UTA BD n-a avut milă de FC Bihor. Ce spune președintele orădenilor despre eșec și de numerosul public prezent la meci

Marius ANGHEL 26 Oct. 2015, 14:15 Campionat

FC Bihor a pierdut jocul de duminică, din etapa a 10-a a Seriei a II-a din Liga a II-a la fotbal, disputat la Stadionul Iuliu Bodola, în compania arădenilor de la UTA Bătrâna Doamnă, cu scorul de 0-4.

Partida, televizată, a opus două formații de tradiție din fotbalul românesc, care au strâns în tribunele stadionului orădean aproape 3.000 de spectatori. Alături de cele două galerii, aceștia au creat o atmosferă frumoasă, fapt care a amintit de jocurile de altă dată ale Bihorului.

Încă de la început, cele două galerii și-au arătat atașamentul față de clubul orădean, prin bannerele afișate sau scandările avute. Galeria Peluza Nord a echipei bihorene a afișat bannerul „Când FC Bihor dispare, suntem singuri și ne doare”, dar au și scandat printre altele și „Toți privesc cu nepăsare cum Bihorul nostru moare!”.

Galeria arădenilor, formată din aproximativ 50 de suporteri, a răspuns prin bannerul pe care l-au afișat și pe care scria „Nu lăsați FC Bihor să moară!”, fapt care a fost îndelung aplaudat de publicul spectator orădean.

Minut cu minut

Jocul a început într-o notă bună, alertă, cu entuziasm din partea jucătorilor. Prima ocazie au avut-o arădenii, în minutul 2, când Hlistei a șutat de la marginea careului mare, pe lângă poartă. Apoi, în minutul 6, Ember a executat o lovitură liberă de pe stânga. Mingea a fost trimisă periculos în careu, portarul oaspeților s-a accidentat și arbitrul a oprit jocul.

În minutul 7, orădenii au ratat o ocazie uriașă de a deschide scorul. Căpitanul Cristian Andor a avut o incursiune în dreapta careului, a centrat în fața porții, Manea nu a putut bloca o deviere și mingea a ajuns la Trabalka. Atacantul bihorenilor a tras în Miron din 6 metri, apoi a căzut, mingea i-a revenit, a încercat să se ridice și a reluat din nou în portar, care a reținut pe linia porții.

Peste numai un minut, UTA a pornit pe un contraatac rapid, mingea a ajuns la Curtuiuș, care a tras din afara careului, peste poarta lui Egri.

Au urmat apoi două faze în care orădenii au solicitat lovitură de la 11 metri. Mai întâi, în minutul 17, când Burlă a căzut în careu, într-un duel cu Andor, iar bihorenii au cerut penalti, pretinzând că fundașul arădenilor a pus mâna pe minge, iar mai apoi în minutul 18, când Botiș a respins defectuos o minge centrată din stânga, balonul i-a atins mâna, dar arbitrul a lăsat jocul să continue.

La cealaltă poartă, Strătilă a obținut o lovitură liberă de la 22 de metri, ușor acordată de arbitru, iar fundașul Bogdan Burlă a executat plasat, peste zid, direct în vinclul din dreapta lui Egri și a deschis scorul, 1-0 pentru UTA.

După gol, orădenii au încercat replica în minutul 24, când Sulea a fost lansat în adâncime, dar Miron a ieși la marginea careului și a reținut din fața jucătorului bihorean. La cealaltă poartă, în minutul 34, Hlistei a tras de la 22 de metri pe lângă buturile apărate de Egri.

În minutul 35 însă scorul a devenit, 0-2 după ce Burlă a centrat din corner la bara a doua, Botiș a trimis cu capul la prima bară, acolo de unde Curtuiuș a reluat tot cu capul, simplu, din trei metri în plasă. La acest scor, orădenii au atacat mai mult poarta adversă. Astfel, în minutul 37,  Andor a tras puternic de la 16 metri, dar portarul Miron a îngenuncheat și a reținut. Apoi, în minutul 41, Ember a șutat periculos de la 23 de metri, dar Miron, cu dificultate, a reușit să respingă în corner.

Victorie clară

În repriza a doua, FC Bihor a început mai bine, atacând mai mult în primele minute ale acestei părți. Astfel, în minutul 48, Remeș a șutat de la 18 metri, peste poartă, iar în minutul 49, Ember a tras de la 30 de metri, talonat de doi arădeni, puțin pe lângă bara din stânga lui Miron. În minutul 53 a fost rândul lui Magda să tragă, din alergare, de la 20 de metri, dar peste poarta arădeană.

Atacurile orădenilor s-au intensificat și în minutul 58 Sulea, după ce a fost scos din offside de Manea, a preluat mingea pasată pe culoar și a tras puternic din 15 metri, dar Miron a scos salvator în lateral, în corner. Peste doar trei minute, Ember, singur în careu,  a preluat la 14 metri, în lateral stânga, a trimis plasat înspre vinclul colțului lung, însă Miron a scos din nou cu un reflex frumos.

Cum, de regulă, ocaziile se răzbună, în minutul 73 scorul a devenit  0-3, după ce Strătilă a centrat la bara a doua, iar Man a urmărit singur și a trimis cu capul peste Egri, aflat la colțul scurt, mingea căzând după linia porții.

Gazdele au ripostat apoi, în minutul 76, prin Magda, care a tras de la 16 metri, dar peste poarta arădenilor. După ce, în minutul 78, Andor a pătruns pe dreapta și a șutat la colțul scurt, dar Miron și-a continuat ziua bună și a respins în corner, în minutul 80 scorul a devenit 0-4, după ce Vlad a recuperat o minge din picioarele lui Mintaș, la 25 de metri, a scăpat singur spre poarta lui Egri, a tras de la 16 metri, dar tânărul portar al lui FC Bihor a respins cu piciorul în lateral, acolo unde s-a aflat însă Curtuiuș. Acesta a pus latul din opt metri și a îndeplinit o simplă formalitate, în poarta goală.

