Olimpia urcă pe podium, după retragerea Universității

Mihai Andries 28 Mar. 2014, 12:06 Campionat

Ieri, Mititelu a anunțat că Universitatea Craiova nu mai poate continua să joace în Liga a II-a. În acest context, regulamentul de organizare a activității fotbalistice adoptat vara trecută aduce o modificare radicală a situației din clasament. Asta deoarece noile reguli spun că atunci când o echipă se retrage din campionat în retur, aceasta va pierde la masa verde atât toate meciurile rămase de disputat, cât și cele jucate până atunci în retur.

Olimpia pe podium, cealaltă Craiovă s-a dus la cinci puncte de locul 2

Cum până la această oră s-au jucat deja opt etape din retur, toate rezultatele în cauză vor fi transformate în victorii la masa verde pentru adversarele Craiovei. Cele mai câștigate sunt echipele care au pierdut sau remizat cu gruparea lui Adrian Mititelu. În prima categorie se află doar Minerul Motru, însă la egaluri avem pe FC Bihor, Olimpia Satu Mare și marele „dușman” CS U Craiova. Aceste trei ultime echipe vor primi câte două puncte, oltenii distanțându-se la cinci lungimi de CSM Râmnicu Vâlcea. În schimb, sătmărenii s-au trezit propulsați pe locul trei, în fața mult mai bine cotatelor ASA, Metalul și Gloria Bistrița, cu care s-a aflat la egalitate de puncte înainte de retragerea Craiovei

Bistrița și FC Olt nu s-au ales cu nimic, Mioveni și Vâlcea îmbunătățiri la golaveraj

Patru echipe nu prea au de câștigat după retragerea Universității. Astfel, Gloria Bistrița și FC Olt au învins pe teren cu 3-0, deci în cazul lor nu se schimbă nimic. În schimb, Vâlcea își va adăuga două goluri în plus la marcate, iar Mioveniul două în minus la primite.

Clasamentul înainte de retragerea Universității

Clasamentul după retragerea Universității

 

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ
Foto de Adam KISS

Mihai Andries 28 Mar. 2014, 12:06 Campionat
Pe aceeași temă