UTA s-a distanțat în fruntea seriei după victoria cu Șoimii. Roland Nagy explică cum și-a învins mentorul

Marius ANGHEL 08 Nov. 2015, 01:51 Campionat

Visul frumos al „Bătrânei Doamne” și-a consumat un nou episod pozitiv la confruntarea cu „verișorii” de la Șoimii Pâncota. Reușitele lui Ciprian Rus și Sorin Strătilă au adus a cincea victorie consecutivă și a reconfirmat statutul de lider al UTA-ei.

„Știam că ne așteaptă cel mai greu meci din campionat, pentru că știu ce om, în primul rând și ce antrenor, în al doilea rând, au cei de la Pâncota. Ei au avut un parcurs echilibrat până acum în campionat, atât pe teren propriu cât și în deplasare. Au jucători cu calitate, cu tehnică bună, care pun probleme, dar am fost extrem de pragmatici. Am reușit să punctăm pe final de repriză și la momentul oportun în actul secund pentru a liniști jocul. Am dat dovadă că suntem o echipă ce muncește și vrea să rămână acolo sus cât de mult se poate. Să nu uităm, însă, că am întâlnit o formație ce foarte rar primește mai mult de un gol pe etapă, o echipă care pune probleme oricui din această serie, lucru demonstrat de seria lor de cinci meciuri fără înfrângere. Nu pot să spun că am fost mulțumit de cum am jucat în primul act. Practic, am fost absenți din punct de vedere al fotbalului în prima repriză, dar am reușit să punctăm la ultima fază, lucru ce ne-a dat elan. Știam că ei au probleme cu fazele fixe, au primit goluri astfel și în alte partide și am vrut să valorificăm acest aspect”, au fost concluziile lui Roli Nagy la finalul partidei de sâmbătă dimineața.

Antrenorul principal al UTA-ei a dezvăluit și ce le-a spus elevilor săi la vestiare după primele 45 de minute: „Le-am spus că trebuie să căutăm și să câștigăm mai multe dueluri unu la unu în linia mediană, pentru că acolo au fost ei periculoși în prima repriză, de acolo au deschis jocul pe benzi și au făcut multe recuperări. Îl aveau pe Dragalina în teren, un jucător foarte inteligent în jocul între linii, plus pe Ousmane, care știam că își va da viața la acest meci. Obiectivul lui de multe săptămâni a fost doar acest meci, chiar dacă a avut și alte partide de disputat. Era foarte important să îi blocăm la mijloc, acolo unde Issa și Fuchs au jucat foarte bine în prima repriză. Dacă în linia mediană la ei evolua și Alin Pavel, cred am fi avut și mai multe probleme”.

Finalizare de efect pentru Strătilă: „Curaj, noroc și ceva știință”

Diferența dintre UTA și Pâncota s-a făcut și la știința jocului, maturitate și încredere în forțele proprii. Mostra perfectă o constituie faza de 2-0, cu pătrunderea în viteză a lui Rus pe stânga, pasa perfectă în centru și execuția vicleană a lui Sorin Strătilă în fața la fel de vicleanului Irimia.

„Poate 999 de jucători dintr-o mie ar fi dat din prima la poartă, dar am zis să fac un dribling în plus. Am avut curaj, noroc căci mingea mi-a venit exact în piciorul stâng înainte de a intra în plasă, dar și ceva știință. Până la urmă, e bine că a ieșit gol și am câștigat un meci complicat. Pâncota e o echipă bună, ne-a dominat în prima repriză, dar, am revenit după pauză și am câștigat meritat”, a mărturisit mijlocașul de bandă dreaptă, care la un moment dat a fost trecut pe stânga, unde: „Recunosc că nu mă simt prea bine, dar era necesar să ne surprindem puțin adversarul”.

Deși arădenaii au rămas singuri pe prima poziție a clasamentului, „SS-ul” spune că e loc și de mai bine. „Două puncte avans nu sunt multe, ne mai sulfă și Mediașul în spate dacă bate mâine. Dar, noi trebuie să ne uităm mai ales în curtea noastră, să profităm de această serie pozitivă, căci – până la urmă – victoriile aduc victorii”, a mai explicat Strătilă, care a ajuns la cota trei goluri stagionale, alături de Rus și Szekely. Marius Curtuiuș e golgheterul „Bătrânei Doamne” cu 7 reușite.

Sursa: Sport Arad
Foto: Viorel MUSCĂ‚ și Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 08 Nov. 2015, 01:51 Campionat
Pe aceeași temă