Utiștii trec în noul an cu încă un salariu în cont dintre cele restante! Stafful tehnic a stabilit toate meciurile amicale ale iernii

Marius ANGHEL 31 Dec. 2017, 11:08 Campionat
Utiștii trec în noul an cu încă un salariu în cont dintre cele restante!** Stafful tehnic a stabilit toate meciurile amicale ale iernii

Cu două zile înainte de trecerea într-un nou an, jucătorii și antrenorii „Bătrânei Doamne” au trecut pe la casieria clubului pentru a-și încasa unul dintre cele două salarii restante. Totodată, fotbaliștii care nu domiciliază în Arad și-au primit retribuția aferentă lunii octombrie pe card, situația intrând – astfel – pe un făgaș cât de cât normal pentru fotbalul românesc.

Pe de altă parte, conducerea a rămas fermă pe poziție, cu demisia în alb pe masă, în speranța că nu va fi nevoită să aplice politica low-cost ce ar putea costa-o pe UTA pe termen scurt și mediu. Promovarea în acest an e compromisă, doar că bazele stagiunii viitoare ar trebui puse încă de pe acum, iar perioada de transferuri din această iarnă e destul de importantă în acest sens. Eventualele achiziții ieftine, nețintite, care să acopere probabilele despărțiri (după cea de Adili) de cei câțiva fotbaliști bine cotați care au mai confirmat în mare așteptările, ca și Florea, Scutaru sau Cârstocea, ar putea fi decontate din vară încolo. Mai ales că urmează o stagiune în care „U” Cluj, Petrolul, Oțelul sau Farul vor forța și ele revenirea în elită.

Oricum, UTA rămâne un club destul frecventabil, atractiv pentru oamenii de afaceri dispuși să investească și, implicit, să dețină controlul managerial. Milionul de euro de la primărie va sosi și la anul, doar că până atunci, respectiv lunile ianuarie-mai, bugetul clubului e în aer. Acesta este, practic, și motivul pentru care „echipa Meszar” vrea să facă pasul înapoi, susținând că cea mai titrată grupare din Provincie merită să călătorească în continuare la business class și nu la…low-cost.

Cert este că din 8 ianuarie încolo, data reunirii clubului, ne putem aștepta la orice fel de decizii din punct de vedere managerial din partea actualei conduceri, care încă speră ca autoritățile locale și Suporter Club UTA să trateze cu maximă seriozitate și responsabilitate momentul de cumpănă din această iarnă.

În altă ordine de idei, utiștii au bătut în cuie și amicalele iernii, după cum urmează: Szeged 2011 (17 ianuarie, Gyula), Gloria Lunca Teuz Cermei (27 ianuarie), Szeged 2011 (31 ianuarie, Arad), Ripensia Timișoara (3 februarie), Șoimii Lipova (7 februarie), CSM Școlar Reșița (10 februarie), Luceafărul Oradea (14 februarie) și Elore Bekescsaba (17 februarie).

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 31 Dec. 2017, 11:08 Campionat
Pe aceeași temă