UTA a cerut amânarea meciurilor cu Rapid și Chiajna: „Am trimis o adresă oficială la FRF”. Arădenii vor avea pauză de două săptămâni în campionat și apoi vor întâlni actualul lider

Marius ANGHEL 26 Sep. 2019, 17:01 Campionat
UTA a cerut amânarea meciurilor cu Rapid și Chiajna:

Ceea ce anticipam ieri, odată cu sosirea convocărilor la lotul național Under 19 pe adresa lui Damian Isac și David Miculescu, s-a întâmplat oficial în această dimineață. Conducerea clubului UTA a trimis o hârtie oficială la Federația Română de Fotbal prin care solicită amânarea partidelor cu Rapid, din cadrul etapei a 10-a, de pe 5 octombrie, și cu Concordia Chiajna, din cadrul rundei a 11-a, de pe 12 octombrie.

„După ce am confirmat prezența la lot a celor doi jucători ai noștri, la solicitarea staffului nostru tehnic am trimis o adresă oficială la FRF prin care solicităm amânarea partidelor de campionat ce ar fi trebuit să se dispute în perioada în care Miculescu și Isac sunt la echipa națională. Ulterior, stafful tehnic ne va comunica programul pe care îl va gândi pentru perioada în care nu avem programate meciuri oficiale”, a declarat, pentru Sport Arad, Codru Grădinariu, directorul general al „Bătrânei Doamne”.

Așadar, după disputa de sâmbătă, cu Daco-Getica, UTA se va mai întoarce pe gazon pentru puncte de abia în „intermediara” din 16 octombrie, când are parte de un meci de foc, pe terenul celor de la Turris-Oltul Turnu Măgurele. Probabil, antrenorul „roș-albilor” speră ca în pauza de două săptămâni fără meciuri oficiale să-și recupereze o parte a jucătorilor accidentați, și anume Bustea și Stancu, dar și mai încarce echipa din punct de vedere fizic pentru seria infernală ce o așteaptă până la pauza de iarnă.

Miculescu și Isac trebuie să se prezinte la lotul național U19 pe 1 octombrie, iar pe 8, 11 și 14 octombrie vor fi la dispoziția lui Laurențiu Roșu pentru disputele cu Serbia, Spania și Lituania din cadrul primei runde de calificare la turneul final din 2020, care va avea loc în Irlanda de Nord.

Mai departe, e sarcina Federației Române de Fotbal să găsească datele la care va reprograma partidele „roș-albilor”, care, în acest moment, devin trei la număr, deplasările de la Universitatea Cluj și Rapid și partida de acasă cu Concordia Chiajna. Cert este că regulamentul spune că toate restanțele trebuie să se dispute până la finalul turului ligii secunde la fotbal, adică pe data de 23 noiembrie.

Și Dunărea Călărași este într-o situație asemănătoare cu UTA, fiindcă și ea are jucători convocați la naționala U19, chiar trei: Alexandru Sîrbu, Salvatore Marrone și Gabriel Toma. Călărășenii și-ar putea amâna meciurile cu Daco-Getica București (d) și Rapid (a). FRF a modificat de curând regulamentul, iar o echipă poate solicita amânarea meciurilor pe perioada în care are minim doi jucători convocați la naționale.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 26 Sep. 2019, 17:01 Campionat
Pe aceeași temă