UTA câștigă după trei ani la Balotești. Păcurar: „Terenul a fost greoi, dar suntem mulțumiți că tactic am stat bine, la fel și din punct de vedere fizic”. Kanda a spart gheața

Marius ANGHEL 06 Apr. 2019, 16:22 Campionat

„Bătrâna Doamnă” și-a învins „Bestia Nera”, CS Balotești, a legat pentru prima dată în acest an două victorii, ambele cu scorul de 3-1, și și-a consolidat rămânerea pe locul 8 în Liga 2, având șanse mari ca în scurt timp să urce o poziție, dacă Mioveniul nu câștigă în această seară la „U” Cluj.

Ciprian Rus (29), Paul Copaci (71) și Baudoin Kanda (86) au marcat pentru arădeni în meciul de azi, în timp ce pentru Balotești a înscris Marius Cocîrlă (81).

„Suntem destul de bucuroși după această victorie, speram să avem acest declic după etapa trecută. Am schimbat partitura după jocul cu Snagov, pentru că terenul de la Balotești a fost greoi, dar suntem mulțumiți că tactic am stat bine, la fel și din punct de vedere fizic. Am obținut un rezultat bun pe fondul unui joc bun, sperăm să menținem linia și în meciul din etapa viitoare, cu Pandurii. Începem să avem posesie și agresivitate pozitivă, dar luăm fiecare joc în parte, încercăm să apelăm și la juniori, pentru a construi ce ne dorim. Ușor-ușor, trebuie să apară o creștere în joc, pe fondul uuni moral bun”, a spus, pentru site-ul clubului UTA, antrenorul secund Cristian Păcurar.

Precedenda victorie a arădenilor în fața Baloteștiului, și singura de altfel, s-a consumat în 2016, la primul meci direct dintre cele două echipe, desfășurat în comuna ilfoveană. Atunci, „Bătrâna Doamnă” se implunea cu 4-2, cu toate golurile marcate de Adrian Petre. Ulterior, în acel campionat, Baloteștiul își lua revanșa pe terenul arădenilor, câștigând cu 2-1, iar apoi au urmat două egaluri asemănătoare, scor 2-2, iar în turul acestui sezon ilfovenii s-au impus cu 2-0 pe Motorul.

Imediat după meci, Părurar i-a dat raportul „principalului” Ionuț Popa, aflat în continuare în concediu medical. Ne-a sunat imediat după meci să ne felicite. Eu am discutat mai multe cu dânsul, i-am spus despre evoluția per ansamblu a echipei, dar și despre fiecare jucător în parte. Chiar dacă fizic nu poate fi deocamdată cu noi, Mister e la curent cu tot ce se întâmplă și ne ajută cu sfaturi importante. Ne-a și spus că mâine vine la teren, înainte de antrenament, avem de pregătit deja meciul de miercuri, cu Pandurii”, a mărturisit Păcurar pentru Sport Arad.

Cu ocazia acestui meci, în minutele de final, a fost înregistrat și debutul în Liga 2 al lui Alexandru Oroianu, un mijlocaș ofensiv adus de UTA în iarnă, însă care până acum a fost folosit doar la echipa a doua și la Elite U19.

„L-am remarcat la câteva jocuri ale juniorilor și ale echipei secunde. L-am luat alături de noi pentru a-i da un imbold și am avut și ocazia să-i oferim debutul, cu câteva minute binevenite pentru el. Marchează e tehnic, îi așteptăm și pe alții”, a explicat Păcurar, care a vorbit și despre primul gol al lui Kanda în tricoul arădenilor: „Noi, antrenorii, n-am avut niciun semn de întrebare față de el, am știut că are calitate. Pune repede la suflet, dar credem că acum s-a deblocat și poate fi mai relaxat. A făcut ce face de când se știe – a marcat și a creat”.

După meci, utiștii au revenit la hotelul unde au fost cazați, vor susține ședința de refacere, iar la ora 18:05 au avion de pe aeroportul Otopeni cu direcția Timișoara. David Miculescu rămâne la București, pentru a răspunde la convocarea la lotul național Under 18, iar Isac și Oroian vor merge la Craiova, pentru a juca, mâine, în cadrul Ligii Elitelor. UTA joacă miercuri, de la ora 17:00, pe teren propriu, cu Pandurii, în etapa a 29-a.

Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 06 Apr. 2019, 16:22 Campionat
Pe aceeași temă