UTA a trecut și de Mioveni și mai are un joc pentru a-și îndeplini un vis. Nagy: „I-am forțat pe suporteri să vină la stadion cu un spirit ce ne-a ajutat și azi”

Marius ANGHEL 23 May. 2016, 12:10 Campionat

Conform așteptărilor, CS Mioveni și-a vândut foarte scump pielea la Arad. Argeșenii au jucat pe atac, au pus probleme, dar golul lui Strătilă a fost de ajuns pentru a o ține pe UTA pe locul 2, ce ar permite disputarea barajelor de promovare în elita fotbalului românesc.

La final, după momentele de tensiune trăite pe final de meci, Roland Nagy a declarat: „Felicit oaspeții pentru cum s-au prezentat și că își doresc să joace fotbal. Știam că întâlnim un adversar bun, cu ambiții mari anul acesta. De altfel, o ambiție normală pentru ceea ce au: seriozitate, fotbaliști, infrastructură. Am luat informații despre ei, au odihnit mulți jucători și au venit cu tot ce aveau mai bun aici și ne-au pus mari probleme. Dar, am dovedit spirit deosebit, un pragmatism de care aveam nevoie în aceste momente de final de sezon. Am mai spus-o că de multe ori. După un an atât de plin de miză, avem jucători care prin atitudine dau totul, iar după trei zile joacă din nou la același nivel. Îi felicit pentru modul în care au muncit și pentru spiritul de care au dat dovadă în teren. Meci de meci jucăm doar pe teren și asta e bine. Am terminat sezonul în fața suporterilor cu o victorie, i-am forțat să vină în număr mare, iar ei au adus cu ei un spirit bun ce ne-a ajutat și azi și ne-a purtat echipa sus în clasament”.

„Bătrâna Doamnă” se află la 90 de minute de un rezultat nesperat la începutul stagiunii. „Această victorie ne dă speranțe, e un bonus în plus față de ceea ce ne-am dorit, cu toate minusurile pe care le avem. Avem un lot destul de subțire cu care mergem la drum lung, iar pretențiile există. Nu e simplu să gestionăm fiecare moment, s-au schimbat programările mereu, a trebuit și trebuie să improvizăm. Sunt 3 puncte ce ne obligă ca în ultima etapă să tragem de un loc 2, care ne-ar oferi șansa să sperăm în continuare. Ne așteaptă o partidă extrem de grea la Brașov, dar suntem la mâna noastră și asta e cel mai important. Fiecare meci e greu, etapă de etapă e la fel, nu e nimic nou. Important era să avem prospețime, a venit și căldura și asta nu ne-a convenit neapărat azi. Dacă batem vom avea parte de un bonus la finalul unui sezon extrem de încărcat”, a adăugat Nagy.

Nu odată tehnicianul „alb-roșiilor” a ținut să precizeze că divizionarele secunde sunt dezavantajate la barajul de promovare în Liga 1. „Acesta e sistemul, ne conformăm, dar nu știu ce se se va întâmpla și ce va fi anul viitor. Echipele de Liga 2-a, din ce văd și la TV, sunt cu infrastructura praf cam peste tot. Dar, azi mă bucur pentru victorie, o victorie pe care aș vrea să i-o dedicăm maseurului nostru, veșnic tânărului, Ștefan Bicski. Trece prin momente dificile și suntem cu toții alături de el”.

În fine, Nagy s-a referit pe scurt și la niște episoade cheie din acest play-off, plecând de la excesul de zel al arbitrului Buși cu Mioveniul. „Nu numai azi, ci tot play-offul ne-au dat galbene, roșii…Azi ne-a îngălbenit după 15 minute, mă abțin greu de la comentarii. Am avut penalty la Târgoviște și la Baia Mare, sunt 4 puncte ce ne puneau, poate, într-o altă postură”, a încheiat „principalul” UTA-ei.

Sursa: Sport Arad
Foto: Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 23 May. 2016, 12:10 Campionat
Pe aceeași temă