UTA, „demolată” de propriul antrenor după înfrângerea cu ASU Poli. Păcurar: „Am făcut un meci dezastruos! Nu am avem nicio scuză. I-am supărat rău pe suporteri”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 04 May. 2019, 21:58 Campionat
  • UTA și-a întunecat Săptămâna Luminată după ce a pierdut cu 2-0, acasă, cu ASU Politehnica.
  • La finalul derby-ului Vestului, suporterii din galeria arădeană s-au întors cu spatele la jucători, iar, în clasament, „Bătrâna Doamnă” a căzut un loc, pe 9, sub Ripensia.
  • Cristian Păcurar i-a ținut din nou locul lui Ionuț Popa, măcinat de problemele de sănătate. Secundul devenit principal în împrejurări nefericite a precizat că elevii săi au stat foarte prost la capitolul fizic și mental și, astfel, au fost victime sigure.

 

Cristian Păcurar a spus că echipa nu are nicio scuză după eșecul din derby-ul cu marea rivală. „Un moment foarte greu, pe care nu mi l-am dorit să-l am niciodată. Pentru că orgoliile și ambițiile dintre cele două echipe sunt mai mari ca și orice. Din păcate, am făcut un meci dezastruos din punctul meu de vedere. Voi caută săptămâna aceasta cauzele. A fost o săptămână normală din punctul acesta de vedere. Fizic am stat, ca tonus, din minutul 1 foarte slab. După care am luat gol și am căzut și mental. Sunt multe cauzele și scuzele. Nu sunt omul care să caute scuze, le discutăm în vestiar. Dar nu avem nicio scuză, nici eu, nici jucătorii, nimeni nu are nicio scuză. Ne-am dorit să dedicăm această victorie acestor suporteri minunați. Le mulțumim. Le înțelegem supărările, dar, din păcate, astăzi i-am supărat rău. A fost o debusolare mentală vizavi de tot ce s-a întâmplat astăzi. Susțin în continuare tot timpul că la Divizia B, diferența o face cum ajungem fizic și mental la ora meciului. Știam că Poli se apară supraaglomerat, le-am transmis toată săptămâna ceea ce trebuia să facem. Știam că poartă bine contraatacurile, cei patru din atac aveau viteză. Din păcate, am văzut chiar din minutul 1 o nerzovitate care la jucătorii cu experiență n-are voie să fie. Nu avem voie să avem nervozitate și neclaritate. Le-am spus toată săptămână că trebuie să fim limpezi, trebuie să câștigăm acest joc, dar trebuie să câștigăm acest joc și cu minte. Din păcate, ne-am grăbit. Și dacă te duce valul, ajungi la un nivel la care nu știi să-ți controlezi emoțiile și începe harababura”, a spus Păcurar, supărat, după meci.

Filmările motivaționale nu au ajutat

Antrenorul utist a spus că toată săptămâna a explicat echipei ce important e meciul. „Toată săptămâna am stat de vorbă cu ei. Le-am spus tranșant. Este cel mai important meci al sezonului. Este ceea ce trebuie să gândească, indiferent că erau sau nu arădeni, din punct de vedere al arădeanului: că trebuie câștigat acest meci. N-am avut acea răbdare să-i scoatem. Nu am avut acea reacție după ce am pierdut mingea. Tranziția negativă astăzi a fost un dezastru. Am văzut că cei trei de la mijloc de la Poli au dominat jocul. I-am băgat pe Neagu și Melinte între trei. Venea foarte bine Manea cu Ignea. Am încercat la pauză să-l scot pe Popa, care nu a contat astăzi, și să trec într-un 4-3-3 pentru a veni cu atacanți pe margini. Pentru că nu ai cum când se apară surpaaglomerat să vii cu mingi înalte. N-am avut răbdare și luciditate. Și, din păcate, s-a ajuns la acest rezultat. Sunt mai dezamăgit ca niciodată”, a precizat Păcurar.

Păcurar le-a pus elevilor filmulețe cu succesurile obținute la Timișoara în urmă cu doi ani, cu 3-0, și cu 3-1, în această toamnă. Degeaba. „Nu pot să spun unul care astăzi a jucat acceptabil. Dezastruos. Toată săptămâna am pregătit acest meci. Am avut și acum când au venit de la încălzire un video motivațional. Cu ultimele două meciuri câștigate de UTA la Timișoara. Din punctul meu de vedere, am încercat să fac tot ce este mai bine”, a mai explicat antrenorul.

Mijlocul clasamentului, prea puțin pentru „Bătrâna Doamnă”

Legat de motivație, tehnicianul spune că lipsa unui obiectiv pe final de sezon la UTA nu ar fi trebuit să fie o scuză înainte de un meci cu Poli. „Nu e un loc care să facă onoate UTA-ei, acest loc 8. Am spus de la conferința premergătoare că va fi un meci mai greu decât cu Snagov, decât cu Chindia. Pentru că sunt aceste ambiții și pentru că știam că nu ne descurcăm cu o apărare supraglomerată. Dacă marcam primii eu cred că câștigam astăzi”, a spus Păcurar.

UTA deplânge și absențele din lot. „Ne lipsește Miculescu, cum ne lipsește Manea. Mă gândeam să scot un atacant, dar când te conduce echipa adversă cu 1-0, cum să scoți atacantul. Am scos un atacant și am venit cu Ciucur și Kanda și am zis să avem răbdare cu cei trei mijlocași centrali să-i blocheze pe ai lor și să facă diferența din lateral și Ciucur, iar atacantul Cipri Rus să puncteze”, a mai explicat Păcurar.

Ionuț Popa făcea cât toate transferurile

Secundul nu s-a ferit că recunoască importanța absenței lui Ionuț Popa de la echipă și a precizat că victoria clară din tur i s-a datorat experimentatului antrenor. „Se simte lipsa lui Ionuț Popa. Cu siguranță că ar fi fost altceva cu el. Experiența lui în asemenea derby-uri… Sunt lucruri care fac diferența. Și la Timișoara, când am câștigat 3-1, nu am avut atâtea valori individuale în echipă, dar ne-am impus fără niciun fel de problemă. Se simte lipsa lui nea Popică”, a conchis Cristian Păcurar.

Rămasă cu 44 de puncte, UTA a fost depășită de Ripensia și a căzut pe locul 9. Etapa următoare joacă în deplasare la Universitatea Cluj.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU / Mediafax foto și UTA Arad

Anda DELIU, Marius ANGHEL 04 May. 2019, 21:58 Campionat
Pe aceeași temă