UTA are nouă absențe pentru meciul de la Petroșani. Păcurar nu se plânge: „Ultimele etape le erau dedicate tinerilor, de ce nu am avea încredere în ei?”

Marius ANGHEL 25 Apr. 2019, 13:22 Campionat

UTA are nouă absențe certe pentru următorul meci de campionat, cu Energeticianul: Manea, Melinte, Coulibaly, Stahl, Miculescu, Copaci, Costin, Ivan și El Hasni. Și, cu excepția lui David Popa și Rafael Iuga (și ei din categoria juniorilor Under 22), plus Cristianel Matei (23 de ani), variantele de înlocuire ale fotbaliștilor absenți vizează jucători din generația 2001, pe care stafful tehnic utist i-a promovat încă din toamna anului trecut.

Cel puțin unul sau doi jucători dintre Ionuț Gavrilă, Denis Hrezdac, Damian Isac și Alex Oroian ar trebui să fie titulari la Petroșani, cu Energeticianul, iar Cristian Păcurar nu vede o problemă din asta.

„Nu ne plângem de absențe. Avem lot lărgit și – oricum – ultimele etape le erau dedicate tinerilor, de ce nu am avea încredere în ei? Vrem să îi selectăm cât mai bine, să vedem pe cine ne putem baza și din vară încolo. Într-adevăr, unii au un nivel, alții alt nivel de experiență, în funcție de vârstă, dar trebuie să avem o idee clară despre toți. Hagi schimbă două echipe și nu se vede diferența, noi de ce să nu am putea face asta? Dacă gândim negativ, că lipsește unul sau altul, se creează o stare de spirit nepotrivită. Cei care vor intra pe gazon vineri nu vor avea aceeași încredere în ei și noi trebuie să îi ajutăm din acest punct de vedere. Au muncit atâția ani, au ajuns la echipa de seniori și, în funcție de selecție, de forma pe care o au, au șansa să joace acum. Tinerețea este un lucru fantastic, nu trebuie lăsăm impresia că având mai mulți juniori în echipă suntem victime sigure. Dimpotrivă, ne bazăm pe dorința lor de a demonstra că merită să fie în lotul UTA-ei. Juniori au fost și Man, Copaci sau Petre, iar mai nou Miculescu sau Hrezdac, că să îi numesc pe cei doi care au început să confirme și în Liga 2-a, nu văd nicio problemă dacă le dăm șansa și altora. Dacă nu îi încercăm nu vom știi niciodată ce am putea pierde și nu mai vrem să facem greșeli”, a spus, ieri, antrenorul secund al „roș-albilor”, Cristian Păcurar, în conferința de presă.

În ultimul moment, antrenorul a mai apelat și la Denis Salka și Andrei Haloș, de la grupa de 2001, fundași de meserie pentru a completa lotul pentru meciul de vineri. Primul, central, iar al doilea de bandă dreapta. Aceștia vor urca în autocar cu destinația Petroșani alături de: Bodea, Orlic – R. Iuga, Șeroni, I. Gavrilă, Neagu, Hrezdac, Isac, Matei, Ciucur, Oroian, Kanda, D. Popa și Rus.

Delegația utistă va trage în această seară la Hotel „Petroșani”, iar, mâine, de la ora 11:00, va înfrunta Energeticianul.

Unii dintre jucători nici nu se vor mai întoarce la Arad, ci vor merge direct la familiile lor pentru Sărbătoarea de Paști. Antrenamentele în vederea pregătirii marelui derby cu ASU Poli, de pe 4 mai, vor fi reluate marți.

Și tot în aceste zile, până la Sărbătoarea Învierii Domnului, conducerea clubului face eforturi să achite o parte din restanțele salariale. Contractul cu Centrul Cultural Municipal pentru cei 770 de mii de euro va fi semnat după 1 Mai, așa că șefii utiști trebuie să identifice alte surse pentru plata jucătorilor, antrenorilor și angajaților clubului.

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 25 Apr. 2019, 13:22 Campionat
Pe aceeași temă