Urican debutează în derbyul cu Rapid Suceava: Academica Argeș vrea să rămână în plasa liderului

Mihai Andries 18 Mar. 2015, 10:43 Campionat

Stadionul „Nicolae Dobrin” din Trivale va găzdui astăzi derby-ul din cadrul etapei cu numărul 20 din seria I a eșalonului secund, dintre Academica Argeș și Rapid CFR Suceava. Va fi primul joc al piteștenilor în care pe banca tehnică va sta Ciprian Urican, cel care se va ocupa de pregătirea echipei până la finalul sezonului. După cum se știe, săptămâna trecută Marius Baciu a renunțat să mai antreneze pe Academica Argeș, invocând motive personale.

Gazdele abordează jocul de astăzi la victorie, cele trei puncte fiindu-le vitale în acest moment, prin prisma faptului că diferența dintre ei și liderul FC Voluntari s-a micșorat de la șapte la patru puncte. În acest context, este foarte important ca de acum înainte argeșenii să nu mai comită niciun pas greșit, pentru că orice punct pierdut îi va costa scump în atingerea obiectivului, promovarea în primul eșalon. Se vor întâlni astăzi ocupanta locului secund, Academica, și echipa de pe poziția a treia, ambele având același număr de puncte, 40, dar golaveraj mai bun pentru gazde.

Șapte accidentați la oaspeți

La capitolul indisponibili, trebuie spus că gazdele se vor putea baza pe echipa de bază, în timp ce oaspeții sunt în imposibilitatea de a completa foaia de joc la derby-ul de la Pitești. Pentru ei urmează sâmbătă un nou derby, meciul cu liderul FC Voluntari, care va sta în etapa intermediară de astăzi. Sucevenii au nu mai puțin de șapte jucători de bază indisponibili, așa că vor fi în imposibilitatea de a completa în totalitate foaia de joc astăzi, care în mod normal trebuie să aibă în componență 18 jucători.

Dintre accidentați, Dorin Semeghin (foto) se confruntă cu cea mai gravă situație, fiind internat și având șanse minime de a mai juca în actuala stagiune. Velescu, Bîgu, Plecanciuc și Spătar sunt alți jucători cu probleme medicale. În ceea ce îl privește pe Sfrijan, acesta a reintrat ieri în programul echipei după o pauză de trei săptămâni, dar are șanse minime de a fi folosit în partida de la Pitești. Ultimul absent din tabăra sucevenilor pentru disputa cu Academica este mijlocașul Gheorghiciuc, care a încasat în partida cu SC Bacău cel de-al patrulea cartonaș galben și a fost suspendat pentru o etapă. În aceste condiții, misiunea argeșenilor pare a fi una facilă, la prima vedere, însă surprize pot apărea la orice pas, mai ales că în fotbal orice este posibil.

Donații pentru o cauză nobilă

La partida de astăzi, care va începe la ora 15, pe stadion va fi amplasată o urnă unde spectatorii pot dona bani pentru o cauză nobilă. Despre ce este vorba? Lia Spiridon, studentă la două facultăți, are numai 19 ani, dar fiecare minut înseamnă enorm pentru viața sa. Fata a fost diagnosticată în urmă cu o lună cu leucemie acută limfoblastică, iar salvarea sa constă într-un transplant de măduvă care costă 200.000 euro. Aflată sub citostatice, Lia a trecut într-un timp atât de scurt prin chinuri groaznice. Această tânără are nevoie de noi toți.

Puteți face donații în conturile de mai jos :

â–ºIBAN cont RON-RO05RNCB0022111861920005

â–ºIBAN cont EUR-RO75RNCB0022111861920006

â–ºIBAN cont USD-RO48RNCB0022111861920007

â–ºTitular Cont: SPIRIDON LIA MARIA MANUELA

 

Meciul va putea fi urmărit online și pe Liga2.ro, accesând acest link: ACADEMICA ARGEȘ PITEȘTI – RAPID CFR SUCEAVA VIDEO LIVE

Sursa: Ziarul Argeșul

Mihai Andries 18 Mar. 2015, 10:43 Campionat
Pe aceeași temă