UTA urcă pe prima poziție și e favorita la promovare. Nagy, copleșit de emoții: „Suporterii tresar din nou, simt fenomenul, iar asta e cel mai important”

Marius ANGHEL 12 May. 2016, 09:39 Campionat

Antrenorul utiștilor, pe cale să realizeze a treia promovare în trei ani, a recunoscut că e foarte greu să-și găsească cuvintele la câteva minute după sfârșitul meciului cu FCM Baia Mare, câștigat cu 2-1. UTA a urcat pe primul loc al Seriei a II-a și are prima șansă la promovare cu patru etape înaintea finalului de sezon. Sintetizând, iată ce a declarat Roland Nagy: „Trăim acest moment, e rodul muncii echipei, al acestor jucători minunați. Nu e întâmplător că suntem aici, e datorită muncii. Am câștigat în inferioritate numerică. Din nou am fost cu un om mai puțin. Numai vreau să comentez pe această temă. Vreau să-i felicit pe jucători, e un moment frumos din acest sezon. Cu trudă și sacrificii am ajuns aici, dar mai e mult până departe. Suporterii tresar din nou, simt fenomenul fotbalistic, iar asta e cel mai important. Lipsesc multe lucruri, dar noi trebuie să savurăm momentul, prezentul. Să vedem ce ne rezervă viitorul, mai sunt patru meciuri grele. Îmi găsesc cu greu cuvintele, ne-am consumat. Etapă de etapă am fost vânați cu cartoanșe galbene și cartonașe roșii. Avem un lot tânăr, copiii au abecedarul fotbalului, au crescut pe o fundație solidă. Nu știu ce se va întâmpla mâine sau poimâine, dar din punctul nostru de vedere, al staffului, al jucătorilor ne consumăm și dăm totul”.

Dacă în partida de la Baia Mare a fost eliminat Strătilă, acum Copil a fost cel care a văzut cartonașul roșu. Nagy a spus în urmă cu zece zile că este supărat pe Strătilă pentru primul cartonaș galben primit. Întrebat dacă aceleași sentimente și față de Copil, el a spus: „Sunt supărat pe ceea ce am anticipat. Știam că vor încerca să provoace, să fragmeneteze, din nou am avut de suferit din acest punct de vedere. Poate că am avut șansă, dar nimic nu e întâmplător, victoria nu e întâmplătoare”.

În etapa următoare, UTA va juca la Mediaș împotriva unei echipe care a pierdut ultimele două partide din play-off, ambele împotriva Chindiei Târgoviște. „Savurăm scurt momentul, ne conectăm la partida cu Mediaș. Pentru Gaz Metan e un joc capital. Dacă nu va câștiga, Mediaș va ieși din luptă. Nu mergem la ciupeală, la ciugulit. Echipa noastră a jucat fotbal peste tot. Încercăm să jucăm și la Mediaș. Putem câștiga oriunde, putem pierde oriunde. Ne așteaptă două meciuri grele, cu Mediaș și Târgoviște. Vine apoi Mioveni, mergem la Brașov. La Mediaș trebuie să demonstrăm că merităm să rămânem cocoțați în fruntea clasamentului”.

În fine, antrenorul utist s-a declarat circumspect privind șansele formației de ligă secundă ce ajunge să se bată pentru un loc de Liga 1 cu o prim-divizionară. „Dacă echipa din Liga a 2-a va promova la baraj, atunci eu merit licența PRO pe gratis!”, a încheiat pe un ton glumeț Nagy.

Sursa: Sport Arad
Foto: Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 12 May. 2016, 09:39 Campionat
Pe aceeași temă