Ultima fază mai periculoasă s-a petrecut în minutul 85, când Sulea a scăpat pe contraatac pe stânga, și-a prelungit prea mult mingea și Miron, ieșit în întâmpinare, a respins de la 30 de metri.

Astfel, jocul s-a încheiat cu victoria clară a arădenilor, care și-au consolidat poziția a IV-a a clasamentului. Deși înfrânți, jucătorii orădeni au părăsit terenul de joc în aplauzele publicului spectator, care au ținut să le arate atașamentul, în situația în care nu și-au încasat salariile de 9 luni.

Fodor: „FC Bihor nu moare!”

„Este un rezultat puțin mincinos. Din păcate, am avut și noi câteva oportunități, pe care le-am ratat. Poate că dacă la 0-0 am fi dat noi gol, acolo la ocazia lui Kevin (n. r. – Trabalka), la 1-0 pentru noi altfel s-ar fi scris acest meci. Cum jucătorii noștri, pe care eu îi numesc eroi, pentru că nu și-au luat banii de atâtea luni de zile, e normal să refuleze într-un moment. Cum știți bine, sunt un optimist, un om care nu mă las, vom continua. Cum, nu vă pot spune astăzi, cu cine ca antrenor, iar nu vă pot spune acum, dar, în altă ordine de idei, mulțumesc din suflet acestor oameni care au fost astăzi la stadion, într-un număr atât de mare, cred că la Oradea de mult timp nu au mai fost atâția oameni la un meci, mulțumesc și presei care m-a susținut și, repet, FC Bihor nu moare!”, a declarat după meci, președintele executiv al clubului FC Bihor, Mircea Fodor, venit el la conferința de presă, în locul secundului Claudiu Mutu, antrenor care a condus acest joc de pe banca tehnică, dar care încă de săptămâna trecută a anunțat că nu mai rămâne.

Fodor a mai spus că va încerca în continuare să facă rost de bani pentru ca FC Bihor să rămână în campionat. „Am realizat ceea ce ne-am propus. Știam că vor strânge cât posibil rândurile, să se motiveze, contra noastră, pentru că FC Bihor – UTA a însemnat întotdeauna un derby de vest. Din păcate, suntem la un nivel în Liga a II-a, cu speranța ca acest joc să fie în viitorul cât mai apropiat în Liga I. Asta este dorința Aradului, dorința Oradei, care sperăm să aibă continuitate. Sunt jucători care au experiență la nivelul Ligii a II-a și într-adevăr ne-au pus și probleme, au început mai bine jocul, pe motiv că a fost și televizat, jucători tineri, ce vor să arate, care au încercat cât mai rapid să aibă o atitudine și au avut-o. Am întâlnit un adversar cu o agresivitate bună, care ne-a pus probleme”, a declarat, la rândul său, și antrenorul arădenilor, Roland Nagy.

Suporteri cu cătușe

Din încasările pe biletele de intrare de la acest meci, la care au fost peste 1.000 de plătitori, clubul a reușit să achite integral cheltuielile legate de organizare (barem de arbitri, ambulanța și firma de pază). De asemenea, în urna lăsată de jucători la intrarea pe stadion, unde fiecare spectator a avut ocazia să contribuie cu diferite sume de bani, s-au strâns aproximativ 2.000 de lei, bani care „au mers la jucători, pentru că ei și-au pus urna și s-au împărțit ei între ei”, după cum a precizat președintele Mircea Fodor.

Un incident nedorit s-a petrecut după finalul meciului, când jandarmii au acționat în forță la galeria orădeană, pentru că în timpul partidei s-a folosit o petardă. Astfel, jandarmii i-au luat cu forța pe trei dintre membrii galeriei „Peluza Nord”, liderul galeriei, Daniel Bokor, pe fratele acestuia și încă o persoană, pe acesta din urmă chiar cu cătușele, i-au dus la dubă, unde le-au dat avertisment și interdicția de a mai intra pe stadion pentru un an de zile. Conform liderului galeriei, Daniel Bokor, aceștia vor contesta decizia.

În etapa viitoare, FC Bihor are programat meci în deplasare, la Tărlungeni, cu Unirea, sâmbătă, 31 octombrie. De partea cealaltă, UTA Bătrâna Doamnă primește vizita celor de la Chindia Târgoviște.

FC BIHOR ORADEA    0
UTA BĂ‚TRÂNA DOAMNĂ‚    4

Burlă ”20, Curtuiuș ”36, ”80, Man ”74

Egri – Remeș, Mintaș, Țoca, N. Lorincz (A. Coroian ”76) – Magda, Haș (Arsene ”70) – Andor (cpt.), Ember, Sulea – Trabalka (Al. Maria ”62)
Rezerve neutilizate: Kiraly – Chira, Cornea, S. Matei
Antrenor: Claudiu Mutu

Bg. Miron – Polgar, Botiș (cpt.), Al. Manea, Burlă – Strătilă (M. Vlad ”76), Chindriș, Jorza, Hlistei (D. Copil ”59) – Sz. Szekely (D. Man ”66), Curtuiuș
Rezerve neutilizate: Anca-Trip – Dobrean, Cip. Rus, Man
Antrenor: Roland Nagy

Stadion: „Iuliu Bodola” (Oradea); Spectatori: 3.000; Arbitru: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare); Asistenți: Cristian Nicolae Lucaci și Radu Despa (ambii din Baia Mare).

Text și foto: FC Bihor și FB UTA Arad

Marius ANGHEL 26 Oct. 2015, 14:15 Campionat
Pe aceeași temă