UTA câștigă la „masa verde” meciul cu FC Universitatea. Craiovenii nu s-au prezentat

Marius ANGHEL 30 Mar. 2014, 15:03 Campionat
UTA câștigă la

Programați în campionat de FRF deși oficialii FC Universitații au anunțat joi că se retrag din competiție și vineri au trimis înștiințarea, astăzi, de la ora 16:00, ar trebui să se dispute meciul dintre craioveni și FC UTA ce contează pentru etapa a XX-a a Seriei a II-a. Oltenii au anunțat că nu se vor răzgândi și nu se vor prezenta la jocul de pe teren propriu, astfel că, în cazul în care nu se va produce o surpriză, vor fi eliminați din campionat, deoarece ar fi la a doua abatere. De partea cealaltă, arădenii antrenați acum de Stelian Gherman au plecat în această dimineață către Drobeta Turnu Severin pentru a nu avea vreo surpriză neplăcută și pentru a se prezenta în fața arbitrilor și a câștiga la „masa verde”. Conform spuselor tehnicianului formației din vestul țării, acesta a convocat pentru această deplasare un lot de 19 jucători, asta și pentru a „uni cât mai mult echipa în vederea întâlnirilor ce urmează”, dar și pentru „face un antrenament de 60-70 de minute. Ne vom încadra în minutele în care putem folosi arena din Turnu Severin”.

În cazul în care FC Universitatea Craiova nu se va prezenta în cele din urmă la meci, aceștia vor pierde la „masa verde” și vor fi excluși din campionat pentru a doua abatere. În această situație, conform regulamentului, oltenii vor pierde restul meciurilor din campionat cu 0-3, iar partidele jucate până acum în retur vor fi și ele date adversarilor cu scor de neprezentare. De această situație va profita cel mai mult Olimpia Satu Mare, dar și celelalte echipe care s-au împierdicat în retur de trupa lui Mititelu.

Pentru partida programată de FRF și care ar trebui să se joace pe Municipalul din Drobeta Turnu Severin a fost delegată următoarea brigadă de arbitrii: central Dorian Micloșină (Reșița), asistenți: Joszef Peter (Sfântu Gheorghe) și Constantin Mihai Cantemir (Făgăraș), rezervă: Dorin Petru Voina (Reșița). Observatori vor fi: Cornel Corocan (Reșița) și Florin Nicolaescu (Slatina).

COMENTARIUL LIVE:

â–ºPOZE și REACȚII de la Severin

â–ºUTA a trecut pe foaia de joc următorii jucători: Boșneag – Feussi, Ardelean, Faye, Oltean, Lazea, Marcu, Ov. Popescu, Ibe, Sălăjan și Laso. Rezerve erau trecuți: Horvat – Diarra, Farcaș, Ola și Dubăț.

â–º16:20 Practic, arbitrul nu a fluierat finalul meciului la centrul terenului alături de jucătorii echipei UTA pentru că la stadion nu a fost prezentă asistența medicală. De asta nu s-a ieșit nici măcar la încălzire. Motivul principal al încheierii partidei la care jucătorii FC Universității nu s-au prezentat a fost absența asistenței medicale.

â–º16:15 Dorian Micloșină a „fluierat” finalul meciului. Arădenii au câștigat prin neprezentarea adversarului. FC Universitatea va fi exclusă din campionat

â–º16:06 – Arbitrii așteaptă trecerea a 15 minute pentru a fluiera finalul partidei

â–º16:00 – Doar doi jucători ai echipei arădene sunt pe teren. Probabil s-au plicitisit la cabine și au ieșit pe gazon

â–º15:55 – Asistența medicală nu este prezentă nici ea la stadion. De obicei aceasta era asigurată de autoritățile locale, FC Universitatea neplătind niciodată pentru serviciile acesteia

â–º15:50 – În tribunele stadionului nu este prezentă nici măcar o persoană

â–º15:47 – Laso e singurul jucător care a ieșit pe gazon. Argentinianul ține duble cu mingea și este urmărit de Gherman și unul dintre secunzii săi

â–º15:40 – Arbitrii s-au dezechipat, însă nu fac încălzirea

â–º15:30 – La stadion nu este nicio urmă de reprezentant al echipei patronate de Adrian Mititelu. Este tot mai clar că nu se vor prezenta la meci și vor pierde la „masa verde”. Vor fi amendați din nou pentru această neprezentare și, fiind la a doua abatere, vor fi excluși din campionat. FC UTA va câștiga astfel trei puncte foarte importante pentru clasamentul play-out

â–º15:15 – Jucătorii echipei arădene au ieșit pe gazon pentru inspecția acestuia și acomodare. Feussi și coechipierii își fac poze

â–º15:05 – Arbitrii sunt și ei prezenți, însă încă îmbrăcați la costum

â–º15:00 – La stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin a ajuns un autocar cu număr de Timiș. Pe parbriz este trecut un afiș „Cursă Specială” și fanionul UTei este alături. În spatele afișului este scris: Cursă regulată Nădlac – Pecica – Arad. Din autocar au coborât antrenorul Stelian Gherman și jucătorii săi.

â–º14:45 – La stadion sunt prezente forțele de ordine. În afara Municipalului nu se află nicio persoană care ar părea că va veni la meciul FC Universității cu UTA, de la ora 16:00.

â–ºEchipa lui Mititelu s-a deplasat permanent în acest sezon, dar nu e rezistat până la final. În Bănie a jucat doar două meciuri, cu CSU și Minerul Motru, în rest, a cutreierat țara. Peregrinările s-au oprit cu trei runde înaintea terminării sezonului regulat. Fără salarii plătite, fără bani pentru un teren de antrenament, fără grupe de juniori, cu clubul în pragul falimentului, Mititelu și-a anunțat retragerea. Avea deja la activ o neprezentare. FRF l-a programat și pentru meciul cu UTA. Meciul va avea la start doar echipa oaspete, care își trece în cont cele mai ușoare trei puncte din acest sezon, iar acestea vor conta și pentru play-out. Toate meciurile din retur ale echipei lui Mititelu vor fi câștigate de adversari cu 3-0, iar avantajate sunt CS Universitatea, FC Bihor și Olimpia Satu Mare, care remizaseră cu FCU Craiova.

Marius ANGHEL 30 Mar. 2014, 15:03 Campionat
Pe aceeași temă