UTA respiră în startul de sezon, după o victorie cu Ripensia pe o căldură sufocantă

Anda DELIU, Marius ANGHEL 25 Aug. 2018, 16:56 Campionat

UTA a făcut o nouă bucurie publicului arădean, după ce s-a impus cu 2-1, sâmbătă, pe stadionul Motorul, în etapa a 4-a a Ligii 2, în fața primei rivale timișorene pe care a întâlnit-o în acest sezon, Ripensia Timișoara.

Elevii lui Ionuț Popa au deschis scorul prin Samba Benga, pentru ca ripensiștii să egaleze după un penalty transformat de căpitanul Călin Toma. Alexandru Pop a reușit golul victoriei, după un meci destul de tensionat, în care utiștii i-au reproșat arbitrului Rareș Vidican atât penalty-ul dat oaspeților, cât și unul refuzat lor, pentru un henț comis de Marius Toma.

Meciul a început destul de anemic, cu tentative ale Ripensiei de a marca prin Bădăuță, dar sortite eșecului, deoarece două acțiunile ale vârfului s-au oprit în blocajul defensivei arădene. UTA putea da lovitura însă când Vădrariu a fost găsit în careu de o pasă pe culoar, dar mijlocașul a ratat preluarea. Timișorenii au cerut un penalty la o ciocnire dintre Dumiter și Benga, dar nu s-a fluierat nimic. În minutul 34, „Bătrâna Doamnă” a înscris la o greșeală a fundașului Marius Toma și a portarului Dobre, care ieșise aiurea. Enescu a trimis în careu din lovitură liberă, iar Benga a urmărit și speculat bine faza.

Spiritele s-au încins, iar arbitrul a avut viață grea

Deschiderea de scor a adus entuziasm în jocul arădenilor, care au controlat jocul, dar nu au reușit să mai marcheze. În schimb, a făcut-o echipa oaspete. În minutul 43, arbitrul a dictat penalty. Petra a ridicat piciorul după o minge în careu, dar l-a lovit în cap pe Andrei Dumiter. Arădenii au cerut lovitură liberă indirectă, mai ales că oficialul Codru Grădinariu se afla la gard, revoltat. Călin Toma a executat și a adus egalarea. Până la pauză, Bădăuță a avut o „foarfecă”, respinsă în corner, iar la cealaltă poartă, Ciprian Rus a avut un șut imprecis.

În drumul spre tunelul ce duce la vestiar, brigada de arbitri a necesitat puțin sprijin din partea firmei de pază, deoarece spectatorii veneau nervoși să le reproșeze decizia acordării loviturii de la 11 metri, și Ionuț Popa însuși a avut lucruri de zis pentru central.

Golul lui Pop, plus lipsa de incisivitate a Ripensiei au tranșat meciul

Ocaziile au fost rare și după trecerea pe la vestiare. Bădăuță a încercat să obțină un penalty, dar s-a ales cu „galben” pentru simulare. În minutul 60, gazdele au reclamat ei o execuție de la punctul cu var, după ce Marius Toma a respins cu mâna un balon venit de la Costin. Utiștii au mai avut acțiuni ofensive prin Janos și Ciprian Rus, dar cei doi nu au prins spațiul porții. În cele din urmă, în minutul 80, Enescu a trimis o pasă peste apărare și Alexandru Pop a marcat pentru ca cele trei puncte să nu plece de pe malurile Mureșului.

UTA ARAD – RIPENSIA TIMIȘOARA    2-1
Samba Benga 34′, Alexandru Pop 80′ / Călin Toma 43′ – pen.

Rob. Bodea – Cr. Costin, Al. Manea, S. Benga, Copaci – Coulibaly, Andr. Enescu – Stahl (Al. Pop 64′), Petra (Janos 46′), Vădrariu (L. Oprea 46′) – Cip. Rus
Rezerve neutilizate: Orlic – R. Iuga, D. Popa, D. Dan
Antrenor: Ionuț Popa

Șt. Dobre – Ad. Popa, Bg. Străuț, M. Toma, C. Toma – Zaluschi (Anghelina 65′), Stoi – Monea, Dumiter, Ad. Ungureanu – Bădăuță (Cluci 77′)
Rezerve: G. Păduraru – Vlădia, Apro, Burdeț, Bărîcă
Antrenor: Ciprian Urican

Stadion: Motorul (Arad); Spectatori: 1.500; Arbitru: Rareș George Vidican (Satu Mare); Asistenți: Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca) și Ovidiu Timar (Marghita).

După acest rezultat, UTA a urcat pe locul 7, cu 7 puncte, iar runda viitoare va juca sâmbătă, de la ora 13:30, pe „Dan Păltinișanu”, la ACS Poli. Ripensia rămâne cu 4 puncte și cade pe locul 12, iar duminica viitoare, de la ora 11:00, va primi vizita Academicii Clinceni.

VEZI o GALERIE FOTO a meciului de la Arad

Articol scris de Anda DELIU
Foto: UTA Arad

Anda DELIU, Marius ANGHEL 25 Aug. 2018, 16:56 Campionat
Pe aceeași temă