Vâlcea, în degringoladă

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 01 Nov. 2014, 17:21 Campionat

CSM Râmnicu Vâlcea își adâncește criza după eșecul suferit azi, în Zăvoi, 1-2 (1-0) cu Fortuna, prima înfrângere a oltenilor pe teren propriu în actualul campionat.

Dacă sezonul trecut, cu Claudiu Niculescu pe bancă, Vâlcea era redutabilă la meciurile pe teren propriu și se lupta la promovare, acum, CSM s-a metamorfozat într-o echipă modestă care are emoții mari să prindă play-off-ul. Cu doar două victorii din șase meciuri în Zăvoi, CSM este la -6 în clasamentul adevărului, în contextul în care jucătorii sunt cu banii la zi, iar sponsorul SC Damila SA asigură salarii generoase.

Vâlcea a început bine jocul cu Fortuna și a deschis scorul în minutul 16 prin Bogdan Geantă (foto), care a înscris din apropiere, după ce inițial Pîrvulescu a lovit mingea cu capul. Soarta jocului se putea schimba în minutul 40, când Coman a scăpat singur cu portarul, dar a șutat pe lângă.

Câmpina a egalat imediat după pauză, atunci când Cioinac a pasat decisiv pentru Vali Munteanu. Fortuna a arătat calitate în ofensivă, prin tripleta Munteanu-Honciu-Antohi și a pus stăpânire pe joc. În minutul 66, Deaconescu reușește să respingă din fața porții, dintr-o situație dificilă.

Fortuna a trecut în avantaj în minutul 80, când Damian a pasat excelent pentru Chipirliu și vârful oaspeților a făcut 2-1.

Dezamăgiți, o parte din puținii fani veniți în Zăvoi au vociferat minute bune la adresa jucătorilor și antrenorilor. Conducerea clubului nu are deocamdată reacție, după un tur de campionat mult sub așteptări, încheiat pe locul 6, în care a asigurat condiții pentru performanță. În vară, staff-ul tehnic a decis toate transferurile și a dat asigurări că are un lot capabil să se bată la promovare, sponsorul SC Damila a investit în salarii cei mai mulți bani din ultimii ani, dar rezultatele sunt foarte slabe.
 
CSM RÂMNICU VÂLCEA    1
AFC FORTUNA        2

Bg. Geantă ”16 / V. Munteanu ”46, Chipirliu ”80

D. Popescu – Deaconescu, I. Stoica (cpt.), Ct. Pîrvulescu, Briceag – L. Iordache – Konyeha (N”Kongue ”67), Câju, Ov. Popescu, Bg. Geantă (Vl. Munteanu ”74) – I. Coman (C. Neagu ”77)
Rezerve neutilizate: Fejer – Calcan, Dumitrașcu, Al. Ionescu
Antrenor: Erik Lincar

I. Popescu – Al. Aldea (Dobrosavlevici ”55), M. Marin (cpt.), Șandru, G. Damian – Cioinac, Minciună – V. Munteanu, Honciu (M. Stancu ”89), Antohi – Chipirliu (Bg. Năstase ”81)
Rezerve neutilizate: Gârlea – H. Crișan, Birău, Coteanu
Antrenor: Aurelian Stamate

Stadion: Municipal (Râmnicu Vâlcea); Spectatori: 300; Arbitru: Omar Cristian Dumitrică (Craiova); Asistenți: Damian Antal (Bacău) și Ciprian Iovu (Botoșani); Jucătorul meciului: Andrei Antohi.

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: Dan Lixandru

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 01 Nov. 2014, 17:21 Campionat
Pe aceeași temă