UTA s-a jucat cu focul în meciul cu FC Brașov. Arădenii au câștigat cu șansă după ce au avut 3-0: „Nu trebuie să uităm niciodată că în fotbal e posibil orice”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 27 Feb. 2016, 17:36 Actualizat: 27 Feb. 2016, 20:28 Campionat

De când a câștigat cu Metalul Reșița la mijlocul toamnei, UTA merge ceas pe teren propriu. Ultima victimă a arădenilor a fost FC Brașov, una dintre formațiile ce au ca obiectiv promovarea în Liga 1. Dintr-o misiune ce părea facilă la 3-0, „alb-roșii” au ajuns să tremure serios pe final, dar asta și pentru că au rămas în zece și au acuzat și disconfortul psihic al unor ratări monumentale.

La final, Roland Nagy, antrenorul arădenilor, a sintetizat perfect cele întâmplate astăzi pe „Motorul”. „Știam că întâlnim o echipă cu jucători de calitate și oameni care au făcut ceva în fotbalul brașovean, un fotbal de care mă simt legat și eu. Cred că ambele formații au intrat mai greu în ritmul de competiție, după antrenamente efectuate în special pe suprafețe de teren sintetice, dar, până la urmă, a rezultat o partidă spectaculoasă. Cred că am făcut o primă parte foarte bună, am început cu gol și repriza a doua, după care a venit eliminarea lui Hlistei și alte două-trei situații clare pe care le-am ratat prea ușor. Nemaiavând ce pierde, Brașovul a riscat, a revenit pe tabelă și pot spune că am avut ceva șansă scăpând în câștigători. Nu trebuie să uităm niciodată că în fotbal e posibil orice, mai ales când te joci cu ocaziile, iar adversarul își vinde atât de scump pielea. AC Milan a pierdut o finală de Champions League de la 3-0… Până la urmă, mă bucur că am debutat cu dreptul și că am rămas agățați de primele poziții în clasament”, a punctat antrenorul principal al „Bătrânei Doamne” la finalul disputei cu brașovenii.

Cu cele trei puncte, UTA e ca și calificată în play-off, însă: „Avem datoria să ne batem în fiecare meci și mai ales să creștem de la săptămână la săptămână. S-a văzut și azi că mai avem destule lucruri de pus la punct, mai este mult de muncă”, a adăugat Roli Nagy.

Deși a încercat să evite subiectul suprafeței de joc, una mocirloasă spre finalul disputei cu ardelenii, Nagy a recunoscut că, pe undeva, e bine că formația sa va reveni pe „Motorul” de abia pe 2 aprilie, cu Tărlungeniul, când șansele de vreme bună sunt foarte mari. „Mi-este greu să mă exprim cu privire la această problemă, mai ales că se știe ce greutăți am avut să ne antrenăm pe iarbă în această iarnă. Practic, astăzi am intrat pentru prima oară pe acest gazon și ați văzut cum s-a prezentat pe final. Am văzut și aseară meciul de la Mediaș, jucat pe un teren foarte bun, pe care puteai evolua în viteză, cu pase redublate, tot tacâmul… Pe de altă parte, cred și sper că se vor face eforturi și la Arad privind infrastructura. Oricum, speranța moare ultima. Până la urmă, nu depinde de noi când mai jucăm acasă, ci de programul competițional fără cele două echipe retrase, însă pe undeva e bine că nu riscăm să mai evoluăm pe o astfel suprafață de teren”, a încheiat antrenorul arădenilor.

După succesul cu 3-2 în fața celor de la FC Brașov și profitând de eșecul băimărenilor la Chindia, UTA Bătrâna Doamnă a urcat pe locul doi în clasamentul Seriei a II-a, la două puncte în spatele liderului CSM Râmnicu Vâlcea.

Text: Sport Arad
Foto: Ciprian PETCUȚ

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 27 Feb. 2016, 17:36 Actualizat: 27 Feb. 2016, 20:28 Campionat
Pe aceeași temă