UTA – Miroslava sau duelul foștilor „politehniști” din Copou. Adrian Kerezsy va juca la Arad împotriva foștilor elevi Grahovac și Ciucă

UTA - Miroslava sau duelul foștilor

Meciul din etapa a 13-a a Ligii a 2-a dintre UTA și Știința Miroslava va fi un prilej de revedere pentru trei dintre foștii componenți ai Politehnicii Iași. Fostul secund al Iașiului, Adrian Kerezsy, proaspăt instalat în funcția de antrenor principal la Miroslava, va fi adversar, sâmbătă, la Arad, cu doi foști elevi de-ai săi la echipa din Copou, portarul Branko Grahovac și stoperul Mădălin Ciucă. Va fi un meci între două formații aflate pe locuri retrogradabile (16, respectiv 17, la egalitate de puncte – 11), dar cu stări de spirit diferite.

Dacă gazdele nu au mai câștigat din etapa a 3-a, înregistrând în ultimele nouă etape patru remize și cinci înfrângeri, Știința vine după o victorie importantă pe teren propriu cu Olimpia Satu Mare, prima la Uricani în liga secundă și, de asemenea, prima pentru antrenorul Adrian Kerezsy pe banca moldovenilor. Acesta din urmă admite că UTA pornește cu prima șansă, dar speră să obțină cel puțin un punct la Arad și să prelungească la zece seria partidelor fără victorie a echipei arădene.

„Va fi un meci foarte greu pentru noi, întâlnim o echipă de tradiție, cu mulți jucători de primă ligă în componență. Sper să profităm de parcursul lor mai slab din ultima perioadă și să obținem un rezultat bun. Îmi doresc să prelungim seria de meciuri în care nu au câștigat. Mă bucur că mă reîntâlnesc cu doi foști elevi de-ai mei de la Poli, Grahovac și Ciucă, va fi o revedere plăcută. Pornim cu șansa a doua, dar ne vom agăța de fiecare minge pentru a scoate cel puțin un punct la Arad. Totul depinde doar de noi, de modul cum vom aborda jocul. Am câteva indisponibilități, Avram, Maxim, Mateciuc, Tăcuțanu sunt accidentați, dar sper să găsesc formula ideală de echipă și să ne întoarcem acasă neînvinși”, a punctat Kerezsy.

Grahovac: „Mă bucur să mă revăd cu Adrian Kerezsy. Îi doresc mult succes la Miroslava, dar după meciul cu noi”

De cealaltă parte, portarul Branko Grahovac speră ca UTA să iasă din pasa proastă în acest meci.

„Sper să câștigăm acest meci și să începem seria bună în fața Miroslavei. Avem o datorie mare față de fanii noștri, față de oraș. Din păcate, eu nu voi apăra. M-am accidentat la antrenamentul de ieri. Am o ruptură musculară și un hematom, va trebui să stau zece zile”, a declarat Grahovac, care se bucură de revederea cu fostul său antrenor Adrian Kerezsy.

„Mă bucur mult pentru Adrian Kerezsy că a venit antrenor principal la Miroslava. Îi doresc mult succes pe viitor, dar în acest meci sper să batem noi. Va fi o revedere plăcută cu fostul nostru antrenor de la CSM Poli. Am auzit că a câștigat primul său meci cu Știința, etapa trecută, îl felicit, dar sper ca noi să câștigăm meciul contra lor și ieșim din pasa neagră”, a spus bosniacul.

Grahovac spune că îi este dor de Iași, de suporterii din Copou și speră să revină cât mai curând în orașul în care a apărat în ultimele sezoane: „Mi-e dor de oraș, mi-e dor de fani, mi-e dor de echipa aceea frumoasă din Copou. Nu au mai rămas foarte mulți jucători la echipă dintre foștii colegi, dar le doresc mult succes în campionat. M-am bucurat mult când am aflat că Benone Dohot a revenit la echipă. Când voi avea timp, voi reveni cu drag la Iași”, a mai spus fostul portar al lui CSM Poli, Branko Grahovac.

Meciul UTA Arad – Știința Miroslava, ce contează pentru etapa a 13-a a Ligii 2, se desfășoară sâmbătă, de la ora 11:00, la Șiria. Cele două echipe sunt clasate pe locurile 16, respectiv 17, ambele retrogradabile, cu câte 11 puncte fiecare.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Pe aceeași temă