Urican: „O echipă nu se clădește în 2 luni de zile”

10 Nov. 2011, 13:39 Campionat
Urican:

Startul de campionat al Brăneștiului nu a fost unul fericit, șocul retrogradării în Liga a II-a fiind resimțit din plin. În ciuda optimismului afișat de oficialii clubului, care vedeau echipa printre candidatele la promovare, lucrurile nu au stat chiar atât de bine. După 11 etape, s-a renunțat la principalul Ciprian Urican, echipa fiind pe locul 11 cu 12 puncte din trei victorii și trei egaluri. În locul său a fost numit Marin Dună, care până atunci s-a ocupat de centrul de copii și juniori al clubului.

Urican: „Timpul nu mi-a fost aliat”

La mai bine de o săptămână după ce s-a despărțit de Brănești, Liga2.ro l-a convins cu greu pe Ciprian Urican să vorbească despre ce a însemnat experiența la Victoria Brănești. Urican a venit ca secund al lui Ilie Stan în urmă cu mai bine de 3 ani, ajungând apoi principal după ce Ilie a plecat de la echipă.

„Nu regret nimic din ce am făcut la Brănești, am lucrat cu pasiune și entuziasm, am creat una din cele mai ofensive echipe din serie, cu minim 5 situatii clare de gol pe partidă. Calitatea jocului a fost una ridicată, dar am avut mult ghinion”
declară fostul antrenor al Brăneștiului.

O cauză principală a problemelor pe care le-a avut Brăneștiul în acest sezon au venit de la plecările masive de jucători. Lista a cuprins nume precum Sergiu Bar, Nicola, Coman, Poverlovici, Dorinel Popa, V. Simion, Al. Iacob, Novac, Olariu, Stoicescu, Străuț, R. Avram, Florentin Petre și alții, adică mai bine de un 11 de start. Greu de pornit la drum, așa cum o spune și Urican

„Timpul nu mi-a fost aliat, așa se întâmplă când reconstruiești o echipă care a pierdut 12 jucători de la reluarea pregătirilor până la începerea campionatului. De abia după prima etapă am adus ceva jucători care trebuiau integrați rapid. O echipă nu se clădește în 2 luni de zile, e greu să imprimi identitate, e greu să obții rezultate atunci când tu nu mai ești ce-ai fost, rămânând doar numele” s-a confesat tehnicianul originar din Simeria

Dezamăgit de modul în care s-a despărțit de club

Chiar dacă spune nu poartă ranchiună nimănui și îi respectă pe toți cei de la Brănești, fostul antrenor al echipei ilfovene are oful lui legat de felul în care s-a renunțat la el.
„Asta e, pentru mine va conta întotdeauna faptul că aici mi s-a dat șansa de a antrena în prima ligă. Rămâne însă gustul amar cauzat de modul în care ne-am separat. Cred că meritam mai mult respect pentru cei 3 ani jumate pe care i-am dedicat clubului, participând atât la realizările, cât și la decepțiile acestuia. Am iubit Brăneștiul și oamenii de acolo și asta va rămâne întotdeauna așa. La fel și pe jucătorii mei, cu 2-3 excepții, pentru că nu există pădure fără uscături. Nu mă mai gândesc însă la lucrurile urâte, sper ca toate problemele să plece odată cu mine, iar echipa să urce în clasament pe o poziție conformă cu valoarea și pregătirea ei.” a mărturisit Urican


A ajuns lector la Școala de Antrenori

Viața merge mai departe pentru Ciprian care acum se pregătește pentru Școala de Antrenori, acolo unde a fost chemat ca lector de noua conducere instaurată după retragerea lui Mircea Rădulescu. Este o provocare nouă pentru Urican, căreia speră să îi facă față cu succes, următorul pas în carieră fiind licența Pro.

Articol de Mihai ANDRIEȘ
Foto: Marius ANGHEL

10 Nov. 2011, 13:39 Campionat
Pe aceeași temă