UTA – Poli | Timișoreanul Melinte, înainte de meciul alb-violeților la Arad: „Suntem mult mai valoroși decât ei și vom fi fericiți la final”

Marius ANGHEL 19 Oct. 2019, 10:20 Campionat
UTA - Poli | Timișoreanul Melinte, înainte de meciul alb-violeților la Arad:**

Cristian Melinte (31 de ani) este o piesă importantă în echipa UTA-ei în acest sezon, fiind titular în mare parte a meciurilor ca fundaș central și nu „închizător”, cum era folosit în stagiunea de primăvară. Duminică, începând cu ora 11:00, apărătorul născut la Timișoara va apăra culorile echipei arădene în derby-ul Vestului cu ASU Politehnica. În cariera sa, jucătorul trecut și pe la Palermo, Piacenza, Petrolul sau Concordia Chiajna a evoluat pentru rivala echipei suporterilor, ACS Poli Timișoara.

Melinte spune înaintea derby-ului cu ASU Poli că UTA reprezintă pentru el a doua casă după Timișoara și că vrea să câștige împotriva echipei suporterilor alb-violeți.

„E un sentiment frumos, pentru că eu am debutat la UTA. Pentru Poli, cea a suporterilor, nu am jucat niciodată, deci nu am nicio treabă. Chiar dacă sunt din Timișoara, mă interesează să câștigăm duminică, mai ales că pentru mine UTA e o a doua casă. Suntem conștieni că o să ne aștepte un meci foarte greu, un meci în care nu mai contează locul din clasament. Ei și-au revenit, nu mai sunt cei de la începutul campionatului și oricum la astfel de meciuri vin cu o dorință foarte mare de victorie”, a spus, citat de Sport Arad, Melinte, care debuta în tricoul „roș-alb” în Liga a 2-a la numai 18 ani.

Pe teren la precedenta întâlnire dintre UTA și ASU Poli, câștigată de timișoreni cu 2-0 chiar la Arad

În sezonul trecut, utiștii au dezamăgit crunt în derby-ul de pe „Motorul”, pe care l-au pierdut cu 2-0. Acum însă, situația este alta. „Nu mai îmi doresc să mai trăiesc un derby cum a fost cel din campionatul trecut, pentru că am făcut un joc foarte foarte slab. A fost și un moment mai neplăcut cu suporterii în vestiar, fiindcă țin mult la un astfel de meci, dar, duminică, 100 la sută o să fie altceva. Ne dorim să facem fericiți toți susținătorii, care de această dată vor intra în vestiar să ne felicite. Suntem mult mai valoroși decât ei și eu cred că vom fi fericiți la finalul meciului. Obiectivul meu și al nostru este să jucăm la anul în Liga 1, iar pentru asta trebuie să câștigăm”, a mai declarat al doilea căpitan al „Bătrânei Doamne”, după Ciprian Rus.

La Turnu Măgurele, Melinte a încheiat meciul pe postul de fundaș dreapta, după eliminarea lui Andrei Rus. În funcție de starea fizică a lui Bogdan Stancu, același lucru s-ar putea întâmpla și duminică. „Nu am mai jucat de mult timp fundaș dreapta, dar joc oriunde este nevoie de mine. Dacă joc fundaș dreapta o să dau tot ce pot pe acel post, chiar dacă nu este postul meu de bază”, a încheiat fotbalistul de 31 de ani.

CITEȘTE și: Se urgentează recuperarea lui Stancu sau rămâne Melinte în bandă cu Poli? Balint: „Sper să fiu inspirat în găsirea celui mai bun prim 11″

Melinte: „Eu am fost la ACS și știam că palmaresul este acolo”

Dacă arădeanul Ciprian Rus nu are niciun dubiu: „Pentru mine Poli este cea cu care jucăm duminică”, timișoreanul Cristian Melinte a spus: „Eu am fost la ACS și știam că palmaresul este acolo. Însă, sincer, nici nu m-au prea interesat aceste lucruri atât cât am fost la Poli. Eu vreau să îmi fac treaba doar pe teren, nu țin cont de aceste detalii”.

Fundașul care a debutat la UTA în Liga a 2-a la 18 ani nu a avut noroc în meciurile cu ASU de anul trecut, atâta timp cât le-a pierdut pe ambele acasă: 1-2, în tricoul lui ACS Poli și 0-2 în cel al „Bătrânei Doamne”.

Înaintea desfășurării meciurilor din etapa a 13-a, cu 13 puncte, ASU Poli este pe locul 13, cu un meci amânat. UTA stă mult mai bine, cu 20 de puncte, pe locul 3, cu trei jocuri amânate. În „premieră” negativă, jocul de la Arad nu e televizat și se dispută duminică, de la ora 11:00. Partida va putea fi urmărită LIVE-TEXT pe Liga2.ro.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 19 Oct. 2019, 10:20 Campionat
Pe aceeași temă