UTA îl așteaptă pe Marțian cu datorii, memorii și un vestiar gol

Mihai Andries 08 Jul. 2013, 20:18 Campionat
UTA îl așteaptă pe Marțian** cu datorii, memorii și un vestiar gol

Echipa „textilistă” și Adrian Marțian nu par a fi învățat din greșelile iernii. Și atunci omul de afaceri clujean a pierdut zile importante până să demareze investițiile la UTA, stafful tehnic fiind nevoit să amâne de nu mai puțin trei ori data reunirii echipei. Nici acum lucrurile nu stau mai bine, dimpotrivă am spune.

Dacă restanțele salariale sunt practic aceleași, Marțian și Falub întâmpină o problemă suplimentară. De bine de rău, acum șase luni, „alb-roșii” aveau sub contract 13-14 fotbaliști, întăririle urmând să vină mai ales în ofensivă. Acum, UTA poate strânge maxim 7 jucători, între care trei, Raț, Gornic sau Oara nu intră neapărat în planurile lui Adrian Falub. Practic, din pricina acestui vestiar gol, „Bătrâna Doamnă” și-a amânat o dată reunirea anunțată inițial pe 9 iulie chiar de către Adrian Marțian.

Dar, la ora asta, la câte probleme există în Calea Aurel Vlaicu, reunirea este incertă și pe 15 iulie. Falub spune că este la dispoziția clubului, dar că va reveni la Arad și că va semna un nou contract cu „Bătrâna Doamnă” doar în cazul în care i se va oferi un lot bun de jucători și condiții de pregătire. Președintele Giovanni Catanzariti, aflat de vineri în concediu în Italia, a pasat toată responsabilitatea pe umerii partenerului său cu care s-a și întâlnit sâmbătă seara la Rimini. „Am discutat încă odată despre problemele de la club, ce trebuie rezolvate urgent dacă mai vrem să facem cât de cât treabă în noul sezon. Domnul Marțian mi-a promis că marți sau cel târziu miercuri dimineață ajunge la Arad și, împreună cu domnul Constantin, va mișca lucrurile. Dar, dacă nici în această săptămână nu se întâmplă nimic bun, nu-mi rămâne decât să demarez procedura de introducere a clubului în insolvență”, ne-a mărturisit șeful „textiliștilor”.

Așadar, la revenirea în Calea Aurel Vlaicu, Marțian trebuie să achite cele trei salarii restante, dar și să rezolve noile memorii depuse la Federație. Suslak și Miron își vor banii pentru care au muncit la UTA și au apelat la Comisia de Disciplină pentru asta. Însă, intențiile serioase ale lui Adrian Marțian, dacă ele există cu adevărat, se vor vedea în momentul în care se vor oficializa noile achiziții. Tot în următoarele săptămâni, principalul finanțator al arădenilor ar trebui să eșaloneze datoriile la Stat în valoare de 220 de mii de euro.

 

Sursa: SportArad

Mihai Andries 08 Jul. 2013, 20:18 Campionat
Pe aceeași temă