și-a reziliat contractul cu Aerostar.

„Eu am contract până în vară. Îmi asum ceea ce s-a întâmplat aici. A fost de la început greu, pentru că eu am venit în etapa a 14-a, când aveau doar nouă puncte. Sunt la început de drum, un antrenor tânăr, cu ambiții. Am învățat foarte multe lucruri și aici. Cu siguranță, și îmi va fi de folos în experiențele mele ulterioare”, spunea, sâmbătă, Bratu, după eșecul cu Ripensia.

Bratu se afla din toamna trecută la Aerostar Bacău, mai exact după etapa cu numărul 13. Bratu a debutat la Aerostar într-un meci cu Ripensia, câștigat cu 2-0, pe 27 octombrie 2018, iar acum a plecat după returul cu Ripensia, pierdut cu 1-0. Bratu se poate lăuda cu cele mai mari victorii din acest sezon al Ligii 2: 9-1 cu Metaloglobus și 9-0 cu Dacia Unirea Brăila.

„A fost un meci de la care am sperat foarte mult. Unica noastră șansă să ne menținem agățați de celelalte echipe la retrogradare era să nu pierdem astăzi. Din păcate, am pierdut din nou pe final. E greu, e greu să-mi găsesc cuvintele. E o dezamăgire foarte mare. Cu toate că jucătorii au luptat, s-au zbătut, am avut ocazii, poate mai mari decât Ripensia. Dar cred că lipsa de maturitate, de experiență și de ce, nu de valoare, și-a spus cuvântul. Greu. E foarte greu. Matematic, ar mai fi șanse. E foarte greu, pentru că după meciul împotriva Brăilei trebuia să nu pierdem, să prindem încredere, să legăm meciuri, să adunăm puncte. Nu o putem face, nu rezistăm și e din ce în ce mai greu, a mai declarat Bratu după ultimul eșec.

20 de meciuri a antrenat-o Florin Bratu pe Aerostar. A început cu o serie de trei victorii consecutive, pe parcurs a avut și o serie de cinci meciuri legate cu înfrângeri, iar în total a înregistrat șapte victorii, 11 înfrângeri și două egaluri. În scurta sa carieră de antrenor, Florin Bratu a mai pregătit echipele Dinamo II, CS Tunari și Dinamo, cât și naționala Under 19 a României.

Cu cinci etape înainte de final, Aerostar se află pe locul 17, cu 32 de puncte. Energeticianul ocupă locul 16, cu 35 de puncte, iar Pandurii Târgu Jiu e prima echipă aflată deasupra liniei, cu 38 de puncte. Până acum, doar Dacia Unirea Brăila a retrogradat matematic în Liga 3.

Etapa următoare, Aerostar joacă pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, cu ACS Poli Timișoara, echipa aflată chiar sub ea în clasament și care, dacă pierde, va retrograda matematic. Apoi, băcăuanii mai au meciuri cu UTA (d), Academica Clinceni (a), Sportul Snagov (d) și CS Balotești (a).

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă