Vâlcea visează la promovare! CSM a câștigat cu ASA în ultimul minut al prelungirilor

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 27 Mar. 2014, 01:41 Campionat

CSM Râmnicu Vâlcea a reușit, în Zăvoi, o nouă victorie mare, 1-0 cu ASA Târgu Mureș, un succes venit în minutele de prelungire.

Problemele de lot s-au adunat pentru Claudiu Niculescu, cu Briceag suspendat, Cataramă și Pârvulescu accidentați, iar în ultimă instanță, portarul Matache a resimțit dureri la încălzire și a fost nevoit să stea în tribună. A debutat în schimb Nicola, un jucător de bandă stânga legitimat săptămâna trecută.

ASA l-a avut pe bancă pe interimarul Șomfălean, pentru că Falub, deși venit la echipă, este încă sub contract cu UTA. Vâlcea și Târgu Mureș nu au oferit spectacol, miza fiind imensă, iar meciul a avut două reprize distincte.

Vâlcea a fost mai bună în prima parte și Tănasă a avut prima ocazie în minutul 11. În minutul 37, același Tănasă a fost busculat în careu de portarul Botoșer, dar arbitrul bucureștean George Rădulescu nu a arătat penalty-ul cuvenit. „A fost penalty, atacantul vâlcean a lovit mingea, apoi a fost faultat de portar” avea să spună după joc Ion Crăciunescu, aflat în tribuna din Zăvoi.

După pauză, însă, ASA a preluat controlul jocului. În minutul 60, Hora a șutat plasat de la 20 de metri și mingea a lovit bara porții vâlcene, apoi Bumba a reluat spectaculos, dar mingea a trecut puțin pe lângă.

Când cei 2.500 de fani vâlceni respirau ușurați pentru o remiză albă, a venit golul care a aruncat practic Zăvoiul în aer. În al treilea minut de prelungire, Nicola a centrat din corner și același providențial N’Kongue a marcat cu capul golul victoriei. A fost al doilea gol decisiv al camerunezului, după cel din finalul jocului cu U Craiova.

„Golul cu ASA a fost cel mai important din cariera mea! Copilul meu cel mare, David a împlinit azi 10 ani și lui îi dedic acest gol. Mă bucur foarte mult că m-am întors la Vâlcea, acum avem o echipă bună, care are șanse să promoveze” a spus la final N’Kongue.

Astfel, CSM obține cu o doză de noroc trei puncte imense contra unei rivale și începe să spere din ce în ce mai mult la o promovare de răsunet.

CSM RÂMNICU VÂLCEA – ASA TÂRGU MUREȘ 1-0
N”Kongue ”90+3

A. Popescu – Samson, Deaconescu, I. Stoica (cpt.), Nicola – Todea (A. Crețu ”85), Ov. Popescu – Ad. Popa, Tănasă (Bg. Geantă ”66), Codin (D. Iancu ”54) – N”Kongue. Antrenor: Claudiu Niculescu

Botoșer – Tomozei, Vârtic, Sepsi, Szilagy (cpt.) – Al. Dan, Onicaș – Hora, Voiculeț (Amauri ”57), Bumba (Hanca ”90) – Verdeș (Huiban ”75). Antrenor: Claudiu Șomfălean
Arbitru: George Rădulescu (București); Asistenți: Alexandru Cerei (Cluj-Napoca) și Sebastian Stoianov (Constanța).

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: Dan Lixandru

 

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 27 Mar. 2014, 01:41 Campionat
Pe aceeași temă