Vâlcenii pun lucrurile la punct: „Așteptăm omologarea rezultatelor, apoi revenim cu un nou memoriu”

Adrian MUJEA, Mihai Andries 19 Jun. 2014, 09:34 Campionat
Vâlcenii pun lucrurile la punct:**

Managerul general al CSM Râmnicu Vâlcea, Lucian Munteanu anunță că punctul de vedere al Comisiei de Disciplină a fost înțeles eronat, decizia fiind amânată până la omologarea rezultatelor de către Comitetul Executiv al FRF

„În legătură cu decizia de miercuri a Comisiei de Disciplină, vreau să fac mai multe precizări importante. Mai multe mijloace mass-media, inclusiv site-ul oficial al echipei CSU, au preluat decizia ca pe o victorie a CS Universitatea Craiova cu rolul voit sau nu de a dezinforma opinia publică și posibil de a pune presiune pe Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal. De fapt este numai o amânare a sentinței. Noi am contestat dreptul de promovare al echipei CSU, dar rezultatele campionatului încă nu au fost omologate și din această cauză petiția noastră a fost considerată ca fiind prematură. Rezultatele nefiind încă omologate, nu au produs efecte juridice. Vom aștepta ședința Comitetului Executiv, prilej cu care se vor omologa rezultatele din punct de vedere sportiv apoi vom reinvesti Comisia de Disciplină cu o nouă cerere. Deci, îi sfătuiesc pe iubitorii fotbalului să nu fie în eroare, miercuri a fost doar o nouă amânare. Ca o concluzie, în data de 18 iunie 2014, Comisia de Disciplină nu s-a pronunțat asupra dreptului de a evolua în Liga I al echipei craiovene. Atragem atenția că niciun oficial al Federației Române de Fotbal nu va putea îngrădi dreptul echipei CS Municipal Rm. Vâlcea de a evolua în Liga I. Vom continua să ne batem pentru respectarea regulamentelor și a statutului FRF, inclusiv a articolului 54 care spune clar că o formație care nu este afiliată de minimum trei ani nu poate primi dreptul de promovare” a anunțat Lucian Munteanu.

Managerul general al CSM spune că se va merge până la capăt să își caute dreptatea și nu se va opri până nu va fi în Liga I, chiar dacă campionatul va începe fără Vâlcea: „Cine crede că ne vom retrage contestația, se înșală. Nu cedăm la nicio presiune. Vom merge și la TAS dacă instanțele din România nu ne dau dreptate. Am mai spus-o și o repet, noi nu vrem decât să se respecte regulamentele și statutul FRF. La finalul sezonului 2012-2013, când eram oficial la Damila Măciuca, echipa nu a primit licența pentru Liga I exact din cauza articolului 54. Vrem ca regulamentul să fie valabil și pentru CSU cum a fost valabil și pentru noi. Le promit iubitorilor fotbalului din Vâlcea și nu numai că ne vom lupta până la final și că adevărul va ieși la iveală”.  

Cum se știe, Adunarea Generală a oferit în 2012 un loc municipalității din Craiova, dar CS U s-a înscris abia din sezonul 2013-2014. CS U Craiova a legitimat jucători deși la acea data nu era afiliat la FRF, deci nu era înființat. Apoi, Craiova a fost înscrisă în registrul sportiv și i s-a eliberat certificatul de identitate sportivă după ce jucase deja un meci în cupă. În fine, articolul 54 din statutul FRF prevede clar că o echipă nu poate promova dacă nu are trei ani consecutivi de afiliere.

Articol scris de Adi GEORGESCU

 

Adrian MUJEA, Mihai Andries 19 Jun. 2014, 09:34 Campionat
Pe aceeași temă