UTA, învinsă și de puștii de la Târgu Mureș. Todea: „Le-am tot vorbit jucătorilor de răbdare, poate ar fi trebuit ca unele partide să le abordăm la egal”

Marius ANGHEL 12 Nov. 2017, 10:49 Campionat

Rezilierea contractului lui Grahovac și trecerea pe linie moartă a lui Ciucă, Buleică și Strătilă nu a avut niciun efect asupra jucătorilor lui Cristian Todea. UTA a pierdut un nou meci în campionat, al doilea consecutiv, și mai are doar un punct avans față de locul retrogradabil de unde scăpase cu câteva etape în urmă. Arădenii au jucat destul de bine la Șiria în fața târgumureșenilor de la ASA, însă au pierdut cu 2-1. Robert Candrea (38) și Robert Băjan (72) au înscris pentru mureșeni, în timp ce pentru UTA a redus din diferență Alin Cârstocea, prea târziu însă, în minutul 90+4.

După această nouă înfrângere, a 7-a în 17 meciuri jucate în acest campionat, UTA se află pe locul 14, cu 18 puncte, în timp ce ASA Târgu Mureș, o echipă aflată aproape de colaps, cu mari probleme, se află pe locul 5, cu 28 de puncte.

La final de meci, antrenorul Cristian Todea era dezamăgit, mai ales că își punea mari speranțe într-un restart după excluderea din lot a celor patru jucători amintiți mai sus. „Am început meciul bine, ne-am creat multe ocazii în prima repriză, dar nu am reușit să concretizăm. În schimb, adversarul a marcat la prima lui fază pe o greșeală defensivă a noastră, după care am căzut ca joc și moral. Astfel, ASA-ul a reușit să-și mai creeze și alte ocazii și au mai și marcat odată. Meritam mult mai mult de la acest meci, din păcate am obținut foarte puțin, adică nimic”, a spus, citat de Sport Arad, Todea, care a comentat și reacția slabă a echipei sale după ce a primit primul gol: „Este o chestiune pe care o discutăm și noi, antrenorii, în vestiar. Într-adevăr, e un aspect important acela ca în momentele grele să existe doi-trei jucători care tragă puțin echipa după ei, iar asta ne cam lipsește nouă. Probabil, azi, faptul că nu am reușit să înscriem din atâtea ocazii create în prima repriză, i-a dezamăgit și mai mult pe jucătorii noștri. Apoi, s-a luat gol la prima acțiune a adversarului, a fost un alt aspect ce i-a demoralizat. Și toate sunt suprapuse pe criza generală de rezultate”.

Todea a comentat și despre faptul că UTA e surprinsă foarte ușor pe contraatacuri și spune că poate ar fi mai indicat în această situație în care se află echipa să joace mai închis. „În primul rând, cred că cele mai multe goluri le luăm din faze fixe. Apoi, într-adevăr, tranziția negativă, adică contraatacurile adversarilor sunt o altă problemă a noastră. Fiind într-o situație disperată, vrem neapărat să dăm gol sau goluri și să câștigăm și câteodată atacăm cu prea mulți jucători. Astfel, ne expunem contraatacurilor și azi am fost destul de descoperiți în multe momente. În vestiar, le-am tot vorbit jucătorilor de răbdare, poate ar fi trebuit ca unele partide să le abordăm la egal, căci s-ar putea să avem șanse mai mari să le câștigăm în cele din urmă. Dar, pe de altă parte știm că în situația noastră egalul nu ne ajută prea mult, ci doar victoria”, a mai declarat antrenorul echipei arădene.

Etapa viitoare, UTA joacă în deplasare la Dacia Unirea Brăila, echipă care are un punct mai puțin în clasament și care vine după o înfrângere la Satu Mare, scor 2-3.

Foto și video: UTA Arad

Marius ANGHEL 12 Nov. 2017, 10:49 Campionat
Pe aceeași temă