UTA întrerupe seria neagră după un meci întors cu Aerostar. Păcurar: „Am fost cu moralul la pământ, decimați, dar a ieșit bine până la urmă”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 16 May. 2019, 16:38 Actualizat: 16 May. 2019, 16:39 Campionat

Echipa fanion a Aradului a încheiat seria de șase meciuri fără victorie în compania celor de la Aerostar Bacău, pe care i-a învins, miercuri, cu 2-1. După o primă repriză extrem de modestă, încheiată cu avantajul moldovenilor, utiștii au schimbat total placa după pauză și au întors meciul pentru punctele ce îndepărtează definitiv orice emoții privind prezența și de la anul în eșalonul doi al fotbalului românesc.

Ionuț Neagu (51′) și Ciprian Rus (71′) au anulat reușita lui Cătălin Vraciu (26′) pe fondul unei atitudini total schimbate față de primul act și chiar și precedentele confruntări.

„Un meci trăit la maxim de toată lumea ce a fost la stadion. Am studiat echipa adversă, dar a schimbat sistemul tactic și la primul ei atac a marcat. Am intrat la pauză cu 0-1, am schimbat sistemul de joc în 4-1-4-1 și am reușit să întoarcem scorul. Nu să mă dau mare antrenor, e meritul jucătorilor, inclusiv rezervele ne-au ajutat și am întors din nou un rezultat ca și în alte ocazii în acest retur. Din păcate, iarăși am luat gol și e nemulțumitor. Trebuie, însă, să se știe, am fost cu moralul la pământ înainte de acest meci, decimați, cum s-ar spune. Mi-a fost greu să vorebsc cu jucătorii, sunt probleme în vestiar, probleme de încredere și au mai apărut și actul de indisciplină al lui Bodo Kanda, care ne-a lipsit astăzi. El și-a cerut deja scuze, dar oricum nu ar fi putut evolua astăzi din cauza unei accidentări. Până la urmă, a ieșit bine și asta e cel mai important”, a declarat, citat de Sport Arad, Cristian Păcurar imediat după finalul disputei cu băcăuanii.

„Secundul” UTA-ei a motivat și titularizarea lui Alex Manea, deși acesta a recunoscut că este doar la 25-30% din potențial. „L-am ales pentru determinarea, răutatea și agresivitatea lui, dar și pentru tot ce înseamnă el pentru clubul UTA. Lui Manea îi expiră contractul în vară, el încă nu e bine, se antrenează cum poate de trei-patru săptămâni, dar e acolo când apelezi la el. Din păcate, a fost eliminat azi, dar primul cartonaș galben nu îl merita”, a adăugat Păcurar.

De altfel, tehnicianul arădenilor a trimis ceva săgeți în direcția „fluierașilor”. „Nu vreau să mă plâng de arbitraje, dar spuneți și dumneavoastră, a fost sau nu 11 metri la Popa la Cluj? Merita Manea primul <> astăzi? Apoi, lovitura liberă din care am fost egalați de Șirineasa nu a prea fost, iar ultimele trei cartonașe galbene pentru care Copaci a fost suspendat au fost și ele nemeritate”, a mai punctat „secundul” UTA-ei.

În locul lui Paul Copaci pe banda stângă a defensivei a activat Ionuț Gavrilă, iar Melinte a fost în premieră căpitan al „roș-albilor” după ieșirea lui Cipri Rus. „Gavrilă s-a achitat bine defensiv de sarcini, are determinarea care le lișpsește multora. Dar el va crește lângă cei cu experiență, va prinde încredere alături de ei. După abaterea disciplinară a lui El Hasni, Melinte a devenit al doilea căpitan”, a mai explicat Cristi Păcurar.

După victoria cu Aerostar, UTA a acumulat 47 de puncte și a urcat pe locul 8. Sâmbătă, de la ora 11:00, joacă la Pitești, cu FC Argeș (locul 6, cu 62 de puncte).

Sursa: Sport Arad
Foto și video: UTA Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 16 May. 2019, 16:38 Actualizat: 16 May. 2019, 16:39 Campionat
Pe aceeași temă